Surse: Gefco îşi pregăteşte listarea la Paris

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 ianuarie 2019

Compania franceză de logistică Gefco a angajat mai multe bănci de investiţii de top pentru o posibilă lansare a procesului de flotare, conform unor surse citate de Reuters.

Potrivit acestora, băncile implicate sunt Societe Generale (Franţa), JP Morgan, Citigroup (ambele din SUA), UBS şi Credit Suisse (din Elveţia).

Un purtător de cuvânt al Gefco, societate controlată de Russian Railways, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Reuters, la fel oficialii Russian Railways.

Una dintre sursele citate spune că bancherii au lansat deja întâlnirile cu investitorii pentru pregătirea ofertei publice iniţiale (IPO) a Gefco.

La data de 21 decembrie, Gefco informa că vrea să se listeze la Euronext Paris. Compania a precizat că Russian Railways va rămâne acţionarul său majoritar, însă acesta ia în calcul reducerea participaţiei la mai puţin de 50% prin IPO.

Constructorul auto francez PSA Group, care are în proprietate 24,96% din Gefco, ia în considerare reducerea deţinerii la mai puţin de 10%, iar cota care îi va rămâne nu va putea fi înstrăinată timp de doi ani, potrivit Reuters.

În decembrie, Gefco a menţionat că finalizarea ofertei depinde de condiţiile de piaţă şi de aprobările de la autorităţile de reglementare. Oficialii companiei preconizeau că listarea îi va consolida poziţia în sectorul auto şi cel logistic.

Gefco, societate ale cărei servicii se adresează în principal industriei auto, este o fostă subsidiară a PSA Group din Franţa. Compania auto franceză a vândut 75% din Gefco în 2012 către Russian Railways, care a plătit în schimb 800 de milioane de euro.

Anul trecut, Russian Railways a informat că vrea să-şi reducă participaţia la Gefco la 40% până în 2020, însă intenţionează să păstreze controlul societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb