ŞTEFĂNESCU, COTAR: "Guvernul creează un paradis fiscal pentru aplicaţiile de ridesharing"

T.I.
Companii / 17 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul creează un paradis fiscal pentru companiile de ridesharing, care sifonează bani în afara ţării, iar în acest context unii şoferi de taxi iau în calcul să intre în greva foamei, a declarat astăzi, pentru Agerpres, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

"Motivul pentru care am venit aici (la protestul din Piaţa Victoriei, n.r.) este unul singur, declaraţia domnului vicepremier Suciu (Daniel Suciu, n.r.) în care domnia sa îşi asumă singur o ordonanţă de urgenţă pentru legalizarea pirateriei în România. Nu avem nimic de comentat în ceea ce priveşte să dăm afară o entitate din România, nu ne permitem aşa ceva, dar vrem o concurenţă loială. Pentru noi o concurenţă loială pentru aceeaşi activitate nu înseamnă o lege separată, un cadru legislativ separat faţă de cel al nostru, precum un paradis fiscal creat numai pentru unii, ci înseamnă ca în Legea 38 să se prevadă un capitol separat, să îi prindem şi pe aceşti domni, să îi limităm, să avem aceleaşi criterii de autorizare, de funcţionare, de control şi de fiscalizare, şi atunci putem considera că avem o concurenţă loială. Dar ca să dăm o ordonanţă de urgenţă ca o lege separată pentru aceeaşi activitate, vedeţi că nu este nimeni de acord, din toată ţara, nu se poate aşa ceva, nu este admisibil, pentru că nu e normal", a afirmat Vasile Ştefănescu, conform sursei citate.

Acesta a acuzat aplicaţiile de ridesharing că practică concurenţa neloială.

"Cu această ordonanţă se va legaliza o platformă, de exemplu, precum Bla Bla Car. Care Bla Bla Car face transport neautorizat, nelicenţiat, interjudeţean, de 7 + 1. Şi atunci oamenii ăştia care au investit în autobuze, au câştigat atribuiri, mâine va veni cineva şi le va zice: 'stai puţin că eu am o lege separată şi fac pe lângă tine ce vreau'. E corect? Nu-i corect. Este greşit interpretat de unii oameni ai presei că noi nu vrem concurenţă. Noi vrem concurenţă, dar loială, nu cum vor unii guvernanţi, care la presiunea unor ambasade îi lasă pe ăştia să facă în continuare, să sifoneze banii afară din ţară. Nu e normal ca prin această ordonanţă să duci banii afară, în Olanda, să îţi opreşti acolo taxă de şmecherie de 25-30%, şi tu până la urmă eşti o simplă platformă, tu nici măcar nu ai maşini, nu ai nimic, te foloseşti de prostimea din ţară. Nu e corect", a afirmat preşedintele COTAR.

Acesta a anunţat, în context, că participanţii la protest fac liste pentru intrarea în greva foamei.

"Vedem dacă alţii vor vrea să rămână aici şi după programul mitingului de azi, pentru că din câte am înţeles se fac liste şi pentru greva foamei, pentru că oamenii nu mai pot, sunt 150.000 de familii angrenate în această industrie, deci sunt 600.000 de persoane, ori nu putem să renunţăm. Nu înţelegem cum se distruge o activitate pentru a se crea un paradis fiscal pentru unii. Recunoaştem că sunt probleme în breasla noastră, dar asta nu înseamnă, dacă sunt probleme cu, să zicem, un coeficient de 5% din breasla noastră, asta nu înseamnă să pui la zid 95% din oameni. Nu este corect", a afirmat preşedintele COTAR.

Acesta a solicitat Guvernului confiscarea banilor încasaţi de companiile de ridesharing.

"Domnule vicepremier Suciu, aceste entităţi declară în toată presa că de 4 ani funcţionează în România. Domnule vicepremier, aplicaţi legea! Dacă cineva execută o activitate neautorizată şi nelicenţiată conform legilor din România, toţi banii se confiscă! Nu am reuşit până acum să vin la masa Guvernului şi să ne facem o lege pentru noi. Aceste entităţi au acces astăzi, la masa Guvernului şi discută pe această lege pe care vor să o dea prin ordonanţă de urgenţă", a adăugat Vasile Ştefănescu.

Sute de taxiuri au fost parcate în Piaţa Victoriei, astăzi, în cadrul protestului organizat de COTAR, transportatorii acuzând Guvernul că vor să emită o Ordonanţă de Urgenţă care ar menţine pirateria în sector.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si Durea si Mazăre sunt cei mai mari patrioti care nu fura din banii statului si care nu cheltuie bani in afara tarii.

    Este absolut normal sa prospere platforme precum UBER in conditiile in care taximetristii, cel putin in Bucuresti fac preturile curselor pe genunchi. Haideti sa constientizam atitudinea de golani si corectitudinea, violenta atat in trafic cat si vis a vis de clienti a acestor soferi din cauza carora toti taximetristii au de suferit.

    Daca ar avea si ei acces la acest paradis fiscal ar fi mai multumiti, ca oricum ei au paradisul lor fiscal separat de civilizatie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb