Cel mai mare consum de energie din gospodărie revine asigurării încălzirii şi preparării apei calde menajere: mai mult de 2/3 din energia din locuinţele noastre este folosită în acest scop. În condiţiile în care centrala termică veche are un randament scăzut, care conduce la un consum mai mare, înlocuirea acesteia cu o centrală în condensare este una dintre cele mai indicate măsuri pentru a reduce costurile cu încălzirea.
Un studiu• reprezentativ la nivel naţional realizat de E.ON anul trecut confirmă că românii încep să conştientizeze acest lucru, interesul pentru achiziţia unei centrale noi fiind unul relativ ridicat. Circa 15% dintre respondenţii care sunt utilizatori de gaz au declarat că intenţionează să cumpere, anul acesta, o centrală termică nouă.
Totodată, studiul arată că 28% dintre centralele termice aflate în uz sunt mai vechi de 10 ani, aşadar consumă mai mult gaz decât centralele termice noi, în condensare, dar şi mai multă energie electrică pentru funcţionarea lor propriu-zisă.
Concluziile sondajului sunt confirmate de rezultatele obţinute de soluţia de încălzire E.ON Life, care a consemnat vânzări cu 34% mai mari, între anii 2020 şi 2022.
Conform aceluiaşi studiu, 80% dintre cei care au optat pentru soluţia eficientă de încălzire a companiei sunt mulţumiţi de decizia luată, în primul rând datorită înaltei calităţi a centralei şi, în al doilea rând, datorită consumului redus şi a economiei pe care o fac astfel la factura de gaze.
Conform calculelor companiei, consumul unei centrale vechi pe gaz pentru încălzire şi apă caldă este, în medie, de circa 12.000 kWh pe an, iar factura anuală este de 3.720 de lei. O centrală nouă în condensare are o eficienţă de 108%, care poate aduce o economie la consum de până la 30%*, adică 3.600 kWh, deci economia anuală ar fi de peste 1.000 de lei.
Pe lângă economia la factură, în topul motivelor pentru care românii au decis să achiziţioneze soluţia E.ON Life se mai găsesc: posibilitatea de a plăti în rate cu avans zero, verificările tehnice periodice ale centralei incluse în pachet, posibilitatea de a beneficia de intervenţii urgente şi garanţia extinsă a centralei.
Celor care nu sunt încă decişi să-şi schimbe centrala, E.ON le recomandă să o menţină în stare bună pe cea actuală, realizând la timp verificările şi reviziile periodice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.07.2023, 11:43)
Da, pai Romanii din sadism le tin pe alea, nu ca nu au bani. Sau ar trebui sa ia un credit cu dobanda de 20% ca sa schimba aparatul? Sau poate sa se ingramadeasca cu acte la AFM in cele 2 minute cand pot depune dosarelul la vre-un program rabla?
Daca se amortizeaza asa evident in cativa ani investitia, sa dea EON credit direct clientilor.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.07.2023, 11:58)
Si poate ai uitat sa zici si ca cele vechi, eu am Duval, sunt de o calitate mult mai buna dacat ce se produce acum! Nu o spun eu, ci inginerul care imi asigura mentenanta. EON mi-a facut oferta, dar trăgând linie la cat as fi avut de platit, era pretul a ....3 centrale!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.07.2023, 23:49)
Baiatul care are grija de centrala mea, mi a spus sa tin cu dintii de Vailantul care il am de peste 20 de ani!
Mi a spus ca centralele de acum, au foarte multa electronica in ele si se strica foarte repede!