STUDIU PFARMA.RO: Trei din patru români au cumpărat cel puţin o dată dintr-o farmacie online pe perioada pandemiei

Comunicate de presă / 18 noiembrie 2021

Trei din patru români au cumpărat cel puţin o dată dintr-o farmacie online pe perioada pandemiei

Conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Ipsos pentru lanţul de farmacii Professional Farmaline, trei din patru clienţi ai farmaciilor fizice, cu vârsta cuprinsă între 25-55 ani din mediul urban, au cumpărat produse şi din farmacii online. Cea mai mare parte a respondenţilor au avut o primă experienţă de cumpărare online în ultimele şase luni. Totodată, o treime dintre clienţii farmaciilor online estimează o creştere a frecvenţei comenzilor lor în următoarele şase luni, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Din datele studiului, până în prezent, un cumpărător care a optat pentru o farmacie online a făcut în medie nouă comenzi, cele mai multe fiind plasate de la debutul pandemiei. Cele mai populare categorii de produse pe care românii le-au cumpărat dintr-o farmacie online în ultimele trei luni au fost: suplimente alimentare (precum vitamine, minerale, produse naturiste sau ceaiuri), produse de îngrijire a pielii şi corpului, medicamente care pot fi eliberate fără prescripţie medicală sau produse pentru îngrijirea copilului.

Din punct de vedere al motivelor pentru care românii aleg să cumpere medicamente sau alte produse dintr-o farmacie online, cel mai des menţionate au fost preţul mai avantajos, faptul că pot face comenzi oricând doresc fără a fi condiţionaţi de un program de lucru, ofertele promoţionale, dar şi livrarea produselor acasă, nefiind nevoie ca aceştia să se deplaseze până la farmacie pentru a le achiziţiona.

De cealaltă parte, românii care nu au comandat niciodată dintr-o farmacie online au invocat cel mai des motive precum costul de livrare la domiciliu, lipsa posibilităţii de a cere sfatul sau de a discuta cu un farmacist, dar şi faptul că timpul de livrare al produselor este prea mare. De asemenea, trei din patru respondenţi au declarat că şi-ar dori să poată contacta de la distanţă un farmacist pentru consiliere în cazul unei probleme de sănătate minore.

88% dintre respondenţii studiului au declarat că ultima dată când au cumpărat dintr-o farmacie au planificat procesul de cumpărare, ştiind de dinainte ce produse vor să cumpere, în timp ce 12% au spus că a fost o acţiune spontană, neştiind ce produse vor cumpăra în final.

În topul celor mai apreciate facilităţi oferite de farmaciile online, participanţii la studiu au menţionat: descrierea detaliată şi clară a produselor, afişarea stocurilor din farmaciile fizice şi posibilitatea de rezervare pe website a produselor pentru ridicare personală ulterioară.

Peste două treimi din clienţii farmaciilor online sunt femei

În ceea ce priveşte profilul clienţilor farmaciilor online, 68% dintre aceştia sunt femei, 80% au studii superioare (universitare şi postuniversitare), în timp ce 56% au un venit personal de peste 3100 lei. Categoria de vârstă care optează cel mai des pentru cumpărături în farmaciile online este 35-39 ani (20% dintre respondenţi), urmată îndeaproape de cele între 30-34 ani şi 50-55, fiecare cu o pondere de 19% din total.

Potrivit studiului, în topul celor mai active regiuni din ţară la categoria cumpărături online din farmacii se află pe primul loc regiunea Bucureşti - Ilfov cu 22%, urmată de regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu 14%, regiunea Sud (12%) şi Nord-Vest (11%).

Studiul a fost realizat pe 500 de cumpărători din farmacii cu varsta între 25 şi 55 ani, eşantion reprezentativ urban. Interviurile online cu respondenţii participanţi la studiu s-au desfăşurat în perioada 12-19 octombrie 2021.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o varza de studiu, din suprapunere rezulta ca numai barbatii fara studii superioare nu au cumparat din farmacii online.

    "trei din patru clienţi ai farmaciilor fizice, cu vârsta cuprinsă între 25-55 ani din mediul urban, au cumpărat produse şi din farmacii online" ,  

    "68% dintre aceştia sunt femei, 80% au studii superioare (universitare şi postuniversitare), " 

    DAR studiul a fost facut ONLINE - deci e total irelevant

    "Interviurile online cu respondenţii participanţi la studiu s-au desfăşurat în perioada 12-19 octombrie 2021." 

    Concluzia este ca, prin online sau farmacii fizice romanii sunt vor sa isi dea banii la BIg Pharma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb