Statele Unite cer Ucrainei să fie deschisă la negocierile cu Rusia

F.D.
Internaţional / 6 noiembrie 2022

Statele Unite cer Ucrainei să fie deschisă la negocierile cu Rusia

Administraţia americană a preşedintelui democrat Joe Biden cere Ucrainei să se arate în mod public deschisă la negocierile cu Rusia şi să renunţe la refuzul său de a dialoga cu această ţară până când preşedintele rus Vladimir Putin nu pleacă de la putere, a informat sâmbătă cotidianul american The Washington Post, conform Agerpres.

Potrivit ziarului american, care citează surse la curent cu discuţiile interne, această solicitare a Washingtonului nu are ca scop să oblige Kievul să se aşeze la masa negocierilor. Mai degrabă decât o formă de presiune asupra Ucrainei, această strategie caută să se asigure că executivul ucrainean îşi păstrează sprijinul de care are nevoie din partea altor naţiuni, care au de suferit din cauza războiului din Ucraina, prin inflaţie şi preţuri la energie în continuă creştere, potrivit The Washington Post.

Oficiali americani şi ucraineni au recunoscut că interdicţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a negocia cu Putin a generat preocupare în unele părţi din Europa, Africa şi America Latină, unde efectele războiului asupra costurilor la alimente şi combustibil se resimt cel mai acut, scrie ziarul citat.

"Oboseala privind Ucraina este un aspect real pentru unii dintre partenerii noştri", a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului.

La 4 octombrie, Zelenski a semnat un decret prin care declara oficial drept "imposibilă" perspectiva oricărui tip de negocieri între Ucraina şi Putin, dar lăsa uşa deschisă discuţiilor cu Federaţia Rusă.

Consiliul Naţional al Securităţii al Casei Albe nu a avut imediat un comentariu cu privire la acurateţea relatării, notează Reuters.

"Am mai spus-o şi o spunem şi acum: Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Dacă Rusia este pregătită de negocieri, ar trebui să-şi oprească bombele şi rachetele şi să-şi retragă forţele din Ucraina. Kremlinul continuă să escaladeze acest război. Kremlinul a demonstrat că nu este dispus să se angajeze serios în negocieri chiar înainte de lansarea invaziei sale la scară largă în Ucraina", a răspuns pentru Reuters un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Oficialul american a adus în discuţie şi remarcile făcute vineri de Zelenski, care a spus: "Suntem pregătiţi pentru pace, pentru o pace dreaptă şi justă, o formulă despre care am vorbit de multe ori".

În discursul său nocturn adresat vineri poporului ucrainean, Zelenski a adăugat: "Lumea ştie care este poziţia noastră. Aceasta este respectarea Cartei ONU, respectarea integrităţii noastre teritoriale, respectarea poporului nostru".

Întrebată de EFE, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe a refuzat să comenteze informaţia publicată de The Washington Post.

Totuşi, vineri, consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, aflat în vizită la Kiev, a declarat că toate ţările puternic industrializate din G7 (SUA, Germania, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit) "vor pace", după cum se desprinde de altfel şi din ultima lor declaraţie comună.

"Din perspectiva noastră, conversaţia pe care trebuie să o avem în interiorul comunităţii internaţionale şi în privinţa sprijinului pentru Ucraina este care sunt termenii pentru o pace durabilă şi justă", a declarat Sullivan pentru presă, potrivit unei transcrieri trimise sâmbătă EFE.

Sullivan a reiterat totodată că SUA nu vor accepta ca Rusia să rămână cu teritoriile pe care le-a smuls de la Ucraina prin forţă sau prin intermediul unor aşa-zise referendumuri care au fost puse sub semnul întrebării de comunitatea internaţională.

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. "Oboseala privind Ucraina aspect real pentru partenerii noştri"

    adica 18 miliarde $/luna ceruta de Zelenski e prea mult deja ?? 

    1. Americanii ar vrea să evite umilirea totală a Rusiei pentru a nu repeta cazul Germaniei din al doilea război mondial. Dar dacă regimul Putin cade sub presiunea vădanelor, viitorul Rusiei nu este tocmai lipsit de speranță, spre deosebire de cel al cleptocraților fesebiști.

      Ce idee slaba cu "jos Putin",

      serios se crede ca va veni si la rusi un "Zelenski",  

      denota o necunoastere totala a sistemului si

      istoriei din Rusia  

      IA UITEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!! S-A PROSTIT TATAICUL BIDEN !!!!!!!!!! TOCMAI EL , IUBITORUL DE RAZBOI , CARE INTARATA CU BATUL PRIN GARD : DA ARMAMENT SI MUNITIE DE TOT FELUL SI ZICE : '''''' INTARATA-I DRACE , CA SI MIE A-MI PLACE '''''' !!!!!!!!!!! DA , CE-O FI CU EL ?????? A AJUNS IN ULTIMA SAPTAMANA , SI VREA SA FACA SI UN PIC DE BINE ??????? CA PANA ACUM , S-AU TOT OMORAT untermenschenii INTRE EI !!!!!!!!!! ATATA PAGUBA , PENTRU OMENIRE !!!!!!!!!!!!!! DA-I DRACU '' !!!!! CUI AI PASA IN AMERICA ????????? S-AU POATE , E O ALTA PROBLEMA : VINE IARNA , IN UCRAINA !!!!!!!!!!!! ALTA BELEA , PENTRU TATAIC !!!!!!!!!! TREBUIE SA SCOATA ALTI BANI , CA SA-I IMBRACE PE '''''' SLAVA - UCRAINA '''''', CU VREUN MILION DE SUBE GROASE , CA GLADIATORII SA SE POATA LUPTA IN CONTINUARE !!!!!!!!!!! DA , LASA CA , AMERICA ARE DE UNDE !!!!!!!!!!!!!!! PESTERA LUI ALI BABA , E IN SUA , NU STIATI ????????? MUNTI DE DOLARI FARA MASURA , SI FARA NUMAR !!!!!!!!!! CE MAI CONTEAZA 1.000.000 DE SUBE PRAPADITE ???????? CA DOAR , NU PLATESTE MOSUL , DIN BANII LUI PERSONALI !!!!!!!!!!! PLATESTE , AMERICA CEA IDIOATA !!!!!!!!!!! V-OM TRAI , SI V-OM VEDEA !!!!!!!!!!!!!!!!

      Te cam arde gâtul de la seceta din ultimele zile.

      Istoria Rusiei le e străină cetățenilor ruși. Pare că vor să scape de amândouă. :) 

      Pentru rusi paguba este mult mai mare, daca calculam valoarea armamentului pierdut in Ucraina si a numarului mare de inmatriculari de autoturisme Lada oferite de guvern in loc de sicrie.

      Pentru occident cheltuiala asta este maruntis. Pentru ei este maruntis si o cheltuiala cat PIB-ul Rusiei.

      "Istoria Rusiei le e străină cetățenilor ruși"

      E valabil occidentului plin de migranti,care nici

      nu au auzit de istoria si traditiile Europei 

      Săracii daghistanului și ceceniei luptă pt istoria rusiei. :)

      PIB-ul european este in picaj. Deficitul comercial a trecut pe deficit de 60 mld euro de la surplus pana in septembrie.

      Europa si SUA au donat, impreuna cu institutiile financiare politice, peste 120 mld de euro/dolari catre Ucraina. Si totul degeaba. 

      Ucraina a pierdut 35% din PIB, 40% din reteaua energetica (pe care o foloseau si pentru transportul trupelor dar si pentru comunicatii militare). Au pierdut toata armata initiala si toate armele pe care le aveau, dar si o buna parte dintre cele donate in ultimele luni.

      Si rusii abia s-au incalzit. 

      hehehe, zona euro a intrat pe dificit de la creșterea artificială a rezervelor de gaz, asigurare împotriva sovietului suprem. Și bine au făcut.

      Ucraina se repoziționează pentru a-și recuceri teritoriul de la soviet, deci a rămas fără armată. :)

      Bine ar fi să vă dea scripturile înainte și pufoaica abia după ce împrăștiați propagandă sovietică. 

    Zele, la ordinul americanilor, să ne ordone la rândul

    lui "la loc comanda" ca sa-l readucem pe Dâncu ca ministru al apărării:)) - adeptul ilegalist al negocierilor de pace, căzut la datorie ca pagubă colaterala. 

    Citind acest articol sunt confuz. Eu stiam ca Ucraina invinge, castiga pe teren, mai are nevoie de doar cateva zile, saptamani sa ii respinga pe rusi inapoi in Rusia.

    Dar imi dau seama din acest articol ca NATO si Vestul afiseaza steagul alb si vor sa capituleze. Nu mai au armament si nici Ucraina nu mai are din cel dat deja. Ucraina incearca sa mobilizeze inca 100 000 de oameni, dupa cei 500 000 mobilizati deja in cam 6-7 valuri de mobilizare din primavara. Pentru a suplini pierderile.

    1. Suntem profunji îngrizonați. Armata sovietică l-a depășit pe comediant la panaramă.

      Confuz esti tot timpul, la fel ca si poporul rus subjugat de propaganda unui nebun.

      Vrei sa spui poporul european si cel ucrainian subjugate de propaganda nebuna a NATO si a natiei ucrainiene ariene superioare.

      Suedia și Finlanda întâresc flancul estic al NATO. Davai Turbinca mutat greșit pt multe veacuri.

      Suedia si Finlanda nu vor intra in NATO...... hahahaha

      hahaha, efectul pufoaicei. Sunt în NATO. :)

      mai Alex mai... de cand ai devenit mai tata mai asa de admirator de rusi ? nu stiai ca sunt inferiori oricarui neam de pe pamant?

      Nu sunt si nu vor fi in NATO. Papagalule.

      Papagalule, e de ajuns să arunce rușii o linguriță spre Finlanda. :)

      Si atunci vestul va manca o bataie mai crunta decat in Ucraina. Dar, stai, am uitat. Vestul nu mai are arme. Cu ce o sa apere Finlanda? Cu pistoalele cu apa.... hahahahaha

    WW3 nu incepe acum, nu va mai scapati pe voi in pantaloni!

    E programat de pe la final de 2025, mai ales in 2026 si la inceput de 2027.  

    Show-ul va fi suprem!  

    Arme performante, AI folosit pe campul de lupta, mai degraba tehnologie decat oameni pe campul de lupta... si cu toate ca WW3 va fi extrem de tehnologic... mase mari de oameni (mai mari decat WW1 si WW2 insumate) murind in evenimente bruste de genocid generalizat. Nu cu gloante , unul cat unul. Mase mari de oameni, deodata.  

    Asta daca WW3 apare. Istoria e inca in curs de scriere.  

    Oamenii pot alege rau.  

    Sau oamenii pot alege bine.  

    Va porni intre Grecia si Turcia dar se va generaliza rapid atunci (final 2025-2026 si inceput 2027).

    Frictiunile Rusia - Ucraina sunt in curs de inchidere - probabil pana prin martie-aprilie 2023.  

    1. legat de Rusia, Putin a fost deja relativ izolat de cercurile sale intime si deciziile sale nu mai au forta pe care asum ca exista in feb-martie-aprilie 2022.

      cei din jurul lui Putin si-au dat seama cat de gresita a fost calea razboiului cu Ucraina.

      elementul anti-rusesc Putin e in curs de ostracizare si eliminare.  

      spre exemplu, oamenii (cei de sus, care pot alege factual, de la varful SUA si Rusia) au ales bine acum incercand sa inchida conflictul Rusia-Ucraina inainte sa devieze in ceva serios anul viitor.

       

      daca vom reusi vom vedea.  

      daca nu vor reusi ....CU SIGURANTA VOM VEDEA :))....  

      daca ar fi sa mizez eu, cu banii mei, eu mizez ca se va inchide conflictul Rusia-Ucraina in lunile urmatoare. Ce vreau sa zic e ca nu vom vedea o internationalizare in WW3 pornind din Rusia-Ucraina.

    Amerlocii si Occidentul si-au dat in sfarsit seama(desi nu vor sa recunoasca public), ca, cu cat se prelungeste conflictul din Ucraina(a carei infrastructura e aproape terminata), tarile lor se vor afunda decisiv intr-un cataclism economic, social si financiar cu consecinte dezastruoase pt elitele marxist-globaliste de-acolo! Propaganda cu faptul ca Putin e in faza de cancer terminal sau cu faptul ca pe tzar il vor da jos tocmai cei din jurul sau(cand popularitatea lui a ajuns la maximul tuturor mandatelor sale, de 80%), nu mai e crezuta nici de copii de cativa anisori!

    1. Putin moare natural oricand intre aug/sept 2022 si nov 2023 - fapt care inchide, termina perspectivele razboiului Rusia-Ucraina.

      Bancherule draga, esti cumva si nu stim noi, o Mama Omida sau o Baba Vanga sub acoperire? Lumineaza-ne si pe noi, ca sa nu murim prosti!

      Nu stiai ca Ban.Cher.Vali leviteaza si aprinde becurile fara nici o sursa electrica?

      Nu il mai deranjati acum pe valisor zat-de-cafea.... este ocupat sa genereze curent pentru a dona u-craniilor.

      nu pot raspunde aberatiilor fara sens de la 5.2, 5.3 si 5.4

      nu se califica pentru un raspuns

      Mergi si genereaza curent. Nu lasa ucraniile sa stea in intuneric si frig. Altfel am putea crede ca esti cea mai josnica fiinta de pe pamant, ca sa parafrazez comentariul tau de la 3.7

    Sunt foarte multi care tin cu rusi si iata de ce:

    1-rusia a invadat un stat independent(ucraina) fara motiv  

    2-a ucis zeci de mii de civili nevinnovati  

    3- adistrus locuinte , scoli,spitale  

    4- a ucis copii si a violat femei  

    ASTA A FACUT RUSIA IN UCRAINA .

    IN ACESTE CONDITII II INTREB PE ACESTI SUSTINATORI AI CRIMINALILOR RUSI DACA ROMANIA AR FI ATACATA DE RUSI SI ACESTIA LE-AR UCIDE COPII SI LE-AR VIOLA FEMEIA SAU PE MASA TOT CU RUSII AR TINE 

    1. Cap ai, minte la ce-ti mai trebuie!

      fara motiv ?

      mai citeste si stiri nu numai propaganda !  

      ucraina a incalcat acordurile de pace din 2015 !  

      pune mina si citeste istorie ! nu de acum 100 de ani ci de acum 6 ani !  

      de ce nu stii despre acordurile de pace din 2015 ?

      pentru ca citesti doar propaganda si nu stiri adevarate !  

      Lasă-ne cu propaganda sovietică!

      Lasa-ne cu propaganda neonazista a celor de la Kiev si cu propaganda imperialistilor NATO.

      Rectific comentariul 6 pentru ca m-am informat mai bine.

      Sunt foarte multi care tin cu rusi si iata de ce: 

      1-rusia a invadat un stat dependent(ucraina) de politica imperialista a NATO care l-a inarmat si a rasturnat neconstitutional guvernul ales in 2014. Marionetele alese sa guverneze au instituit o politica rusofoba care a anulat drepturile colective pe care marea minoritate rusa din Ucraina le avea. Rezultatul: Crimeea, pana atunci regiune autonoma, alege sa plece din Ucraina. 

      2-Ca urmare a pierderii Crimeei, trupele nationaliste ucrainiene, care afiseaza deschis simboluri naziste (cranii de mort, zvastici, steaguri rosu-negre, simboluri ale colaborationistilor nazisti din al doilea razboi mondial) au trecut la intimidarea minoritatii ruse. Masacrul de la Odesa ramane in cartile de istorie. Zeci de oameni, parte din minoritatea rusa, au fost arsi de vii. Minoritatea rusa din Donbas nu a mai putut tolera mesajele de genocid ale ucrainienilor ultra-nationalisti si au decis sa lupte pentru drepturile ei. Poroshenko a pornit un razboi civil de readucere sub control a Donbas si pentru asta a ucis zeci de mii de civili nevinnovati (potrivit raportarile Inaltului Comisariat pentru Drepturile Omului al ONU, peste 10000 de civili din Donbas au fost ucisi de bombardamentele trupelor de la Kiev). 

      3- Kievul a trecut la o distrugere sistematica a teritoriului locuit de minoritatile ruse. adistrus locuinte , scoli,spitale. Sunt documentate de trupele OSCE care ar fi trebuit sa pastreze pacea. Cu ajutorul voluntarilor din Federatia Rusa, rusofonii ucrainieni au castigat batalia cu armata ucrainiana si i-au macelarit atat de rau incat Kievul s-a declarat invins si a semnat acordurile de la Minsk sub garantia tarilor NATO: Franta si Germania. Acea semnatura nu valora hartia pe care a fost pusa. Degeaba a dat Consiliul de Securitate o rezolutie obligatorie prin care chema Kievul sa implementeze acordurile, sa dea drepturi prin Constitutie minoritatii ruse, sa organizeze alegeri. Ucraina a admis recent ca a semnat doar ca sa castige timp sa isi refaca armata si sa se pregateasca sa atace din nou Donbasul ceea ce ar fi facut inca din 2021, dar conflictul a fost evitat in ultimul moment printr-o discutie Biden-Putin. Dar erau gata de atac in primavara lui 2022 dar Rusia nu ar fi atacat preventiv prima. 

      4- Trupele Kievului au ucis copii si a violat femei  

    Asa cum in fosta Iugoslavie, popoarele au avut dreptul la autodeterminare, asa si rusii din acele teritorii au dreptul sa se alipeasca la patria lor comuna, Rusia. Daca in acele zone votul lor, a celor de acolo a fost corect, atunci nimeni nu are dreptul sa-i asupreasca, oprime sa-i terorizeze si forteze sa traiasca sub o administratie straina.

    1. La fel Serbia continuă să-și revendice teritoriul Kosovo, în timp ce Ucraina a pornit deja să-i măture pe bețivii ruși din Donbas și Crimea.

      A pornit ucraina, dar s-a si poticnit si a pierdut zeci de mii de oameni in proces.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb