SUPLIMENT GOLF - INTERVIU, EXCELENŢA SA, AMBASADORUL EMIRATELOR ARABE UNITE, YACUB YOUSIF AL HOSANI Emiratele Arabe - interesate de transportul aerian, turismul şi serviciile româneşti

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Supliment Golf / 8 martie 2011

Emiratele Arabe - interesate de transportul aerian, turismul şi serviciile româneşti

Excelenţă, cum înfruntă Emiratele Arabe Unite criza economică mondială?

Politicile vizionare promovate de liderii noştri responsabili care au luat în considerare constrângerile foarte serioase impuse de actuala criză economică globală au generat rezultate care se situează deasupra celor mai înalte creşteri din lume, în ceea ce priveşte dezvoltarea şi modernizarea statului, plasând Emiratele Arabe Unite într-o zonă de excelenţă, printre ţările de top în multe sectoare ale activităţii economice, inclusiv turismul. Numai ultimul an a confirmat că Emiratele sunt ancorate solid pe o adevărată cale de renaştere în toate domeniile şi devin o destinaţie din ce în ce mai populară pentru oameni de afaceri şi investitori.

Cum văd oficialii Emiratelor Arabe Unite cooperarea dintre Emirate şi România?

Pe lângă prioritatea principală, de a asigura o creştere rapidă şi sustenabilă a economiei Emiratelor Arabe Unite, conducerea acestui stat, în special preşedintele ţării, Înălţimea Sa Şeicul Khalifa Bin Zayed Al Nahiyan, şi primul ministru, Şeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, acordă o mare importanţă dezvoltării cooperării dintre Emirate şi România. La modul general, politica noastră de comerţ exterior derivă din filozofia deschiderii economice către lume şi interacţiunii pozitive cu partenerii comerciali, fiind bazată pe principiile echităţii şi intereselor reciproce.

Cum au evoluat în timp relaţiile dintre cele două state?

În demersul de asigurare a unui mediu atractiv pentru investiţii, am făcut paşi de succes în ratificarea mai multor acorduri de promovare şi protejare a investiţiilor şi în vederea evitării dublei taxări, cu numeroase ţări, inclusiv cu România. Aşadar, statul nostru a semnat acorduri de cooperare comercială şi economică cu mai multe ţări din întreaga lume, în baza cărora a creat bazele legale ale cooperării economice şi comerciale. România este unul dintre partenerii noştri cu care am semnat, cu mai mult de 15 ani în urmă, Acordul pentru Promovarea şi Protejarea Reciprocă a Investiţiilor şi Acordul pentru Cooperare Economică, Comercială şi Tehnică. Aş spune că relaţiile comerciale au evoluat bine în ultimul an, dar mai este loc pentru îmbunătăţire.

Care este valoarea schimburilor comerciale dintre Emirate şi România?

Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre Emirate şi România a atins aproape 299 milioane de dolari, în 2009.

Ce tipuri de mărfuri importă România din Emirate şi care sunt produsele pe care le exportă către acest stat?

Importurile au constat, în principal, în produse electrice şi electronice, bunuri de consum, cosmetice, uleiuri esenţiale, echipament de laborator, textile, accesorii auto, peşte şi fructe de mare. Exporturile către Emiratele Arabe Unite au constat în special în produse metalurgice şi petrochimice, motoare electrice şi transformatoare, montaje industriale, rulmenţi, cherestea, elicoptere şi piese de schimb, hârtie şi produse chimice.

Câţi investitori din Emiratele Arabe sunt în România şi care sunt cei mai importanţi?

În prezent, circa 240 de companii cu capital arab operează în România. De departe, cea mai importantă prezenţă de afaceri din Emirate este DP-World Constanţa/SC Constanţa South Container Terminal SRL. Alte investiţii arabe în România apar în imobiliare, farmaceutice, materiale de construcţii şi în domeniul agriculturii, turismului şi transporturilor.

Ce alte domenii mai prezintă interes pentru investitorii din Emiratele Arabe Unite?

Există interes din partea sectorului de afaceri din Emirate pentru a investi în România, în următoarele sectoare: transport aerian, turism şi servicii, servicii financiar-bancare, agricultură şi infrastructură.

Ce le transmiteţi companiilor româneşti?

Încurajăm investitorii şi oamenii de afaceri români să profite de oportunităţile de investiţii neexploatate şi de facilităţile oferite de Emirate pentru comunitatea de afaceri. Trebuie să subliniem deschiderea şi toleranţa Emiratelor Arabe Unite, menţionând că recrutează angajaţi din 182 de ţări din întreaga lume. Specialiştii români sunt foarte apreciaţi în statul nostru. Unii dintre ei sunt implicaţi în proiecte guvernamentale foarte importante, cum ar fi iniţiativa MASDAR.

Scopul nostru vizează încurajarea cooperării eficiente dintre cele două medii de afaceri, în vederea depăşirii tuturor dificultăţilor care apar. Manifestăm în continuare un interes solid în explorarea şi realizarea de profituri reciproce ale tuturor domeniilor, din relaţiile bilaterale, cu un accent deosebit pe comerţ şi investiţii, pentru a pune bazele consolidării unui parteneriat real între Emirate şi România.

Reporter: Mulţumesc!

The Arab Emirates - interested in Romanian air transportation, tourism and services

"Masdar" este o iniţiativă a emiratului Abu Dhabi, care vizează dezvoltarea şi utilizarea de tehnologii şi soluţii de energie alternativă regenerabilă. Iniţiativa este condusă de "Abu Dhabi Future Energy Company" (ADFEC), o companie deţinută în întregime de guvernul Abu Dhabi.

Unul dintre obiectivele majore ale Iniţiativei "Masdar" este construirea unui oraş în întregime nepoluant, la periferia Abu Dhabi. Ridicarea oraşului, care se va numi tot Masdar, presupune costuri de aproximativ 22 de miliarde dolari. Oraşul Masdar va avea aproximativ 50.000 de locuitori şi va fi administrat exclusiv de compania guvernamentală Masdar. În această localitate nu va circula nicio maşină. Oraşul Masdar va fi construit în şapte etape, iar locuitorii lui vor ajunge să consume doar un sfert din cantitatea de energie necesară unui oraş de dimensiuni asemănătoare şi cu 60% mai puţină apă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb