Statul acordă 38 de milioane de euro IMM-urilor pentru servicii de consultanţă şi proiecte în domeniul e-economiei

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 iulie 2008

Statul acordă 38 de milioane de euro IMM-urilor pentru servicii de consultanţă şi proiecte în domeniul e-economiei

Statul român acordă întreprinderilor mici şi mijlocii un ajutor de stat, până în 2013, în valoare de 38 milioane de euro, prin acordarea de servicii de consultanţă şi instruire specializată pentru implementarea proiectelor de investiţii în domeniul e-economiei, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI).

Cele 38 de milioane de euro vor putea fi acordate pentru 2000 de agenţi economici, astfel: pentru 2008 vor fi alocate şapte milioane de euro, pentru 2009 - zece milioane euro, în 2010 şi 2011 câte şase milioane euro anual, 2012 - cinci milioane euro, iar în 2013 - patru milioane de euro.

În cadrul proiectului, ajutoarele de minimis reprezintă alocări financiare nerambursabile din fonduri comunitare, acordate IMM-urilor pentru formare profesională, consultanţă, auditare, informare şi publicitate în vederea dezvoltării e-economiei.

Ajutorul acordat beneficiarului nu poate depăşi 70% din valoarea cheltuielilor eligibile. Valoarea finanţării nerambursabile acordată în cadrul prezentei scheme de minimis este de: maxim 25% din valoarea financiară nerambursabilă a proiectului de investiţii cu care se află în legătură directă, fără a depăşi echivalentul în lei a 75.000 de euro pentru operaţiunea 3.3.1 (Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate şi a altor aplicaţii electronice pentru managementul afacerilor); maxim 25% din valoarea financiară nerambursabilă a proiectului de investiţii cu care se află în legătură directă, fără a depăşi echivalentul în lei a 125.000 de euro pentru operaţiunea 3.3.2 (Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi alte soluţii electronice pentru afaceri).

Beneficiarul de ajutor de minimis trebuie să facă dovada unei contribuţii de cel puţin 30% din cheltuielile eligibile în cadrul acestei scheme, contribuţie asigurată de solicitant fie din resurse proprii, fie prin finanţare externă (de exemplu credit bancar), într-o formă liberă de ajutor de stat.

În cazul operatorilor economici din domeniul transportului rutier, cuantumul maxim al ajutorului de minimis care poate fi acordat beneficiarului pe o perioadă de trei ani fiscali este de 100.000 de euro.

IMM-urile care beneficiază de aceste fonduri pot fi din toate domeniile de activitate, mai puţin celor din agricultură şi pescuit. IMM-urile vor putea implementa sisteme ERP (Enterprise Resource Planning), sisteme pentru relaţii cu clienţii (CRM - Customer Relationship Management).

Soluţiile software pentru design şi/sau producţie, pentru îmbunătăţirea managementului ciclului de viaţă al produselor, a sistemelor informatice de analiză economică şi suport decizional (business intelligence systems) şi a altor aplicaţii electronice pentru managementul afacerii mai sunt incluse în această schemă.

Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă în cadrul acestei scheme, beneficiarul va da o declaraţie privind ajutoarele de minimis primite în acel an fiscal şi alte ajutoare de minimis primite în ultimii doi ani fiscali .

Solicitantul trebuie să fie înregistrat la Registrul Comerţului ca societate comercială şi să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul României .

Furnizorul are obligaţia de a supraveghea permanent ajutoarele acordate, aflate în derulare, şi de a dispune măsurile care se impun în cazul încălcării condiţiilor impuse prin prezenta schemă sau prin legis­laţia naţională sau europeană aplicabilă la momentul res­pectiv.

Administratorul schemei de ajutor de minimis este Minis­terul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, iar furnizorul de ajutor de minimis - Ministerul Economiei şi Finanţelor prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice".

Scopul proiectului este sprijinirea creşterii competitivităţii economice prin îmbunătăţirea şi exploatarea pe deplin a potenţialului Tehnologiei Informaţiei şi a Comunicaţiilor(TIC) şi al aplicaţiilor sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb