Decizia conducerii PNL de a-l nominaliza pe Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor a repus pe tapet un dosar mai vechi şi nişte stenograme din 2012. Toate acestea vin la scurt timp după ce fostul ministru Relu Fenechiu a fost demis după ce a fost condamnat în "Dosarul Transformatorul".
În dosarul în care au fost inculpaţi procurorul George Bălan, consilierul acestuia, Marcel Sâmpetru, şi şeful DGIPI Ilfov, Mihai Vlad, apar stenograme, publicate în presă în mai 2012, ale unor discuţii în care se vorbea de faptul că există chestiuni care îl fac pe Ovidiu Silaghi şantajabil. Interceptările au fost făcute cu mandat în perioada când Silaghi era ministru al Transporturilor în primul Guvern Ponta. În interceptări, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, care pe atunci era doar candidat pentru această funcţie, îşi manifesta surprinderea pentru faptul că Silaghi a acceptat ministerul în condiţiile în care nu este pregătit pentru acest domeniu : "Dom'ne, semne de întrebare legate de el am, că a acceptat funcţia de ministru la Transporturi, când el nu ştie nimic". Nici Marcel Sâmpetru nu a i-a făcut un portret foarte favorabil fostului şi viitorului ministru: "Dacă te duci cu o problemă la el, ţi-o rezolvă, dar stai cu sabia lui Damocles deasupra capului. Ăsta e Ovidiu.(...) Te poate vinde în minutul unu". Numele lui Ovidiu Silaghi a fost pomenit şi în alte interceptări în care discutau Mihai Vlad cu Marcel Sâmpetru: Marcel Sâmpetru: "Aşa. La Transporturi e Ovidiu Silaghi din Satu Mare. Pe mâna lui e Ilfovul. Poate poţi să mă ajuţi cu Silaghi, cu Ovidiu Silaghi."; Mihai Vlad: "Aşa."; Marcel Sâmpetru: "Poate poţi să mă ajuţi să aflăm date şi informaţii despre el."; Mihai Vlad: "Încerc. E din Satu Mare?"; Marcel Sâmpetru: "Da".; Mihai Vlad: "Ovidiu Silaghi".; Marcel Sâmpetru: "E ministrul Transporturilor!"; Mihai Vlad: "Ah! Păi el e liberal-liberal! Am înţeles. Va fi destul de greu, să.., dacă e ministru şi încep să sap. Vă spun, ştiţi bine. Asta nu înseamnă că nu încerc."
Aceasta nu este singura problemă de imagine a viitorului ministru, în discuţie fiind repus şi dosarul pe care acesta l-a avut după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combatarea Spălării Banilor. ANI anunţa, pe 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei, reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012. ANI preciza că în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi şi-a exercitat prerogativele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Romexpo SA. În perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei potrivit ANI. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcţiei de ministru al Transporturilor. De asemenea, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cerând să facă cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi.
PNL a ţinut să precizeze într-un comunicat de presă, emis înainte de nominalizarea pentru portofoliul de la transporturi, că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă: "Hotărârea de clasare a fost emisă de către Curtea de Apel Oradea în data de 12 aprilie 2013. Hotărârea acestei instanţe este definitivă şi irevocabilă şi nu poate fi atacată cu recurs în nicio instanţă. Prin această clasare subiectul este închis şi nicio instanţă sau instituţie a statului nu mai cercetează în vreun fel acest dosar. (...) Informaţiile vehiculate în presă cum că ANI ar fi făcut recurs sunt greşite şi fără fundament".
Potrivit premierului Victor Ponta, preşedintele Traian Băsescu a spus că se va gândi până la sfârşitul acestei săptămâni în privinţa nominalizării făcute de către PNL pentru Transporturi.