STUDIU DELOITTE: Pregătirea angajaţilor pentru Industria 4.0 rămâne o provocare

D.B.
Companii / 4 martie 2020

Pregătirea angajaţilor pentru Industria 4.0 rămâne o provocare

Schimbările climatice urcă în topul îngrijorărilor liderilor de business

Adaptarea competenţelor angajaţilor pentru Cea de-a patra revoluţie industrială rămâne o provocare pentru organizaţiile din toată lumea, deoarece liderii încă nu înţeleg pe deplin ce abilităţi sunt necesare pentru a avea succes în lumea în permanentă schimbare în care trăim, arată cel mai recent studiu Deloitte privind gradul de pregătire pentru Industria 4.0, informează un comunicat remis Redacţiei.

Studiul a fost efectuat pe baza răspunsurilor a peste 2.000 de lideri de business din 19 ţări. În acest context, atunci când pregătesc programe dedicate angajaţilor, liderii investesc cu prioritate în training şi dezvoltare (74%), în înţelegerea competenţelor necesare în viitor (59%) şi în atragerea şi retenţia angajaţilor (28%). Raportul arată şi că tot mai mulţi lideri consideră acum că responsabilitatea pentru dezvoltarea angajaţilor este şi a lor, nu doar a individului. De aceea, peste 80% din respondenţi au creat sau sunt în curs de creare a unei culturi organizaţionale care facilitează învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Studiul mai subliniază că, pentru prima dată, schimbările climatice au devenit una dintre principalele îngrijorări ale liderilor din toată lumea. Nouă din zece respondenţi se tem că efectele modificărilor climatice ar putea avea efecte negative asupra organizaţiilor lor, iar mulţi dintre ei implementează programe care încearcă să ofere soluţii pentru resursele tot mai limitate şi pentru protejarea mediului.

Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova, a declarat: "În contextul în care companiile româneşti raportează creşteri susţinute ale veniturilor şi ale profiturilor, trebuie să nu uităm că performanţa nu mai poate fi măsurată doar după criterii financiare, ci într-o măsură tot mai mare din perspectiva impactului pozitiv asupra clienţilor, angajaţilor şi asupra altor grupuri de persoane afectate de activitatea companiei, precum şi din perspectiva reducerii impactului asupra mediului. Industria 4.0 este o oportunitate uriaşă pentru toate aceste arii, încă ea poate fi valorificată numai prin abordări strategice şi cuprinzătoare, pe termen lung, care să aibă în centru implementarea de noi tehnologii, ajustarea modelelor de conducere şi a culturii organizaţionale, precum şi adaptarea constantă a competenţelor angajaţilor".

Organizaţiile încă nu profită pe deplin de potenţialul Celei de-a patra revoluţii industriale, din cauză că nu au o abordare strategică în acest sens, subliniază studiul. Doar 10% din liderii care au participat la studiu spun că au o strategie cuprinzătoare, holistică privind Industria 4.0, iar aproape jumătate dintre ei au o abordare ad-hoc. Rezultatele mai sugerează şi că organizaţiile care au strategii dedicate acestei zone au rezultate semnificativ mai bune decât competitorii lor care nu o abordare strategică, deoarece acestea inovează şi cresc mai rapid şi reuşesc să atragă şi să pregătească mai bine angajaţii, informează sursa.

În ceea ce priveşte impactul diverselor tipuri de tehnologii, liderii de business se aşteaptă ca IoT, AI, soluţiile cloud şi big data/analytics să aibă cele mai mari efecte asupra organizaţiilor, urmate de nanotehnologie, robotică şi senzori.

Cea de-a patra revoluţie industrială este caracterizată de fuziunea elementelor fizice şi a tehnologiilor digitale - precum roboţi, drone, vehicule autonome, imprimante 3D, inteligenţă artificială (AI), Internet of Things (IoT), cloud computing, nanotehnologie - care comunică, analizează informaţii şi pot acţiona pe baza acestora, oferind mai multă flexibilitate organizaţiilor, clienţilor şi societăţii şi permiţându-le să-şi reducă timpul de răspuns şi să ia decizii inteligente bazate pe analizarea datelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb