SUPLIMENT FONDURI EUROPENE Depăgubiri pentru fermierii ale cător culturi au fost afectate de secetă

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 2 septembrie 2022

Depăgubiri pentru fermierii ale cător culturi au fost afectate de secetă

Pagubele însemnate cauzate de seceta din acest an culturilor agricole însămânţate toamna trecută şi în primăvara anului 2022, vor fi acoperite pentru o parte din fermieri din fondurile alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR), în cadrul submăsurii 17.1 "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor".

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, în perioada 9 august -16 decembrie 2022, cereri de finanţare pentru submăsura 17.1 "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor" din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune a submăsurii 17.1 este de 15.260.041 euro.

Poliţele depuse până acum cuprind seceta ca eveniment asigurat, dar şi alte evenimente asigurate (de exemplu, grindina, îngheţ, ploi torenţiale, furtună). Fermierii au depus cereri de finanţare pentru pagube cauzate culturilor de grâu, orz, orez, soia, mazăre, legume (ardei, ceapă, vinete), dar şi pomi fructiferi (vişini, caişi, cireşi, pruni).

În această sesiune pot fi depuse cereri de finanţare aferente sectorului vegetal (pentru poliţele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2021 şi culturile de primăvară aferente anului 2022) şi sectorului zootehnic (pentru poliţele încheiate în anul 2022). Depunerea cererilor de finanţare se realizează continuu până la epuizarea fondurilor alocate, cu posibilitatea suplimentării acesteia cu disponibilul rezultat în urma finalizării sesiunii precedente sau ca urmare a realocărilor, dacă există interes din partea solicitanţilor. Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătită efectiv de către fermier (solicitantul finanţării). Pentru a putea primi sprijin prin submăsura 17.1, solicitanţii trebuie să fie "fermieri activi" în anul pentru care solicită sprijinul. De asemenea, pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să încheie un contract de asigurare pentru riscurile eligibile prevăzute în Fişa submăsurii din PNDR 2020 care să acopere toate suprafeţele cultivate cu acelaşi tip de cultură/ întreg efectivul de animale aferent aceleiaşi specii existente în cadrul exploataţiei şi să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul şi la termenele prevăzute în contract.

Termenul limită de depunere pentru solicitanţi este 16 decembrie 2022, ora 16:00.

Finanţare pentru fermele mici

AFIR a anunţat că în perioada iulie-august 1.334 de investiţii în ferme mici au fost selectate pentru a primi fonduri în valoare totală de 20.010.000 euro, prin intermediul submăsurii 6.3 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

În urma procesului de evaluare şi de selecţie, Sprijinul acordat fermierilor prin această linie de finanţare este 100% nerambursabil şi are valoarea de 15.000 de euro/proiect. Finanţarea pentru dezvoltarea fermelor mici se acordă în baza unui plan de afaceri, în două tranşe (75% din sprijin la primirea deciziei de finanţare şi 25% în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanţare).

Selecţia cererilor de finanţare depuse pentru submăsura 6.3, în etapa a treia, încheie practic procesul de evaluare şi analiză al tuturor proiectelor depuse până în prezent pentru perioada de tranziţie 2021-2022. Plăţile pentru proiectele depuse de fermierii, procesatorii şi antreprenorii din mediul rural vor fi decontate până la 31 decembrie 2025.

Pentru perioada 2021-2022, experţii AFIR au primit şi evaluat 28.522 de solicitări de finanţare în valoare de 2,37 miliarde de euro. Dintre acestea, au fost selectate până în prezent 17.534 de proiecte însumând 1,15 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb