STELIAN ION: "Fără reforme, continuăm cu Justiţia pe care o avem"

G.B
Politică / 19 noiembrie 2021

Stelian Ion

Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion se arată neîncrezător că un Guvern PSD-PNL va implementa schimbările necesare în domeniul Justiţiei, adăugând că, în schimb, în Republica Moldova se implementează "reforme curajoase", potrivit Agerpres.

"Dacă nu facem lucrurile acestea, o să continuăm cu Justiţia pe care o avem, dar care este trasă înapoi de politicieni, cu o parte a sistemului judiciar care nu îşi doreşte reforme - pentru că s-au obişnuit, s-au creat nişte mecanisme care au servit anumite interese. Or, aici trebuie să vii cu curaj. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Republica Moldova. Ne uităm la vecinii şi fraţii noştri de dincolo de Prut şi vedem reforme curajoase. Păi, dacă nu faci reformele acestea, ce aşteptări ai să se rezolve cu corupţia, cu celelalte probleme, care sunt ca nişte boli grave care recidivează", a afirmat fostul ministru al Justiţiei, pentru RFI.

În opinia sa, PSD, "cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit".

Stelian Ion a menţionat că sunt necesare modificarea modalităţii de numire şi revocare a membrilor CSM, o reformă a Inspecţiei Judiciare, precum şi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

"Cu siguranţă vor reveni asupra textelor pe care le-am făcut în martie pe modificarea Legilor Justiţiei. Vor renunţa la reformele de substanţă care înseamnă nu doar să acorzi bani. (...) Reformă înseamnă reformă instituţională, adică să reformezi CSM-ul, adică modalitatea de numire şi revocare a membrilor CSM, să reformezi Inspecţia Judiciară, care acum este condusă de un om al cărui mandat a fost prelungit prin ordonanţă de urgenţă, deci cu legătură clară politică, să reformezi modalitatea de numire a procurorilor de rang înalt - o chestiune la care ţine şi Comisia Europeană şi lucrul acesta se reflectă în ultimul raport MCV. Să desfiinţezi SIIJ, nu doar renunţând la carcasă, ci renunţând la ideea de bază, aceea de a avea o structură unică centralizată, care să ancheteze toate infracţiunile săvârşite de magistraţi", a explicat el.

Deputatul USR a criticat şi propunerea de numire a premierului prin rotaţie în Guvernul PNL-PSD, susţinând că este vorba despre o "aberaţie colosală" care nu ar fi permisă de Constituţie.

"Aş vrea să fac referire şi la acea rotativă, de parcă ne-am afla la periniţă, aşa, să guvernezi prin rotaţie, asta este o aberaţie colosală, care nu e permisă de Constituţia României. În momentul în care vii în Parlament, cerând un vot de încredere, acel vot de încredere se dă condiţionat de îndeplinirea unor reforme din programul de guvernare, nu se dă cu termen de expirare, adică am încredere în premierul X şi în aceşti miniştri doar până la nu ştiu ce dată, la miezul nopţii, după care expiră încrederea şi venim cu alt premier. Asta-i o joacă de copii în care ne aruncă aventuros şi Klaus Iohannis şi cei pe care îi comandă", a afirmat deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. DESTUPAREA NU PLĂTEȘTE NICI 2 BANI !!!!

    Acest mascarici se plictiseste si bate campii.

    1. Are mare dreptate. Din păcate intreaga tara e sclava grupurilor infractionale organizate, de 32 de ani. Îngrozitor de multi trepadusi si complici!!!

    Vad ca si acum discursul politic in ce priveste justitia e centrat pe Sectia SIIJ ,despre procedurile de numire a sefilor ,de alegerile in CSM etc . Deci aspecte tehnice legate de functionarea sistemului legal . Dar problemele majore care genereaza solutiile care par distorsionate (vis a vis de mentalul colectiv ) sunt modificarile punctuale in ansamblul legilor penale ,care au introdus articole care sunt exploatate tehnic de avocati . Si judecatorii trebuie sa le ia in consideratie ,chiar daca asta duce la solutii contestate public si in media . Aceste "tehnicalitati" introduse intentionat si competent de partidul care are acum mojoritatea ,aceste lucruri nu pot fi inlaturate pt ca de fapt clasa politica nu vrea sa schimbe aceste modificari intretesute , ca sa se protejeze . Pai USR sa ridice problema asta si sa insiste ,reorganizarile functionale ale sistemului nu vor rezolva problemele acestea ,care sar in ochii publicului si dau apa la moara criticilor .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb