STOLTENBERG: "Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial"

V.G.
Internaţional / 4 august 2022

"Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial"

Europa se află în cel mai periculos moment al său după cel de-al Doilea Război Mondial în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, a apreciat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de EFE, notează Agerpres.

"Nu trebuie să ne speriem şi nici să exagerăm, dar trebuie să înţelegem clar că ne aflăm în cea mai periculoasă situaţie în care a fost Europa după cel de-al Doilea Război Mondial", a afirmat Stoltenberg în deschiderea taberei de vară a tinerilor laburişti de pe insula Utoya (Norvegia).

Stoltenberg, fost prim-ministru norvegian, consideră că o victorie a Rusiei în Ucraina ar duce la o instabilitate şi mai mare în planul securităţii mondiale, calificând intervenţia militară a Moscovei drept un atac asupra ordinii mondiale actuale.

"Putin crede în mintea sa confuză că el poate decide ceea ce ar trebui să facă Ucraina. El nu are dreptul să decidă ceea ce trebuie să facă fostele republici sovietice", a afirmat secretarul general NATO, avertizând Moscova că dacă ar intenţiona să facă unei ţări membre a Alianţei ceea ce a făcut Ucrainei, toate ţările NATO vor sări în ajutorul acesteia din urmă.

Tabăra de vară a tinerilor laburişti norvegieni se desfăşoară în insula Utoya, care la 11 iulie 2011 a fost scena unui măcel comis de atacatorul de extrema-dreaptă norvegian Anders Behring Breivik, atac în care şi-au pierdut viaţa 69 de persoane. Înainte de atacul din Utoya, Breivik a detonat o bombă în perimetrul sediului guvernului din Oslo, ucigând opt persoane, aminteşte agenţia de presă citată. 

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si care este contributia ta la ajungerea in aceasta situatie?

    Esti un bou mare.. Europa este in rahat datirita tie si elitei conducatoare in frunte cu Von Layen baba sifilitica sefa CE...

    1. Au facut totul sa provoce Rusia,si au batut joc de Ucraina,acum i a inflamat si pe Chinezi si vezi Doamne,sunt o alianta defensiva si milioane de prosti pun botul la ce zic nemernicii astia care isi doresc pacea bagandu ne pe gat armament de 3% din pib si aud descreierati care spun sa ne ducem spre 4%.

      Daca Eu importa gaze din Sua si livra armament unei tari cu care Sua era in conflict,a doua zi erau oprite gazele,nu mai discutam de turbine,etc!

      Deocamdata Putin e cerebral ,dar daca le da r16 la ucrainieni,Atunci lucrurile vor degenera rau,iar dupa referendum se va ajunge chiar la lovituri tactice! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb