STUDIU ERNST&YOUNG Mediul de afaceri din ţara noastră, mai puţin corupt decât în Cehia sau Ungaria

A.C.
Ziarul BURSA #Companii / 9 mai 2013

Mediul de afaceri din ţara noastră, mai puţin corupt decât în Cehia sau Ungaria

România se află în topul ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte corupţia în afaceri, conform unui raport dat publicităţii ieri de către Ernst & Young. Astfel, ţara noastră se situează uşor peste medie, 61 din cele 100 de persoane chestionate afirmând că practicile de corupţie în business sunt larg răspândite pe piaţa locală.

Analiza celor de la Ernst & Young s-a realizat în 36 de ţări, dintre care 20 sunt membre ale Uniunii Europene, pe baza intervievării a 3500 de angajaţi din companiile din respectivele state, care au fost întrebaţi dacă "măsluiesc" rapoartele financiare sau dacă oferă mită pentru a obţine anumite contracte avantajoase.

Slovenia este percepută de şefii de companii drept cea mai coruptă ţară din UE (96% din respondenţi considerând corupţia larg răspândită în afaceri), urmată de Grecia şi Slovacia (ambele 84%), Cehia (73%), Portugalia (72%), Ungaria (70%), Spania (65%), România (61%), Italia (60%), Belgia (51%), Ţările Baltice (47%), Austria (46%), Irlanda (43%), Marea Britanie (37%).

Cele mai puţin corupte state din UE, potrivit raportului, sunt Germania (30%) şi Franţa (27%), Olanda (23%) şi ţările nordice, Finlanda şi Suedia, care au un procent redus în rândul companiilor care încalcă legea prin practicile corupte. Elveţia (10%) se află la polul opus.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, nu au fost incluse în raport Bulgaria, Cipru, Danemarca, Luxembourg şi Malta.

Unul din motivele care se regăseşte în spatele acestor cifre ridicate privind corupţia corporatistă, potrivit investigaţiei, este criza financiară pe fondul căreia companiile şi-au accentuat conduita non-etică.

Totodată, raportul celor de la Ernst & Young scoate la iveală un număr foarte mare de companii corupte în Croaţia, ţară care aspiră să devină membră a Uniunii Europene în următorii ani.

Oficialii UE au afirmat că acest raport este un prim pas în lupta împotriva evaziunii fiscale, concurenţei neloiale şi practicilor corupte pe care companiile le practică în vederea maximizării cifrei de afaceri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania, in spatele Cehiei si Ungariei? Dar mai jenant decat aceste afirmatii nu se poate? Dar noi chiar nu stim pe unde ne aflam... Iar E&Y n-are nici o jena sa transmita aiurea informatii de pe la servicii, mai ales acum dupa ce a revenit PSD la putere... Ma gandeam... pai pe vremuri, l-au intoxicat pe Ceausescu cu rapoarte false si umflate, ca sa-i alimenteze autocratia, si ca sa para Romania puternica in ochii strainilor... iar acum se pare ca s-au specializat in asta, si numai D-zeu mai stie pe ce lume suntem acum, ca toate informatiile sunt false. Iar de E&Y ce sa mai zicem, fac si ei ce e nevoie ca sa plece din Romania cu milioane/an, ca altfel nu-si mai iau bonusurile consultantii si angajatii... chiar si cei romani, ofiterasii angajati ca sa le aduca contractele...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb