Carnea de pui se află în topul preferinţelor românilor conform unui studiu iniţiat de compania Transavia, pentru o perspectivă cât mai actuală şi completă asupra tendinţelor de consum, arată un comunicat remis redacţiei.
Rezultatele studiului arată că peste 65,5 % dintre românii consumă carnea de pui aproape zilnic.
Cercetarea prezintă şi media lunară de consum de carne de pui, precum şi sursele de unde aceasta este procurată. Astfel, peste 77% dintre respondenţi consumă carnea de pui din magazine şi într-un procent mult mai scăzut din gospodăriile proprii, cantitatea medie lunară consumată fiind de 2-3 Kilograme.
Din studiu reiese totodată că majoritatea românilor preferă pieptul de pui, astfel peste 79% şi-au exprimat opţiunea în acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul cărnii de pui este prânzul, în timp ce supele, ciorbele şi grătarele reprezintă cele mai populare preparate din pui.
Conform acestei cercetări, 70% dintre respondenţi consideră acest tip de carne sănătos datorită conţinutului scăzut de colesterol, în timp ce 57% şi-ar dori să afle mai multe beneficii ale consumului pentru sănătate.