Surse: "Bayer" a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru preluarea "Monsanto"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2018

Grupul german "Bayer" AG a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiţie al Statelor Unite pentru aprobarea preluării grupului american "Monsanto" Co. pe 62,5 miliarde de dolari, acceptând vânzarea unor active suplimentare, transmite Reuters.

Departamentul de Justiţie a ajuns la un acord de principiu cu cele două companii, în ultimele zile, conform Wall Street Journal, care citează surse apropiate situaţiei. Potrivit acordului, "Bayer" a acceptat să vândă active suplimentare în domeniul seminţelor şi pesticidelor, către BASF AG din Germania, şi a convenit să ofere concesii privind agricultura digitalizată.

Reprezentanţii "Bayer" au refuzat să comenteze informaţiile privind acordul cu Departamentul de Justiţie, dar au anunţat că anticipează finalizarea preluării "Monsanto" în trimestrul al doilea din anul curent.

"Avem în continuare încredere în capacitatea noastră de a obţine aprobările necesare din partea autorităţilor de reglementare şi suntem nerăbdători să continuăm să colaborăm cu autorităţile de reglementare pentru susţinerea procesului", a precizat "Bayer".

Un purtător de cuvânt al BASF nu a putut fi contactat pentru comentarii legate de achiziţia unor active "Bayer". Reprezentanţii Departamentului de Justiţie şi cei ai "Monsanto" au refuzat să facă vreun comentariu.

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au aprobat acordul dintre "Bayer" şi "Monsanto" în luna martie, după ce companiile au acceptat să vândă o serie de active grupului BASF.

După anunţul privind aprobarea tranzacţiei "Bayer" - "Monsanto", Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă, a declarat: "Decizia noastră dă asigurări că, în urma preluării, va exista competiţie şi inovaţie în sectorul seminţelor, pesticidelor şi al agriculturii digitale. În mod special, ne-am asigurat că numărul jucătorilor globali care concurează activ pe aceste pieţe rămâne acelaşi".

China, Brazilia şi Australia au aprobat, la rândul lor, fuziunea propusă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb