STUDIU VOLA:  Jumătate dintre români vor să călătorească în 2021 invocând stresul

Comunicate de presă / 30 martie 2021

Jumătate dintre români vor să călătorească în 2021 invocând stresul

Vola.ro a realizat o analiză a intenţiilor de călătorie ale românilor pentru anul 2021, a tendinţelor din industria turismului şi a temerilor turiştilor români. Studiul a fost efectuat de Mercury Research la începutul lunii Februarie, pe un eşantion de 616 respondenţi şi confirmă direcţia Comisiei Europene de a relaxa presiunea asupra industriei turismului prin eliberarea "certificatului verde" care va permite persoanelor imunizate să călătorească fără restricţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Circa jumătate dintre români intenţionează să călătorească anul acesta

Conform datelor analizate de Mercury Research, 43% dintre români intenţionează să călătorească în 2021, 29% sunt încă nehotărâţi şi doar 27% declară că nu vor călători anul acesta. Această nesiguranţă este, în principal, insuflată de pandemia COVID-19, iar trecerea timpului pare a mai ameliora această incertitudine cu privire la viitoarele călătorii, 53% dintre respondenţi declarând că sunt dispuşi să reia deplasările începând din vara aceasta.

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanţă în 2021 este nevoia de relaxare şi eliberarea de stresul la care au fost expuşi în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute şi de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020.

Destinaţia de vacanţă preferată de români în 2021 rămâne Europa

În ciuda faptului că pandemia a lovit puternic în multe state din Europa, iar restricţiile de călătorie sunt încă în vigoare pentru majoritatea destinaţiilor de pe continent, destinaţia preferată de români în 2021 rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere. Pe locul 2 se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

În ceea ce priveşte opţiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile şi pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul şi avionul, urmate de tren şi maşina personală. Se remarcă, aşadar, schimbări importante comparativ cu vara trecută, când românii preferau să înnopteze în apartamente sau pensiuni cu număr redus de camere, ori să închirieze vile pentru grupuri restrânse, la care să se deplaseze cu maşina proprie.

Principalele îngrijorări cu privire la călătorii în 2021 sunt izolarea la întoarcerea în ţară şi eventualele anulări de zboruri

Motivele de îngrijorare cu privire la călătoriile viitoare în 2021 în rândul celor 43% care au declarat că vor pleca în vacanţe anul acesta sunt izolarea la întoarcerea în ţară şi anularea zborului şi pierderea banilor, infectarea cu COVID-19 aflându-se pe locul al 3-lea. În schimb, cei care nu vor călători anul acesta sunt îngrijoraţi îndeosebi de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19. Izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare şi pentru cei încă nehotărâţi cu privire la călătoriile din 2021, urmată de infectarea cu COVID-19 şi posibilitatea anulării zborurilor.

"Am aşteptat aproape 12 luni un semn pozitiv din partea autorităţilor europene, o măsură care să nu mai pună limite şi să inchidă graniţele, ci care să ofere alternative celor care îşi doresc sau care sunt nevoiţi să călătorească. Studiul realizat la începutul acestui an este dovada clară că românii îşi doresc să călătorească, desigur cu câteva pârghii de siguranţă suplimentare, cum ar fi asigurarea de călătorie şi produse de tipul " Vola Rambursabil" care îţi garantează un risc cât mai mic în faţa neprevăzutului. Eliminarea acestei presiuni asupra mobilităţii nu înseamnă doar undă verde pentru călătorii de leisure, ci mai ales înseamnă undă verde pentru diaspora, o comunitate de milioane de români puternic

afectată de măsurile restrictive şi de imprevizibilul deciziilor autorităţilor." a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

În 2021, 78% dintre români declară că este important pentru ei să apeleze la o agenţie de turism chiar dacă se declară călători independenţi

Date fiind schimbările de ultimă oră privind condiţiile de călătorie în aproape toată lumea şi situaţiile incerte şi neclare la care sunt expuşi uneori atunci turiştii, ori procesele greoaie de rambursare a banilor în eventualitatea neefectuării călătoriilor din motive independente de voinţa lor, 53% dintre români au declarat că, în comparaţie cu alţi ani, este la fel de important şi în 2021 să primească asistenţă şi informaţii de la un consultant de turism, iar 25% consideră că este chiar mai important decât anterior să apeleze la o agenţie de turism.

Asigurarea medicală considerată esenţială pentru siguranţa călătoriilor

Asigurarea medicală este serviciul pe care 66% dintre turişti îl consideră cel mai important pentru a se simţi în siguranţă şi protejaţi în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanţă crescută posibilităţii de rambursare a cazării şi a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei. Acest procent este chiar mai crescut în rândul celor care apelează la ajutorul specialiştilor Vola.ro în planificarea şi achiziţionarea vacanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb