STUDIU REVOLUT: Aproape 50% dintre tinerii din ţara noastră economisesc constant

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 5 iunie 2019

Aproape 50% dintre tinerii din ţara noastră economisesc constant

Doar 6% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani economisesc folosind acţiuni, obligaţiuni şi fonduri mutuale, potrivit Revolut

Circa jumătate (47,57%) dintre tinerii din ţara noastră cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani economisesc în mod constant, în timp ce 17,11% nu reuşesc deloc să pună bani deoparte, arată un studiu realizat de Revolut pe un eşantion de 11.000 de respondenţi din diferite ţări europene, dintre care 3.000 de români.

Potrivit raportului, peste 70% dintre tinerii din ţara noastră susţin că le face plăcere să îşi gestioneze finanţele personale, deşi majoritatea (61,45%) îşi fac griji cu privire la viitorul financiar şi consideră că este dificil să strângă bani în mod frecvent. Conform datelor înregistrate, cei mai mulţi economisesc utilizând conturi de economii (47,95%) şi numerar (23,22%), în timp ce numărul celor care aleg variante precum acţiuni, obligaţiuni şi fonduri mutuale nu depăşeşte 6%.

Potrivit Revolut, cei care reuşesc să economisească strâng bani pentru vacanţe (38,26%), pentru a achiziţiona o locuinţă (22,27%) şi pentru cheltuieli neprevăzute (10,67%). Peste 6% fac acest lucru pentru un autoturism sau pentru a cumpăra diferite dispozitive, iar procentul celor care pun lunar sume de bani într-un cont pentru copii este de 5,68%.

Aproape 91% dintre tinerii din ţara noastră sunt preocupaţi de pensie

Pensia pare să fie una din preocupările tinerilor din ţara noastră, conform studiului Revolut, care arată că 90,6% dintre respondenţii la sondaj susţin că sunt interesaţi foarte mult să beneficieze de o pensie, iar 71,4% îşi doresc să primească de la angajatori mai multe sfaturi şi informaţii despre pensie şi alte beneficii asemănătoare.

În mod paradoxal, în ciuda interesului crescut pentru veniturile din anii de pensie, doar 5% dintre tineri economisesc în acest scop, se mai arată în raport.

Circa 59% dintre respondenţi preferă să deţină propria locuinţă în detrimentul închirierii

Un interes mai crescut poate fi constatat atunci când vine vorba despre investiţiile în imobiliare. Circa 59% dintre tinerii din ţara noastră preferă să deţină propria locuinţă în detrimentul închirierii, însă un cămin propriu rămâne un lux pentru mulţi dintre ei. Peste jumătate dintre respondenţi (55,81%) consideră că este foarte dificil să achiziţioneze o primă casă şi mai mult de 60% întâmpină dificultăţi în a accesa un credit ipotecar, proces pe care îl consideră anevoios şi stresant. Chiar şi în această situaţie, aproape 58% dintre cei care îşi doresc să aibă propria locuinţă intenţionează să solicite un împrumut.

Bucureştenii economisesc 89,25 euro/lună, chiar mai puţin decât tinerii din Sofia, care pun deoparte 130,19 euro/lună

Bucureştenii economisesc 89,25 euro/lună, mult mai puţin şi faţă de vecinii din Budapesta (177,62 euro/lunar) sau cei din Sofia (130,19 euro/lunar), conform Millennial Money Report.

Europenii care reuşesc să economisească cei mai mulţi bani lunar sunt berlinezii, care pun deoparte în fiecare lună peste 291 de euro, fiind îndeaproape urmaţi de londonezi, cu 288 de euro lunar şi de tinerii din Copenhaga, care economisesc 266 de euro la fiecare salariu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb