STUDIU: Cererea pentru servicii medicale creşte, dar sistemul este deficitar

V.B.
Companii #Sănătate / 30 ianuarie 2014

Cererea pentru servicii medicale este în creştere (în special pentru cardiologie, oncologie, îngrijire socio-medicală), dar organizarea şi funcţionarea sistemului medical nu sunt adecvate şi sustenabile pentru furnizarea eficientă de servicii medico-sociale integrate, la domiciliu sau în diferite instituţii, potrivit unui studiu realizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Dezvoltare Profesională din Bucureşti trimis astăzi redacţiei.

Mai mult decât atât, furnizarea de servicii de sănătate este afectată de sistemul sub-finanţat şi de alocarea arbitrară a fondurilor între diferite tipuri de îngrijiri medicale. Numărul de beneficiari ai serviciilor de sănătate la domiciliu rambursate de către fondurile de asigurări la mijlocul anului 2009 a fost destul de mic în comparaţie cu cele ale altor servicii.

În perioada 2004-2009, principalele cauze ale decesului au fost bolile cardiovasculare şi tumorile. Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare a fost mai mare de-a lungul întregii perioade în cazul femeilor, în timp ce cea cauzată de tumori a avut valori mai ridicate în rândurile bărbaţilor.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent piaţa autohtonă din 1999. MediHelp International este manager de distribuţie al BUPA International în Ungaria, România şi Bulgaria. În parteneriat cu BUPA International, MediHelp oferă asigurări internaţionale de sănătate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CASMB-mai exact sediul din GH titeica pun pacientii aiurea pe drumuri-dp ce am depus coppii le dp acte si am semnat un formular ,mi-au dat bon si mi-au spus ca se rezolva in 4 zile nici acum nu m-au trecut la asigurati in calculator desi conform legii avand certificat de handicap am dreptul la servicii medicale gratuite

    Am tot sunat la ei ca sa le explic situatia mea dar m-am lovit de un zid de nepasare-ba nu erau in birou ba dc raspundeau spuneau ca ei nu comunica date-"Eu muncesc aici" zicea o d-na de la Evidente Contributii-cum muncea dc nu prea statea in birou -probabil la BARFA+CAFELE!==>Eu nu PARASC doar Constat==>Iata reforma in Sanatate : D-leMinistru, va implor luati masuri astia isi bat joc de bolnavi, ii pun aiurea pe drumuri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb