STUDIU MANPOWERGROUP: 40% din angajatori au probleme în recrutarea forţei de muncă calificată

Madalin Barbu
Companii / 21 februarie 2017

Cea mai mare criză de talente din 2007 şi până acum a fost înregistrată, anul trecut, relevă un studiu ManpowerGroup, citat într-un comunicat transmis de Universitatea Româno-Americană.

Conform acestuia, 40% din cei 42.000 de angajatori chestionaţi au recunoscut faptul că întâmpină dificultăţi în recrutarea de personal calificat.

Comunicatul mai arată că ţara noastră se regăseşte pe locul trei în topul ţărilor care se confruntă cu această problemă.

Aflaţi în imposibilitatea de a găsi candidaţi compatibili cu posturile disponibile, 53% din companii încearcă să compenseze această lipsă prin traininguri şi programe de dezvoltare adresate propriilor angajaţi cu scopul de a aduce un update constant comptetenţelor necesare, potrivit comunicatului citat. Activităţile ce ar putea face posibilă o schimbare cu adevărat relevantă şi ar putea modifica tendinţa ascendentă actuală a crizei în sectorul resurselor umane sunt programele de practică şi internship-uri pe care tot mai multe universităţi le pun la dispoziţia tinerilor, chiar dacă durata acestora este de multe ori insuficientă, pentru a oferi o experienţă relevantă.

În topul ţărilor cu personal subcalificat, România este situată pe locul al treilea, cu un procent de 72%, după Japonia, cu 86% şi Taiwan, cu 73%. În ţările din Europa însă, criza de personal calificat atinge cel mai înalt nivel din 2006 până în prezent, crescând de la 32%, cât era în 2015, la 36%, cu un deficit de talente în anumite sectoare de activitate importante, pentru posturi precum inginer şi reprezentant vânzări.

Conform aceluiaşi studiu, angajatorii chestionaţi au afirmat că la nivel global, cele mai dificile posturi de ocupat sunt cele specifice unor meserii precum electricieni sau tâmplari, în timp ce pe locul secund sunt cele din domeniul IT - programatori, developers, managers sau administratori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb