Forumul Economic de la Bucureşti reprezintă acea unică ocazie de a aşeza la aceeaşi masă mediile de afaceri de stat şi privat din România şi reprezentanţi ai mediilor de afaceri din alte şase ţări.
Între 8 şi 10 martie, oameni de afaceri din state extrem de potente financiar vin la noi acasă, deschişi să ne asculte, să ne primească spre studiu proiectele, să ne ofere statutul de partener.
Ministerul Afacerilor Externe, ca principal organizator al forumului, a reuşit, în afară de mobilizarea la Bucureşti a unor oficiali şi reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Golf, înscrierea capitalei României pe harta de interese a celor şase ţări membre ale Consiliului de Cooperare a Golfului.
Extinderea tematicii Forumului, pentru a discuta şi oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est, conferă Bucureştiului şi o dimensiune nouă: aceea de "pilon principal" pentru statele arabe din Golf în zona noastră. Cu toate avantajele care pot să decurgă din această poziţie strategică.
Sunt sigur că firmele de stat şi private, uniunile şi asociaţiile profesionale, oamenii de afaceri români au receptat mesajul Forumului şi vom fi martorii unei manifestări economice de înaltă ţinută şi, cu atât mai important, cu rezultate concrete. Temele care vor fi abordate sunt generoase, iar România poate oferi foarte mult în fiecare caz în parte.
Nu îmi rămâne decât să urez mult succes acestei prime manifestări economice de o asemenea anvergură în Europa Centrală şi de Sud-Est cu ţările arabe din Golf.
Vă asigur că MAE va sprijini cu toată seriozitatea folosirea la maximum a oportunităţilor deschise de Forumul Economic de la Bucureşti.