Stolojan: Executivul nu va modifica Ordonanţa privind schimbările la nivelul serviciilor deconcentrate

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2009

Prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan consideră că eliminarea "anomaliilor" din sectorul de pensii se va realiza în timp, cu toate că există o lege în acest sens, ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010.

Prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan consideră că eliminarea "anomaliilor" din sectorul de pensii se va realiza în timp, cu toate că există o lege în acest sens, ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theordor Stolojan, a declarat ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii sale, că Executivul nu va modifica Ordonanţa de Urgenţă care reglementează schimbări la nivelul serviciilor deconcentrate ale Guvernului.

Theodor Stolojan a sugerat ca toa­te observaţiile şi amendamentele la acest act normativ să fie făcute de cei interesaţi în Parlament şi a explicat: "OUG 37/2009 este trimisă în Parlament, unde toată lumea are ocazia să facă observaţii şi amendamente. Cine va avea ceva de spus are posibilitatea să folosească procedura parlamentară".

Potrivit Agerpres, Stolojan a completat că "preşedintele Traian Băsescu va avea discuţii cu liderii celor două formaţiuni politice aflate la guvernare şi le va transmite sugestiile sale, toate urmând să fie luate în discuţie atunci când Ordonanţa se va dezbate în Parlament".

În opinia prim-vicepreşedintelui PD-L, Ordonanţa de Urgenţă va accelera şi rezolvarea problemelor existente în anumite judeţe între PSD şi PD-L.

Stolojan a precizat că toate aceste probleme, legate de numirile de directori ai serviciilor deconcentrate, se vor rezolva în maximum 30 de zile, termen prevăzut în actul nor­mativ.

""Este vorba de preavizul dat persoanelor care vor părăsi aceste func­ţii"", a explicat Stolojan.

Liderul democrat liberal a subliniat că "problemele dintre PSD şi PD-L s-au rezolvat în majoritatea judeţelor", iar acolo unde ele mai există, a sugerat că ar fi spre binele liderilor locali să le rezolve, în caz contrar, situaţia urmând să fie tranşată la nivelul organelor centrale de coordonare a Coaliţiei.

Privind moţiunea PNL pe Educaţie, prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat că se aşteaptă de la liberali soluţii constructive şi nu alte moţiuni în Par­lament.

"Mă aştept ca PNL, aflat în opoziţie, să vină cu soluţii constructive în privinţa problemelor grave ale României, chiar şi la acelea la a căror adâncire au contribuit cu prisosinţă atunci când au fost la guvernare", a spus liderul democrat-liberal.

Prim-vicepreşedintele PD-L s-a referit şi la problema sistemului de pensii.

Theodor Stolojan a subliniat că rezolvarea "anomaliilor" existente în sistemul de pensii se va face în timp, cu toate că există o nouă lege în domeniu, ce va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2010, care îşi propune să unifice sistemul în acest domeniu.

Prim-vicepreşedintele PD-L a precizat că trebuie analizat în ce măsură pot fi menţinute, pentru unele categorii profesionale, diferenţe în ceea ce priveşte calculul pensiilor, dând ca exemplu condiţiile de pensionare pentru balerini.

"O balerină nu poate fi pensionată la 60 de ani", a arătat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PD-L a subliniat că legea sistemului unitar de pensii îşi propune să corecteze "anomaliile"existente, prin care un sector sau altul şi-au scos legi speciale, care le avantajează faţă de alt sector.

"Intenţia este de a nu mai avea un sistem în care activităţi de importanţă relativ egală să ia pensii diferite, de la unu la câteva zeci de ori mai mari", a subliniat prim-vicepre­şedintele PD-L.

Adoptarea legii sistemului unitar de pensii este o cerinţă asumată prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, a conchis Stolojan

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb