STUDIU VOLA.RO: Majoritatea românilor merge de Paşte în străinătate, în destinaţii religioase sau de distracţie

Alexandru Costea
Companii #Turism / 20 martie 2015

În timp ce o parte dintre români merg în vacanţe de Paşte în străinătate atraşi de semnificaţia religioasă a unor destinaţii precum Roma, Atena sau Ierusalim, alţii aleg shoppingul şi distracţia în cluburile din Dubai sau Amsterdam, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

"Roma este una dintre cele mai populare destinaţii de Paşte pentru români, din mai multe motive: turiştii pot vizita atât celebrele biserici catolice, dar şi foarte multe lăcaşuri de cult ortodoxe. În acelaşi timp, în capitala Italiei trăieşte o importantă comunitate de români, iar Paştele este momentul cel mai potrivit pentru reunirea familiilor", arată sursa citată.

Un city break de Paşte la Roma porneşte de la 337 euro de persoană şi include bilet de avion, 3 nopţi de cazare cu mic dejun şi asigurare medicală.

Atena este o destinaţie într-o ţară ortodoxă, prin urmare turiştii români regăsesc aici o parte din tradiţiile de acasă, inclusiv mesele cu friptură de miel şi ouă roşii, notează reprezentanţii portalului de turism. Costul pachetului turistic, în care intră biletul de avion, 3 nopţi la hotel cu mic dejun şi asigurare medicală, ajunge la aproximativ 440 de euro de persoană.

Totodată, pentru perioada Paştelui, creşte foarte mult şi cererea pentru zboruri către Tel Aviv, de unde se poate ajunge într-o oră, cu maşina, la Ierusalim. În timpul sărbătorilor pascale, un bilet de avion dus-întors spre Tel Aviv costă aproximativ 200 euro.

O vacanţă în Dubai costă, de Paşte, de la 680 euro, incluzând bilet de avion, şapte nopţi de cazare şi asigurare medicală. Turiştii au optat pentru holeluri care nu au mese incluse sau au maximum mic dejun.

O altă destinaţie solicitată de Paşte este Amsterdam. Un city break la jumătatea lunii aprilie costă aproximativ 410 euro de persoană. Pachetul include biletul de avion, trei nopţi de cazare şi asigurare medicală.

Pentru Dubai şi Amsterdam, tarifele sunt cu aproape 170% mai mari decât în altă perioadă a anului. Cele două oraşe se află în topul celor mai cerute destinaţii pentru sărbătorile pascale şi înregistrează o creştere a vânzărilor de peste 35%, potrivit comunicatului.

Cei mai mulţi turişti preferă să plece patru zile, de aceea optează pentru un city break. În general, se pleacă în Vinerea Mare, iar întoarcerea este programată în a doua zi de Paşte, situaţie care înseamnă pentru cei mai mulţi turişti maximum o zi de concediu.

"Turiştii care aleg destinaţiile «tradiţionale», cu mai multe obiceiuri religioase, îşi planifică vacanţa încă din luna ianuarie, deci cu patru luni înainte de sejur. În schimb, cei care optează pentru Dubai, Amsterdam sau alte destinaţii cunoscute pentru distraccţie (precum Dublin sau Nisa) încep să cumpere pachete turistice abia de la începutul lunii martie, iar cererile pentru aceste oraşe continuă să vină", a declarat Manuela Melinescu, Marketing Manager Vola.ro.

Faţă de anul trecut, vacanţele şi city break-urile de Paşte sunt cu cel putin 20% mai ieftine.

"Paştele se află, după Revelion, pe locul doi în topul sărbătorilor care atrag turişti români în vacanţe în străinătate. Se situează chiar mai sus decât Crăciunul, care este asociat mult mai mult cu petrecerea timpului acasă, în familie. Apoi, perioada Paştelui este mult mai prielnică pentru călătorii, pentru că şi vremea este mai caldă", a mai declarat Manuela Melinescu.

Pentru a petrece Paştele în afara ţării, românii sunt dispuşi să aloce un buget mai mare decât pentru o vacanţă obişnuită, având în vedere că aproximativ 40% dintre vânzarile de pachete turistice pentru Paşte se concentrează pe cele patru destinaţii enumerate mai sus - Roma, Atena, Dubai si Amsterdam - unde preţul mediu de achiziţie al unui pachet este de 470 euro.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie şi low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

Vola.ro a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 122,3 milioane de lei.

În luna februarie a acestui an, Vola.ro a primit o investiţie de cinci milioane euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp sau Centrul Medical Unirea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb