Studiu MIR Research, UNSAR: Industria de asigurari a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia nationala

T.B.
Companii / 11 octombrie 2023

Studiu MIR Research, UNSAR: Industria de asigurari a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia nationala

Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia naţională, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adăugate create - fiind un pilon important pentru economia românească. Acestea sunt principalele concluzii ale celui mai recent studiu realizat de grupul de consultanţi independenţi MIR Research, la cererea UNSAR, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. Studiul analizează impactul economic al industriei asigurărilor din România, potrivit sursei citate.

Conform aceluiaşi studiu, contribuţia industriei la bugetul de stat a depăşit 1,5 miliarde lei, din care peste 730 milioane lei impact direct şi peste 200 milioane lei taxe specifice sectorului asigurărilor - sume care au fost plătite către buget, transmite UNSAR.

În acelaşi timp, asigurătorii din România continuă să fie un angajator important, prin cei peste 8.000 de angajaţi în cadrul companiilor de asigurare, cât şi prin susţinerea în plus a alte peste 9.000 de locuri de muncă în diverse sectoare ale economiei naţionale, informează compania. Aşadar, fiecare angajat din industria de asigurări a susţinut mai mult de încă un loc de muncă suplimentar în economia statului, adaugă sursa citată.

Un alt aspect care reiese din studiu arată că 60% dintre salariaţii din sectorul asigurărilor sunt femei, un procent care depăşeşte media naţională de 48%, relevând rolul important pe care îl au companiile de asigurare în promovarea egalităţii de şanse, potrivit comunicatului.

"Industria de asigurări joacă un rol vital în susţinerea şi dezvoltarea economiei româneşti. Studiul realizat subliniază creşterea şi impactul semnificativ al acestui sector în ecosistemul economic şi social naţional, evidenţiind contribuţia sa la bugetul de stat, promovarea egalităţii de şanse în rândul angajaţilor şi rolul său în susţinerea dezvoltării şi stabilităţii într-un mediu caracterizat de impredictibilitate", spun consultanţii independenţi MIR Research, se mai arată în comunicat.

Prin activitatea lor, companiile de asigurări stimulează activitatea economică la nivel naţional, inclusiv prin susţinerea şi stimularea activităţii economice ale altor parteneri comerciali chiar şi prin generarea de noi locuri de muncă sau sprijinirea altor locuri de muncă din alte sectoare economice - toate traducându-se prin venituri la bugetul de stat, menţionează sursa precizată.

"Rezultatele studiului evidenţiază importanţa industriei de asigurări ca pilon al economiei noastre, arătând contribuţia semnificativă la dezvoltarea economiei şi a societăţii româneşti. Totodată, prin plata unor despăgubiri importante, de aproape 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, asigurătorii din România vin în sprijinul oamenilor şi companiilor, ajutându-i să treacă peste momente dificile", declară reprezentanţii UNSAR, arată datele comunicatului.

În considerarea rolului esenţial pe care îl au asigurările pentru protecţia oferită în cazul situaţiilor nefericite, UNSAR a lansat #faraUNDO, o campanie de educaţie financiară inspirată de comportamentul noilor generaţii, menită să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară a tinerilor, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb