Studiu: Doar 12% dintre companii au implementat politici de securitate pentru dispozitivele mobile

F.A.
Companii #IT / 30 septembrie 2013

Numai 12% dintre companiile din Europa de Est au implementat pe deplin politici de securitate pentru dispozitivele mobile din reţeaua companiei, potrivit studiului B2B "International Global Corporate IT Security Risks 2013", desfăşurat în primăvara anului acesta în parteneriat cu Kaspersky Lab, care a analizat diferite companii din întreaga lume.

Pe de altă parte, numărul de incidente IT care implică telefoanele mobile şi tabletele este în creştere, iar majoritatea companiilor nu au încă un plan care să limiteze folosirea dispozitivelor mobile personale pentru activităţi de serviciu, se arată într-un comunicat de presă.

Incidentele de securitate IT care implică dispozitivele mobile au mai multe forme şi vor fi din ce în ce mai diverse şi mai des întâlnite, odată cu trecerea timpului, conform sursei citate. 4% dintre respondenţii studiului B2B International au identificat dispozitivele mobile ca fiind sursa pierderilor de informaţii confidenţiale în ultimele 12 luni, cauzând mai multe scurgeri de informaţii decât atacurile de tip phishing (3% dintre companii), fraudele angajaţilor (3%), sau spionajul industrial (3%).

Unul dintre motivele pentru care există această situaţie este acela că tot mai multe dispozitive mobile - smartphone-uri sau tablete - sunt folosite la birou în mod curent. Aceste dispozitive sunt proprietatea angajaţilor, fiind folosite în acelaşi timp în scop personal şi pentru activităţi de serviciu. Deşi este convenabil să păstrezi pe un singur dispozitiv mobil atât informaţiile de serviciu, cât şi pe cele personale (contacte, aplicaţii etc.), datele companiei pot fi puse în pericol. Aproape 54% dintre cei intervievaţi au recunoscut că mediile de lucru în care este permisă politica BYOD (Bring Your Own Device - în care angajaţii îşi pot folosi propriile dispozitive la birou) reprezintă o ameninţare tot mai mare la adresa securităţii infrastructurii de securitate a companiei.

Conform comunicatului, implementarea politicilor de securitate IT pentru dispozitivele mobile - reguli interne ale companiei care reglementează utilizarea acestora - ar putea reduce semnificativ riscurile legate de folosirea smartphone-urilor şi tabletelor. Însă, dezvoltarea unor politici de securitate pentru dispozitivele mobile pare să fie mai degrabă o excepţie, decât o regulă. Aproximativ 37% dintre respondenţi au declarat că, deşi companiile lor au o politică de securitate, aceasta nu este dezvoltată pe deplin, 32% dintre cei intervievaţi recunoscând că plănuiesc să implementeze o politică de securitate pentru dispozitivele mobile în viitorul apropiat. 18% dintre cei chestionaţi au recunoscut că nu au o politică de securitate şi că nu au niciun plan să dezvolte una.

Unul dintre motivele pentru care aceste politici nu sunt implementate pe deplin poate fi lipsa de resurse, precum timpul sau banii. Aproape jumătate (42%) dintre respondenţii care au declarat că au implementat o politică de securitate pentru dispozitivele mobile, au recunoscut că nu au alocat suficiente fonduri pentru aceasta, 11% dintre companii declarând că nu au alocat deloc fonduri suplimentare în acest scop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb