SUA au pregătit un nou ghid pentru agenţii de imigraţie, care are ca scop accelerarea extrădărilor

Mina Irina
Internaţional / 19 februarie 2017

SUA au pregătit un nou ghid pentru agenţii de imigraţie, care are ca scop accelerarea extrădărilor

Departamentul pentru Securitate Internă a pregătit un nou ghid pentru agenţii de imigraţie, care are ca scop accelerarea extrădărilor, prin respingerea cererilor de azil mai devreme în proces, relatează Reuters.

Noile reguli, incluse într-o notă internă cu propuneri, datată din 17 februarie, dar care nu a fost trimisă încă angajaţilor, le cere agenţilor să admită numai solicitanţii care au şanse mari de a primi, în cele din urmă, azil, dar nu oferă criterii specifice privind teama de persecuţie în cazul repatrierii, potrivit News.ro.

Astfel, ghidul prevede ca ofiţerii să "ceară toate informaţiile relevante" pentru a stabili dacă un solicitant prezintă "suspiciuni credibile" de persecuţie în ţara sa de origine - principalul obstacol cu care se confruntă migranţii de la graniţa SUA-Mexic, când cer azil.

În baza legii imigraţiei şi naţionalităţii, un solicitant trebuie să demonstreze, în general, o "temere bine fondată de persecutare din motive de rasă, naţionalitate, apartenenţă la un grup sau opinie politică".

Avocaţii spun că orice solicitant care îndeplineşte criteriile în interviurile lor iniţiale trebuie să aibă dreptul să îşi pledeze cazul în instanţă. Ei se opun încurajării ofiţerilor de azil să ia o poziţie mai strictă privind respingerea cererilor.

Interviurile pentru evaluarea nivelului de suspiciune credibilă sunt făcute aproape imediat după depunerea cererilor de azil, adesea la graniţă sau în centrele de detenţie, de agenţi.

Trei surse la curent cu nota au explicat că noile instrucţiuni au ca scop să ridice nivelul verificării iniţiale.

Planul administraţiei este să le ofere ofiţerilor care analizează cererile de azil o marjă cât mai mare de manevră, permiţându-le să stabilească cine are şanse să fie aprobat de un tribunal pentru imigraţie şi cine nu.

În 2015, numai 18% dintre solicitanţii de azil ale căror cazuri au fost analizate de judecătorii de imigraţie au primit azil, potrivit Departamentului de justiţie.

Solicitanţii din ţările cu o rată mare de persecutare politică au şanse mai mari să primească azil.

Unii ofiţeri de imigraţie la curent cu proiectul spun că se tem că o creştere rapidă a extrădării solicitanţilor de azil ar putea pune presiuni pe centrele de detenţie deja supraaglomerate şi să creeze probleme de transport.

O abordare mai dură pentru solicitanţii de azil va fi, dacă va fi implementată, unul dintre elementele promise de Donald Trump în campania electorală.

Departamentul pentru Securitate Internă şi Casa Albă nu au comentat informaţiile.

Între timp, o nouă versiune a a ordinului executiv al lui Trump privind imigranţii nu îi va opri pe cei care deţin drept de rezidenţă (green card) să intre în SUA, a declarat secretarul pentru Securitate Internă, John Kelly.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb