STUDIU INS: Avem patru ore libere pe zi în timpul săptămânii

F.A.
Comunicate de presă / 20 decembrie 2013

Românii au patru ore libere pe zi în timpul săptămânii şi puţin peste şase în zilele de odihnă, iar copiii şi tinerii stau la calculator, în medie, între 40 de minute şi o oră, arată un studiu publicat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cercetarea, realizată în rândurile populaţiei în vârstă de cel puţin 10 ani, arată că femeile au mai puţin timp liber decât bărbaţii, atât în zilele de lucru (3 ore şi 40 de minute faţă de 4 ore şi 23 de minute), cât şi în cele de odihnă (5:41 ore faţă de 6:46 ore). De asemenea, femeile acordă mai mult timp gospodăriei şi familiei (în medie cu 2:19 ore), dar bărbaţii muncesc cu 1:03 ore mai mult decât femeile. Timpul liber a fost calculat excluzând orele de somn.

Copiii (10-14 ani) utilizează zilnic calculatorul pentru petrecerea timpului liber, în medie, 40 de minute, iar tinerii (15-24 de ani), o oră.

În cursul săptămânii, studiul ocupă 4,7% din timpul liber al elevilor, copiii consacrându-i circa cinci ore, iar tinerii aproximativ trei ore. În aceleaşi zile, patronii muncesc în jur de opt ore, cu 15 minute mai mult decât salariaţii. Bărbaţii lucrează mai mult decât femeile atât ca salariaţi (cu 38 de minute), cât şi ca patroni (cu 17 minute). Pensionarii (în vârstă de cel puţin 65 de ani) alocă gospodăriei şi familiei 4:46 ore.

Timpul liber (fără somn) ne ocupă 43% dintr-o zi de odihnă, adică, în medie, 6:12 ore. Dintre acestea, două ore şi patruzeci de minute ne uităm la televizor, iar bătrânii chiar mai mult (3:05 ore). Tot la sfârşitul săptămânii, românii se ocupă de gospodărie şi familie între 3:16 ore şi 3:43 ore, iar munca ocupă aproximativ 48 de minute. Copiii studiază 1:11 ore într-o zi de weekend şi de sărbătoare legală, iar tinerii 38 de minute.

Într-o zi lucrătoare, dormim 8:37 ore, iar într-una de odihnă, cu 56 de minute mai mult. Copiii dorm cu circa o oră şi jumătate mai mult decât maturii (25-44 de ani), iar bătrânii cu circa 30-90 de minute mai mult decât aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb