Sub o zecime dintre IMM-uri au consemnat o mărire a salariului mediu de peste 20%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 10 iulie 2007

Ovidiu Nicolescu

Ovidiu Nicolescu

Peste un sfert dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) au înregistrat, în 2006, creşteri salariale de 5-10%, iar la aproximativ 9% dintre firme s-a consemnat o mărire a salariului mediu de peste 20%, arată un studiu al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mjlocii.

Majoritatea IMM-urilor s-au situat cu actualizările salariale peste nivelul inflaţiei din anul 2006, susţine preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mjlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, coordonator ştiinţific al Cartei Albe a IMM-urilor. Creşterile salariale de peste 20% au fost înregis­trate mai frecvent în rândul IMM-urilor mai vechi de 15 ani şi în special la cele din regiunea de Vest.

"Analiza evoluţiei salariului mediu în cadrul IMM-urilor relevă că în 25,23% din firme au crescut salariile cu 5 -10%, în 19,74% dintre IMM-uri s-au efectuat măriri salariale cu 10-15%, în 19,65% din companii a fost ridicat nivelul salariilor cu un procent de sub 5%, iar în 13,62% dintre societăţile comerciale nivelul salarial a crescut cu 15-20%", a adăugat preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn. De asemenea, în 12,61% dintre firme s-au menţinut salariile la acelaşi nivel, în 8,68% din întreprinderi a fost mărit salariul mediu cu peste 20%, iar în 0,46% s-au înregistrat diminuări salariale, a adăugat acesta.

Acelaşi studiu mai arată că aproximativ două treimi dintre IMM-urile supuse investigaţiei derulează activităţi de training, situaţie relativ modestă, dacă avem în vedere omoloagele din ţările Uniunii Europene. În 51,12% dintre IMM-uri se realizează activităţi de training anual, pe parcursul a 1-5 zile, iar în 14,20% dintre firme sunt dedicate peste cinci zile instruirii personalului.

Potrivit Cartei Albe a IMM-urilor din România, la sfârşitul anului 2005 erau înregistrate 527.931 de firme, dintre care 526.318 întreprinderi mici şi mijlocii, iar cea mai mare parte a acestora activa în domeniul comerţului.

Realizatorii studiului au investigat 1.178 de firme. Cea mai mare parte a IMM-urilor, aproximativ două treimi, au o vârstă de până la zece ani. Cercetarea a fost realizată în IMM-uri din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Româ­niei, ponderea cea mai mare având-o regiunea Bucureşti cu 28,95%, iar cea mai mică regiunea Nord-Vest, cu 3,31%.

Carta Albă trece în revistă situaţia IMM-urilor româneşti şi are trei părţi: prima, "IMM-urile în economia modernă", se bazează pe date statistice; a doua caracterizează activitatea IMM-urilor pe baza situaţiilor financiare anuale; iar ultima, "Mediul de afaceri, situaţia şi performanţele IMM-urilor în 2007, cuprinde rezultatele unui studiu de piaţă efectuat pe un eşantion re­prezentativ din rândul managerilor de întreprinderi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb