SUA: Antony Blinken nu exclude negocierile privind graniţele Ucrainei

D.T.
Internaţional / 24 martie 2023

SUA: Antony Blinken nu exclude negocierile privind graniţele Ucrainei

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken nu a exclus eventuale negocieri asupra graniţelor Ucrainei, reiterând în acelaşi timp că va fi la latitudinea ucrainenilor să decidă în această privinţă, informează Agerpres.

Vorbind în faţa unei comisii a Congresului american, el a reafirmat că orice eventuală pace cu Rusia trebuie să fie "justă şi durabilă", adică una care să respecte independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, dar "cum este definită exact pe teren, ne aşteptăm de la ucraineni sa ne spună". El a părut astfel să susţină faptul că ucrainenii ar avea dificultăţi în recuperarea tuturor teritoriilor anexate de Rusia, în special a Peninsulei Crimeei. "Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii vor fi hotărâţi să lupte pe teren şi poate teritorii pe care vor decid că trebuie să încerce să le recupereze prin alte mijloace", a afirmat el.

Antony Blinken a fost interogat în mod special de alesul republican Chris Stewart, care a dorit să afle dacă Statele Unite susţin voinţa preşedintelui Volodimir Zelenski de a recupera Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, arată sursa.

Şeful diplomaţiei americane, care consideră că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru o negociere, a insistat că "sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul şi cum se traduce acest lucru în termeni de suveranitate, integritate teritorială şi independenţă a ţării". "Ceea ce nu dorim, în interesul tuturor, este ca acest lucru să se rezolve într-un loc şi într-un timp care să îi invite pe ruşi să se repoziţioneze, să se reînarmeze şi să atace din nou", a spus el.

Statele Unite şi partenerii săi occidentali nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeei sau teritoriile anexate de forţele ruse în estul Ucrainei, unde au loc lupte aprige.

Coaliţia condusă de Statele Unite, care oferă cel mai mare ajutor militar Ucrainei, susţine că este pregătită să apere Ucraina cât va fi necesar până la retragerea forţelor ruse, dar rămâne cel mai adesea evazivă în cazul Crimeei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cine oare si-ar fi inchipuit ca Germania se va reunifica fara un foc de arma. Ce s-ar fi intamplat daca fosta RFG, ar fi fortat militar reunificarea. Comunismul, in mod incredibil, fara un foc de arma s-a prabusit si tarile si-au redobandit libertatea.

    Imperiile sunt efemere, asa cum istoria a dovedit-o de atatea ori.  

    Si, orice frontiera rezultata in urma unor cotropiri, modificari "teritoriale" este efemera.  

    Putin si puterea de la Moscova vor dispare odata si va ajunge si acolo democratia si civilizatia, umanismul si dreptatea. Acolo o sa mai fie odata alt Gorbaciov.  

    Teritoriile rupte acum din Ucraina se vor intoarece oricum odata la tara mama.  

    Ideea negocierilor este mai mult decat inteleapta si trebuie sustinuta chiar impusa.  

    Ce rost au distrugerile si suferintele de acum ? Oricum, viitorul va corecta odata nedreptatea care i se face acum Ucrainei.  

    Iar distrugerile, mortii, suferintele, razboiul ca expresie a vointei unui om, a lui Zelenski sau a altora, nu trebuie primite de comunitatea internationala.  

    Razboiul cu Rusia, apararea integritatii Ucrainei, au o justificare nationala si internationala, pana la un punct.  

    Insa pretul pentru integritatea teritoriala a Ucrainei, ca interes actual national al ei si ca international, trebuie sa fie bine evaluat.  

    O rezolvare ulterioara a acestui diferend este mai utila Ucrainei si ucrainenilor si comunitatii internationale acum, decat conflictul armat costisitor, distructiv, cu rezultat incert si periculos pentru omenire.

    Rzboiul trebuie oprit. Negocierea este solutia. Apoi viitorul va rezolva torul.  

    1. Asa e . Nu merita acele territorii atata moarte si distrugere. Mai ales ca sunt locuite de acei separatisti care in continuare vor crea probleme. Zelenski ar trebui sa faca pace chiar dc pierde niste teritorii, altfel ce se poate intampla?

      1. zelenski castiga rusii se retrag in rusia dar pt cat timp?

      2. rusii castiga, si atunci vor lua toata ucraina moldova si cine stie, statele baltice?  

      nu se va intimpla ceea ce spui tu .

      rusii vor lua doar donbasul pentru ca este locuit de rusi si nu de ucraineni . 

      si asta se va intimpla pentru ca america si europa s-au cam saturat de razboi si nu vor mai da arme la ucraina = si rusii vor ocupa donbasul  

      dar rusii nu se vor extinde mai mult decat donbasul  

      in primul rand pentru ca este foarte greu sa controleze teritoriul locuit de ucrainieni

      in al doilea rand pentru ca asa se vor intelege cu americanii ( nu mai dam arme la ucraina daca va opriti la marginea donbasului )  

      Rusii dc castiga nu se vor opri la dombas. Vor lua toata ucraina si vor subjuga populatia. Exista un plan deja in acest sens: toti ucrainienii impartitti in 3 categorii, pro rusi, pro vest dar care pot fi "reeducati" si contra rusilor, "nazistii" care vor fi inchisi sau executati. Si dup-aia vor lua moldova. 100%

      Cred ca asa se va intampla cu zici tu. Ar fi logic. Singura dilema ramane daca si cand vor deschide americanii baze in Ucraina si ce reactie vor avea atunci rusii!

      O alta dilema ar fi, cand vor deschide chinezii baze in Russia.

      nu cred , nu tin cu ucraina si nici cu rusia dar mie mi se pare ca rusii nu sint capabili sa cucereasca ucraina deci nici vorba sa ajunga la moldova sau romania sau polonia

      chestia asta cu rusii care cuceresc europa este facuta sa bage frica in noi ca sa putem fi manipulati mai usor  

    a inceput sa apara frica ?

    1. noroc ca-n poza nu se vede turul pantalonilor

    Hai ca-i tare aia a lui Blinken cu "vor recupera Crimeea prin alte mijloace".Cum.O s-o cumpere cum ati cumparat voi Alaska? S-o mai desteptat si rusii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb