Studenţi din opt facultăţi, înscrişi în programul "Primul meu business plan", în 2016

Andrei Stan
Companii / 3 noiembrie 2016

Un număr de 25 de întreprinzători îi vor învăţa pe studenţii a opt universităţi de stat şi private cum să îşi creeze planuri de afaceri în cadrul programului de educaţie antreprenorială "Primul meu business plan", lansat anul acesta de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în cadrul workshop-urilor, antreprenorii le vorbesc studenţilor despre felul în care şi-au început afacerile, despre ceea ce consideră că este important atunci când conduci un business, dar şi despre ce au învăţat ca întreprinzători.

Până acum au fost încheiate parteneriate cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea "Spiru Haret", Universitatea "Nicolae Titulescu", Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Universitatea "Petrol-Gaze" Ploieşti.

De la lansarea programului "Primul meu business plan", în mai 2016, au avut loc şapte workshop-uri, toate la universităţi din Bucureşti.

Printre cei care au susţinut traininguri până acum se numără: Alexandru Lăpuşan-vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi CEO Zitec, Andrei Blaj-fondator Wintermag, Camil Moldoveanu-CEO& cofondator Reflex, managing partner Connsys, Radu Olteanu-creative partner PixelBack sau Cristian Nicolae- membru fondator John Maxwell Team România şi asociat SoftExpert Mobility.

"61% dintre antreprenori cred că şcoala nu îi pregăteşte pe tineri pentru a lansa o afacere. Primul meu business plan este un program prin care ne dorim ca studenţii să înveţe cum să pornească şi să dezvolte un business, dar şi să fie pregătiţi pentru un eventual eşec. Un prim pas pentru a evita eşecul este crearea unui plan de afaceri realist, iar studenţii pot învăţa acest lucru cel mai bine chiar de la antreprenori. O parte importantă dintre întreprinzătorii aleşi şi-au început de curând afacerile, iar, astfel, studenţii vor învăţa de la oameni de care îi apropie vârsta, energia, entuziasmul", a precizat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Programul oferă, de asemenea, stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alături de un antreprenor sau CEO) şi internship-uri pentru studenţi. Proiectul îşi propune implicarea a cel puţin 100 de studenţi din fiecare universitate, astfel ca la finalul primului an, minim 1.000 de studenţi să fi parcurs programul.

"Primul meu business plan" este un program de educaţie antreprenorială pentru studenţi, lansat anul acesta de Ministerul Economiei. Workshop-urile se adresează studenţilor de la universităţi de stat şi private şi sunt susţinute de antreprenori şi reprezentanţi ai instituţiilor statului care acordă finanţare nerambursabilă sau administrează granturi din fonduri europene.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM), care oferă 100 burse pentru studenţi, acestea constând în programe de training online în domeniul antreprenoriatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb