Laboratoarele biologice din Ucraina - centre de cercetare pentru protecţia sănătăţii cetăţenilor

SUA RĂSPUND FEDERAŢIEI RUSE: Laboratoarele biologice din Ucraina - centre de cercetare pentru protecţia sănătăţii cetăţenilor

G.M.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 martie 2022

Laboratoarele biologice din Ucraina - centre de cercetare pentru protecţia sănătăţii cetăţenilor

Laboratoarele biologice din Ucraina finanţate de SUA au drept scop reducerea riscurilor biologice la adresa cetăţenilor şi constituie centre de cercetare pentru protecţia sănătăţii publice, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de autorităţile de la Washington, care au răspuns astfel acuzaţiilor venite de la Kremlin potrivit cărora americanii ar fi ajutat Kievul să dezvolte facilităţi în care erau fabricate arme biologice.

Oficialii americani susţin că activitatea depusă în Ucraina a vizat creşterea biosecurităţii, iar acest lucru s-a văzut în monitorizarea pe care autorităţile sanitare de la Kiev au făcut-o pe parcursul pandemiei Covid-19 şi în combaterea pestei porcine africane.

Ei precizeazcă că ajutorul oferit prin Programul de Reducere a Ameninţărilor Biologice s-a limitat în Ucraina la furnizarea de laboratoare mobile de diagnosticare pentru a oferi asistenţă la sol în domeniul sănătăţii publice de urgenţă.

"Laboratoarele ucrainene sunt deţinute şi operate de guvernul Ucrainei. (...) Oamenii de ştiinţă din Ucraina sunt încurajaţi să-şi publice rezultatele cercetării, să colaboreze cu colegii internaţionali şi să-şi distribuie pe scară largă rezultatele cercetării în domeniul sănătăţii publice. Aceste facilităţi funcţionează într-o capacitate similară laboratoarelor de sănătate publică şi de cercetare de stat şi locale din întreaga lume. În plus, toate echipamentele şi instruirea furnizate de Statele Unite sunt supuse proceselor de control al exporturilor din SUA, auditurilor şi reglementărilor privind achiziţiile pentru a asigura transparenţa şi conformitatea atât cu reglementările sanitare din SUA, cât şi cu cele internaţionale", mai arată textul citat.

Oficialii de la Washington susţin că Federaţia Rusă a intrat, în anul 2014, ilegal în posesia a două laboratoare deţinute de Ucraina, care au fost modernizate prin intermediul programului american, şi a interzis accesul autorităţilor de la Kiev la respectivele facilităţi.

"După ce Rusia şi-a lansat invazia ilegală a Ucrainei, Ministerul Sănătăţii de la Kiev a ordonat în mod responsabil eliminarea în siguranţă a probelor. Aceste acţiuni limitează pericolul unei eliberări accidentale de agenţi patogeni în cazul în care laboratoarele sunt atacate de forţele militare ale Federaţiei Ruse.

Eliminarea corectă a probelor în timpul unui război reflectă conduita responsabilă a ucrainenilor pentru a proteja poporul ucrainean şi comunitatea internaţională de o potenţială expunere accidentală din cauza acţiunilor iresponsabile ale Rusiei", se arată în comunicatul de presă emis de Washington.

Potrivit informaţiilor transmise mass-mediei de către Casa Albă, în realitate este vorba de programul cooperativ de reducere a ameninţărilor, care a inclus şi activităţi privind reducerea ameninţărilor biologice în Ucraina.

Programul de Reducere a Ameninţărilor Biologice (BTRP), parte a Programului de Reducere a Ameninţărilor Cooperative (CTR) al SUA, este implementat de Agenţia de Reducere a Ameninţărilor pentru Apărare (DTRA). Din 2005, BTRP a colaborat cu Guvernul Ucrainei pentru a sprijini capabilităţile de detectare şi diagnosticare biologică paşnică şi sigură şi pentru a reduce ameninţările reprezentate de agenţii patogeni, se arată în documentul citat.

"Unităţile de sănătate publică şi laboratoarele biologice din întreaga lume menţin şi studiază agenţii patogeni pentru a putea confirma focarele de boală şi pentru a îmbunătăţi capacităţile de detectare şi diagnosticare precoce. Aceste instalaţii folosesc agenţi patogeni specifici pentru că sunt endemici în ţara lor sau pentru că sunt expuşi riscului de răspândire din alte ţări. Toate ţările membre ale Regulamentului Internaţional de Sănătate (IHR) (2005) al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) trebuie să aibă astfel de capacităţi de a detecta şi de a răspunde ameninţărilor bolii. Aceasta este o capacitate de bază pentru securitatea naţională a sănătăţii. Statele Unite, prin BTRP, au investit aproximativ 200 de milioane de dolari în Ucraina din 2005, sprijinind 46 de laboratoare ucrainene, unităţi de sănătate şi locuri de diagnosticare. BTRP a îmbunătăţit siguranţa biologică, securitatea şi supravegherea Ucrainei atât pentru sănătatea umană, cât şi pentru sănătatea animalelor. Sprijinind detectarea mai sigură şi mai eficientă a bolilor, această asistenţă a îmbunătăţit direct răspunsul Ucrainei la Covid-19", se arată în documentul emis de Administraţia Prezidenţială de la Washington.

În text se precizează că programul CTR al DoD şi-a început activitatea biologică cu Ucraina pentru a reduce riscul reprezentat de programul ilegal de arme biologice al fostei Uniuni Sovietice, care a lăsat în fostele state ce au aparţinut URSS materiale biologice nesecurizate. Programul CTR al DoD implică mai multe ţări partenere şi are drept scop reducerea riscului utilizării abuzive a agenţilor patogeni, furtului acestora sau eliberării accidentale.

"DoD chiar a lucrat îndeaproape, până în anul 2014, cu autorităţile de la Kremlin, în interiorul Federaţiei Ruse în laboratoarele deţinute de aceasta", se menţionează în textul citat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Va cred pe toti pe cuvant.dupa doi ani de pandemie,haos,minciuna,dictatu ra medicala aveti o credibilitate extraordinara.astept sa vad si chinezul cu liliacul infectat la wuhan in mana,sursa pandemiei.

    Oricum oamenii care gandesc cu propriul cap,au invatat multe in ultimii doi ani.si au capatat o imunitate naturala,pe viata.

    1. destepti aia cu propriul cap sa ii tot crezi pe cuvant

    Am mai auzit placa asta in pandemie. Acum a disparut virusul, totul la comanda! Cine sa va mai creada? Dar, 28 de laboratoare? Nici u vreau sa ma gandesc ce faceau acolo.

    Întrebarea e: avem și pe la noi laboratoare din astea pentru sănătatea populației? Dacă Ucraina a primit vre-o $200M poate avem și noi vre-o $100M investiții.

    Si cand te gandesti ca toti propagandistii si toate reptilele globaliste urla in toata mass-media, de dimineata pana noaptea, despre cum i-a atacat „criminalul dement” Putin si Rusia pe „bietii” ucrainieni! De fapt, ceea ce transpare in aceste zile, dovedeste faptul ca Rusia nici nu avea alta alternativa, caci slugoii americanilor din fruntea Ucrainei se ocupau cu cele mai groaznice si mai mortale lucruri chiar in imediata vecinatate a Rusiei! Si cu aceasta ocazie, m-am inscris si eu pe acea lista neagra cu „propagandisti ai Moscovei”, de pe Platforma informatica a bestiilor securist-mafiote dambovitene, care au trecut la aplicarea pe fatza a „politicii pumnului in gura”, intocmai ca-n anii ’40-50!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb