SUA s-au oferit să ajute la evacuarea lui Zelenski din Ucraina

SUA s-au oferit să ajute la evacuarea lui Zelenski din Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 26 februarie 2022

SUA s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a scăpa de ameninţările la adresa vieţii sale, dar până acum acesta a refuzat să plece, informează news.ro.

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, în ciuda faptului că este "Inamicul nr. 1" al Rusiei şi familia sa numărul 2.

"Aici este lupta. Am nevoie de arme, nu de un taxi", ar fi răspuns Zelenski, conform Associated Press.

Citând oficiali americani şi ucraineni, Washington Post a raportat că agenţiile de informaţii americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenskii de ameninţarea la adresa siguranţei sale. Publicaţia americană citează oficiali care spuneau că informaţiile de la acea vreme sugerau că asasini ruşi ar fi deja la Kiev.

"L-am avertizat nu numai de ameninţarea invaziei ruse, acum o realitate, ci şi de ameninţarea pentru el personal. Suntem pregătiţi să-l ajutăm în orice fel", a declarat Adam B. Schiff (California), preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Daca Zelenski pleaca,se intampla ca in Afganistan.Asta si vor americanii,necazul altora,prosperitatea lor.Se prefac ca tin cu Europa,vor sa-si aduca gazul lor lichefiat,acolo au ajuns,[...]

    1. ...daca rusi nu mai livreaza gaz spre Europa...ce e defacut ?? e rau ca livreaza americani gaz lichefiat.??..E totusi o sursa.........sa gasim si altele surse..de ex. Siria etc.Sa stam la mila lui Putin ??!!,pentru el asta este arma economica principala.

      Omule, rusii livreaza in aceste zile cantitati uriase de gaze, cu mult peste cele din saptamanile anterioare. De aceea a si scazut pretul. Traderii prefera gazul rusesc.

      Autoritatile romane au fost prinse iarasi pe picior gresit (de data asta de valul de refugiati).

      Noroc cu poporul roman si cu voluntarii din toata tara. 

      Autoritatile romane trebuie sa: 

      - contracteze locuri de cazare la toate hotelurile si pensiunile disponibile din zona; 

      - sa trimita autocare (cele militare sunt disponibile fara costuri + cele ale companiilor de transport contra cost sau umanitar + voluntarii) cu numele pensiunii/hotelului de destinatie scris in parbriz 

      - refugiatii ucrainei sa fie intrebati la granita (sau dupa ce trec de aceasta) daca au asigurat loc de cazare in tara (la rude/cunostinte/prieteni) si daca au transportul asigurat catre acele locuri 

      - cei care nu au cazarea asigurata, sa primesca numele pensiunii/hotelului in care vor fi cazati (incepand cu primul hotel/pensiune de pe lista pana la completarea locurilor, apoi cu urmatorul si asa mai departe) si sa fie indrumati catre autocarul corespunzator care sa-i duca la pensiunea/hotelul respectiv 

      - cei care merg la rude/cunostinte dar nu au transportul asigurat, sa fie sprijiniti (indrumati de voluntari catre mijloacele de transport din zona sau catre voluntarii care se ofera sa asigure acest serviciu), pentru a ajunge la destinatie.

      - solicite UE fonduri pentru sustinerea refugiatilor ucraineni (care sa acopere cazarea, masa si banii de buzunar) pe o perioada determinata de... 1 luna (de exemplu) in prima faza si daca va fi necesar, sa fie prelungita perioada. Pana la primirea banilor de la UE, costurile sa fie acoperite din fondul de urgenta al guvernului. 

      Autoritatile romane intotdeauna sunt prinse pe picior gresit,numai gura e de ele.Cu cateva zile inainte de invadarea Ucrainei de catre Rusia dadeau din gura ca sunt pregatiti sa primesca refugiati si toate minciunile.Ieri,ce sa vezi?Rudele refugiatilor,organizatii neguvernamentale,biserica,ziar isti,oameni de rand i-au intampinat pe refugiati cu toate celea.Reprezentantii guvernului au venit mult mai tarziu,erau debusolati si au spus ca o sa le acorde refugiatilor asistenta medicala si locuri de munca.Pai,pana acolo,oamenilor le trebuie cazare,hrana,apa si vedem apoi ce mai facem.

    Pe eroul Maniu l'au lasat la Tămădău.

    omul s-a confundat cu propriul personaj jucat inainte de a fi ales ca presedinte... nu va pleca nicaieri.

    e propriul sau rol . 

    eh, iluziile astea....  

    1. Si Putin unde ar putea pleca sa-si joace rolul de mare om de stat? In DDR, 1985?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb