Piaţa de peşte din România are potenţialul de a ajunge la 1 miliard de euro pe an în 2021, în condiţiile în care consumul de peşte va creşte de la 6 kg/capita, cât este la ora actuală, la 18 kg/capita, se arată într-un studiu realizat de Alfredo Seafood.
Potrivit sursei citate, valoarea pieţei de peşte şi produse de pescărie se ridică în ţara noastră, în momentul actual, la 350 de milioane de euro/an.
Conform studiului, consumul de peşte înregistrează cele mai ridicate valori în ţări ca Spania (40 de kg de peşte/capita anual) şi Franţa (38 de kg/capita anual).
"Conform statisticilor, în acest moment în România se consumă, în medie, o masa de peşte la trei săptămâni, ceea ce este extrem de puţin. Suntem conştienţi că nu avem cum să ajungem, cel puţin deocamdată, la nivelul Spaniei, ţară cu o cultură culinară specific meditaraneeană, unde se mănâncă două mese de peşte săptămânal. Aşadar ne-am propus o creştere treptată, la o masă de peşte pe săptămână. Ca să ajungem aici va fi nevoie de efortul concertat al întregii industrii: de la producători, la importatori, distribuitori şi retaileri", declară Mihai Cristian Dărmănescu, director general Romfood Trading.