Studiu Xiaomi: 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi

T.B.
Companii / 18 aprilie

Studiu Xiaomi: 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi

36,3% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esenţială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie 2024, pe un eşantion de 1.690 respondenţi, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Dincolo de utilizatorii intensivi, care depăşesc 7 ore pe zi, cei mai mulţi dintre respondenţi, 44,2%, folosesc activ smartphone-ul timp de 4-6 ore pe zi, în timp ce pentru alţi 18% sunt de ajuns 1-3 ore de utilizare zilnică. Doar 1,5% din respondenţi se rezumă la mai puţin de o oră de utilizare a smartphone-ului, în fiecare zi, potrivit comunicatului.

Apelarea şi trimiterea de mesaje este modul principal de folosire a smartphone-ului (81,4%), la strânsă concurenţă cu reţelele sociale (81,1%). Top 5 al activităţilor derulate pe smartphone este completat de navigarea online (77,5%), e-mail-uri (74,5%) şi realizarea de fotografii şi clipuri (71,8%), arată datele studiului.

Dacă bateria de mare capacitate este esenţială pentru 71% dintre români, sistemul de operare primează pentru 66,9% dintre aceştia, urmat de fiabilitate (66,6%), camera performantă (63,3%) şi display-ul de calitate (58,9%), informează sursa.

Recent, Xiaomi a lansat în România noul model Xiaomi 14, ce răspunde preferinţelor manifestate de respondenţii sondajului: Xiaomi 14 dispune de o configuraţie completă cu trei camere, oferind o experienţă fotografică echilibrată, acoperind o gamă focală extinsă de la 14mm la 75mm, se mai arată în comunicat.

Xiaomi 14 a fost proiectat cu lentile optice Leica Summilux cu o diafragmă actualizată ƒ/1.6 pe camera principală, iar rezoluţia camerei ultra-wide Leica de 14 mm a fost crescută la 50 MP, oferind în acelaşi timp apreciata lentilă telefoto flotantă Leica de 75 mm, cu o distanţă minimă de focalizare de doar 10 cm, precizează sursa.

În ceea ce priveşte display-ul, Xiaomi 14 are un ecran AMOLED CrystalRes de 6,36" 1.5K (2670 x 1200). Densitatea pixelilor ecranului a fost îmbunătăţită la 460 ppi, oferind mai multe detalii ca niciodată. Cu o luminozitate maximă remarcabilă de 3000 de nits, culorile sunt vibrante, iar imaginile rămân clare chiar şi sub lumina directă a soarelui. În plus, rata sa de refresh variabilă, cuprinsă între 1 şi 120 Hz, garantează o experienţă de vizualizare fluidă şi fără probleme în diverse activităţi, inclusiv navigare, citire şi jocuri, transmite compania.

Seria Xiaomi 14 integrează procesoare de ultimă generaţie, îmbunătăţiri semnificative în tehnologia de răcire şi o autonomie extinsă a bateriei, culminând cu o experienţă optimizată pentru utilizatori, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb