Sugestii pentru o alimentaţie corectă în condiţii de stres termic estival

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 23 iulie 2009

La invitaţia companiei "Danone", Dr. Julieta Cristescu, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ne învaţă cum să avem o viaţă "uşoară" respectând principiile unei alimentaţii corecte. Astfel beneficiile pentru sănătate vor fi enorme, precizează doamna doctor, avertizând totodată că o alimentaţie greşită are consecinţe nefaste asupra organismului.

De asemenea, doamna doctor Cristescu a vorbit despre stress-ul termic estival şi alimentaţie:

"De-a lungul anului, organismul nostru trece prin diverse schimbări şi are nevoi specifice, legate de adaptarea la condiţiile de mediu. Dacă iarna avem mai multă nevoie de energie, pentru a menţine temperatura corpului în condiţii de frig, vara corpul face eforturi să îşi scadă temperatura, în principal prin eliminare de apă, cu pierderea unor cantităţi importante de săruri minerale. În plus, vara simţim mai mult nevoia de a desfăşura activităţi în aer liber şi de a profita de soare; în acelaşi timp însă, temperaturile ridicate cresc riscul deshidratării, pot provoca variaţii în tensiunea arterială şi insolaţii. Aerul condiţionat de acasă, de la serviciu sau din spaţiile comerciale şi de agrement ne face plăcere, dar ne obligă şi el la eforturi de adaptare la schimbări bruşte şi ample de temperatură, şi, deseori, răcim în plină vară.

Temperaturile de vară sunt din ce în ce mai ridicate datorită radicalizării climatului, poluării şi efectului de seră - iar alimentaţia trebuie să susţină şi să uşureze procesul de adaptare.

Este foarte important ca în meniul zilnic de vară să fie prezente toate grupele de alimente. Atenţie însă la proporţii! Organismul are în continuare nevoie de proteine, carbohidraţi, lipide. Evitaţi însă consumul de alimente grase şi asiguraţi-vă mai multe vitamine, minerale şi multă apă, în special în perioada călduroasă. Este bine ca legumele şi fructele proaspete să constituie cea mai mare parte din meniul zilnic, deoarece sunt surse de vitamine, enzime, fibre şi antioxidanţi. De asemenea, produsele din lapte fermentat, şi în special iaurtul, nu trebuie să lipsească din dieta de vară. Pe lângă gustul plăcut, răcoritor, valoarea nutriţională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, este binevenit în compensarea pierderilor prin transpiraţie.

Un aspect important de care trebuie să ţinem cont, mai ales vara, este factorul de risc la care suntem expuşi datorită perisabilităţii ridicate a produselor alimentare, atunci când nu sunt respectate condiţiile corecte de păstrare.

Verificaţi că alimentele cumpărate care necesită păstrare la rece se află în spaţii refrigerate şi sunt reci la contactul cu mâna, şi aveţi grijă să le transportaţi rapid, păstrându-le eventual în sacoşe termoizolante, până la frigiderul de acasă. Portbagajul maşinii dumneavoastră poate fi foarte încins de soare, iar unele alimente se pot degrada rapid."

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15,22 miliarde EURO. Anul acesta, marca Danone împlineşte 90 de ani de existenţă.

DANONE România a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de peste 422 milioane RON. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremosso, Danette, Casa Bună şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb