SUMMIT LA BRUXELLES UE speră la un angajament privind schimbul automat de informaţii fiscale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 mai 2013

Liderii Uniunii Europene (UE) se vor concentra, la summit-ul programat să se desfăşoare astăzi, la Bruxelles, pe combaterea evaziunii fiscale. Oficialii celor 27 de state membre vor încerca să cadă de acord asupra planului privind modalitatea în care ţările UE vor face schimb automat de date ca parte a luptei împotriva fraudei fiscale, după ce, săptămâna trecută, miniştrii de finanţe din regiune au euşuat în luarea unei decizii.

"Agenda pentru săptămâna aceas-ta va include accelerarea luptei împotriva evaziunii fiscale, după ce, zilele trecute, miniştrii finanţelor din Luxemburg şi Austria au blocat eforturile de a ajunge la o înţelegere privind schimbul automat de date", au afirmat oficialii europeni, care arată că acordul în acest sens urmăreşte să stabilească standarde privind modul în care ţările colectează informaţii referitoare la veniturile rezidenţilor lor în alte state.

"Prioritatea acestui summit va fi efortul de extindere a schimbului automat de informaţii la nivel european şi global", conform liderilor UE.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-a recomandat ieri, statelor membre ale UE, să generalizeze schimbul de date pentru toate formele de venituri, ca măsură de accelerare a luptei contra fraudei fiscale. "Voi recomanda (la summit - n.r.) un angajament politic asupra unui principiu foarte simplu: de la 1 ianuarie 2015, Uniunea Europeană ar trebui să aibă un schimb automat de informaţii pentru toate formele de venituri", a declarat Barroso în Parlamentul European.

Oficialul de la Bruxelles a amintit că pierderea cauzată de fraudă şi evaziune fiscală este estimată la circa 1.000 de miliarde de euro pe an.

Săptămâna trecută, miniştrii europeni ai finanţelor nu au ajuns la niciun acord privind modificarea unei directive privind impozitarea veniturilor din economii, în sensul extinderii naturii schimbului automat de informaţii.

Austria şi Luxemburg au încercat să amâne des-fiinţarea secretului bancar, oficialii celor două ţări explicând că nu pot accepta un schimb automat de informaţii atât timp cât alte ţări care se află în afara UE nu urmează aceleaşi reguli. În schimb, Austria şi Luxemburg au acceptat să mandateze Comisia Europeană să poarte negocieri în acest sens cu Elveţia, Andorra, Monaco, San Marino şi Liechtenstein.

Jose Manuel Barroso a asigurat că executivul european va trata ca pe o prioritate mandatul ce i-a fost încredinţat pentru renegocierea acordurilor fiscale cu ţările menţionate. "Dar, asta nu poate înlocui ceea ce trebuie făcut la noi, adică adoptarea directivei privind impozitarea veniturilor din economii, pentru care trebuie ca toate statele membre să-şi dea acordul", a subliniat oficialul european..

Pe agenda summit-ului UE programat pentru astăzi mai figurea-ză situaţia economică, liderii regiunii considerând că, în contextul actual, trebuie să mobilizeze toate politicile pentru susţinerea competitivităţii, a locurilor de muncă şi creşterii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb