Surse judiciare: "Bîlteanu şi Lakis, acuzaţi că au delapidat SIF Banat-Crişana, prin afacerea Azuga Turism"

ADINA ARDELEANU, LOREDANA DUMITRAŞCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2014

Surse judiciare: "Bîlteanu şi Lakis, acuzaţi că au delapidat SIF Banat-Crişana, prin afacerea Azuga Turism"

Actualizare 15:33 CAB menţine sechestrul pe bunurile lui Dragoş Bîlteanu

Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi contestaţia prin care Dragoş Bîlteanu cerea ridicarea sechestrului pus de procurori pe bunurile omului de afaceri.

---

Actualizare 14:30 Dragoş Bîlteanu află astăzi dacă i se ridică sau nu sechestrul de pe avere

Dragoş Bîlteanu a fost adus în această dimineaţă în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, unde avocaţii săi au contestat sechestrul pus pe bunurile omului de afaceri.

La ieşirea din Curtea de Apel, Bîlteanu părea abătut şi nu a vorbit deloc, intrând repede în dubă, transmite SpyNews.

---

Actualizare 12:30 SIF1 a suspendat temporar plata dividendelor

SIF1 Banat - Crişana a decis sistarea temporară a plăţii dividendelor în perioada 23 decembrie 2014 - 31 ianuarie 2015, având în vedere desfăşurarea procesului de inventariere a patrimoniului societăţii, în conformitate cu prevederile legale, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

---

Actualizare 10:42

La ora 10:28, titlurile SIF1 scădeau cu 7,90%, la 1,20 lei pe acţiune.

---

Actualizare 10:35 Acţiunile SIF1 revin la tranzacţionare

Acţiunile SIF Banat - Crişana (SIF1) au revenit la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând cu ora 10.10, potrivit unui raport transmis BVB.

Ultima cotaţie a titlurilor SIF1 este din data de 5 decembrie, când acestea urcaseră cu 2,60%, la 1,3030 lei.

Vineri Consiliul SIF1 Banat-Crişana a anunţat că va efectua demersurile necesare pentru convocarea acţionarilor în termen de 30 de zile, aşa cum a cerut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după ce a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crişana (SIF1), acordat lui Dragoş Bîllteanu, şi a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA.

Printr-un comunicat semnat de vicepreşedintele Ştefan Dumitru, Consiliul de Administraţie anunţă că a stabilit limite de competenţă pentru directorii generali adjuncţi, în condiţiile în care Dragoş Bîlteanu şi-a pierdut şi calitatea de director general. SIF1 a mai anunţat că CA-ul se va întruni în regim de urgenţă ori de câte ori va fi necesar.

---

Oamenii de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au delapidat SIF Banat-Crişana, după cum reiese din referatul procurorilor, prin preluarea "Azuga Turism", cu ajutorul avocaţilor Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, banii obţinuţi din această afacere fiind utilizaţi pentru consolidarea poziţiei în acţionariatul SIF1, cu depăşirea pragului legal de deţinere (de 5%).

Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost reţinuţi lunea trecută, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT la sediile SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi Swiss Capital, şi arestaţi, marţi, pentru 30 de zile, într-un dosar cu acuzaţii de delapidare, manipularea pieţei de capital şi spălare de bani.

Anchetatorii au arătat că "Azuga Turism", desprinsă din Romenergo SA, controlată de Gheorghe Bîlteanu (tatăl lui Dragoş Bîlteanu) şi Nabil Lakis (fratele lui Najib Lakis), prin intermediul Romenergo Holdings Limited, a ajuns la SIF Banat-Crişana, unde Dragoş Bîlteanu făcea parte din Consiliul de Administraţie, printr-o procedură, în cadrul căreia să i se piardă urma.

Pe scurt, modul în care este considerat de către procurori că a procedat Dragoş Bîlteanu este următorul: Un pachet de 96,87% din Azuga Turism a fost vândut către un off-shore - Mergina Holdings Limited (care o desemnează, potrivit referatului procurorilor pe Lakkis Ep. Ammar Lakkis Sahar - cumnata lui Nabil Lakis, fratele lui Najib El Lakis, drept beneficiarul contului societăţii turistice), după care este cedată către Fratelli Azuga (devenită Torch Invest, controlată de avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan), de unde a ajuns în portofoliul SIF1.

Probabil, având în vedere provenienţa "Azuga Turism" şi funcţia sa de preşedinte în SIF1, Bîlteanu s-a aflat în conflict de interese.

Cu banii obţinuţi pe pachetul Azuga Turism, "Torch Invest" cumpără acţiuni SIF1 de la "Industrialexport" şi "Romenergo", societăţi concertate cu grupul Bîlteanu-Lakis, iar, în final, "Torch Invest" este preluată de "Mergina", după cum susţin anchetatorii.

În august 2013, reprezentanţii SIF Banat Crişana au transmis presei că tranzacţia de preluare a "Azuga Turism" nu a fost realizată cu o persoană afiliată, ceea ce, în lumina a ceea ce susţin procurorii, este fals.

În octombrie 2013, Dragoş Bîlteanu a spus, într-un interviu pentru ziarul "BURSA":

"Referitor la Azuga Turism - această achiziţie a fost finalizată în mandatul consiliului de administraţie precedent, după ce eu am preluat funcţia de preşedinte (n.r. - sub preşedinţia lui Bîlteanu).

Este o achiziţie la care s-a lucrat câteva luni bune, a fost temeinic documentată prin due-dilligence atât cu experţii interni, cât şi cu consultanţi externi, iar preţul la care a fost finalizată noi îl considerăm deosebit de avantajos pentru SIF (un discount semnificativ de aproximativ 50% faţă de evaluarea activelor nete ale societăţii). Societatea "Azuga Turism" deţine în proprietate importante active din staţiunea Azuga, în speţă telegondola modernă (cel mai important activ, evaluat la un preţ redus comparativ cu celelalte investiţii similare din zonă), câteva terenuri importante în cele mai bune zone disponibile din staţiune, un hotel având toate facilităţile aferente, precum şi alte câteva facilităţi de alimentaţie publică. Societatea nu are probleme în a-şi achita restul de finanţare bancară rămas, care este nesemnificativ în raport cu valoarea activelor".

Parcursul "Azuga Turism"

"Azuga Turism" a fost înfiinţată, în anul 2011, după divizarea parţială a "Romenergo" SA, preluând imobilele din oraşul Azuga, dar şi un credit de 16.067.150 lei de la BRD, contractat de către Romenergo SA, controlată de către Romenergo Holdings Limited. Procurorii îi identifică pe Gheorghe Bîlteanu (tatăl lui Dragoş Bîlteanu) şi Nabil Lakis (fratele lui Najib Lakis) drept beneficiarii reali ai Romenergo Holdings Limited, din care se înţelege că aceştia ar fi proprietari.

Anchetatorii arată că "Azuga Turism" a fost vândută de "Romenergo Holdings Limited" către compania off-shore "Mergina Holdings Limited Nicosia" pentru o sumă estimată la 1 milion de euro, în mai 2012. Ulterior, reprezentanţii Azuga Turism depun la BRD o declaraţie privind beneficiarul real al contului acestei societăţi indicând-o pe Lakkis ep. Ammar Lakkis Sahar, cumnata lui Nabil Lakis (fratele lui Najib El Lakis), spun surse judiciare.

În luna iulie 2013, "Mergina Holdings Limited" a vândut "Azuga Turism" către "Fratelli Azuga" SRL Bucureşti (redenumită, apoi, SC Torch Invest SA şi controlată de avocaţii Nicolae Mergeani şi Victor Prodan - vezi insert), pentru suma de aproximativ 7 milioane de euro, din care a fost achitat un avans de 250.000 euro, urmând ca restul să fie plătit în rate, iar, în februarie 2013, "Azuga Turism" este cedată către SIF Banat-Crişana pentru suma de 20.340.000 lei (circa 5 milioane de euro), plătită imediat, conform referatului procurorilor.

Torch Invest utilizează banii de la SIF1 pentru returnarea unui împrumut de 250.000 de euro către Nicolae Mergeani şi pentru achiziţionarea de acţiuni ale SIF Banat-Crişana de pe piaţa bursieră.

"Din coroborarea tranzacţiilor financiar-bancare cu cele bursiere, a rezultat că sumele de bani primite de SC Torch Invest SA de la SIF Banat-Crişana SA au finanţat cumpărarea de acţiuni ale SIF Banat - Crişana SA tot de la entităţi controlate de către Bîlteanu Dragoş-George şi El Lakis Najib, realizându-se astfel disimularea deţinerilor concertate interzise prin Legea 297/2004, însă prin folosirea sumelor de bani din patrimoniul SIF Banat-Crişana", se arată în referatul procurorilor.

Un exemplu, potrivit anchetatorilor, este cumpărarea de către "Torch Invest" a 2.442.000 acţiuni SIF1 de la Industrialexport SA şi Romenergo SA, care îşi raportaseră concertarea cu Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis, dar şi depăşirea pragului limită de deţinere la SIF-uri, de 5%. Ulterior tranzacţiei, grupul revine în prag, cu o deţinere de 4,55%.

La finalul lunii martie 2013, "Torch Invest" avea 2,51% din SIF Banat-Crişana, acelaşi pachet fiind raportat şi la 30 iunie 2014, conform surselor.

Anchetatorii notează că etapa finală a înţelegerii dintre Dragoş Bîlteanu, Najib El Lakis şi Nicolae Mergeani este aceea în care "Mergina Holdings Limited" preia "Torch Invest" SA, prin conversia în acţiuni a creanţei pe care o avea faţă de aceasta, de la vânzarea "Azuga Turism", în condiţiile în care nu fusese plătită nici o rată, cum ar fi trebuit, conform înţelegerii iniţiale.

După preluarea pachetului la "Azuga Turism", SIF Banat-Crişana participă cu 9.180.310 lei la majorarea de capital a acestei societăţi, sumă ce ar fi fost utilizată pentru plata creditului luat de la BRD de Romenergo şi preluat de "Azuga Turism", la divizare, după cum susţin sursele judiciare.

Pentru a ascunde legătura dintre scopul majorării de capital social şi beneficiarul real al operaţiunii, a fost accesat, în aprilie 2013, un credit de refinanţare de la Banca Transilvania, se mai arată în referat.

În dosar, procurorii DIICOT mai aduc acuzaţii de manipulare a pieţei de capital în cazul unor tranzacţii din septembrie 2013, dar şi de delapidare a SIF1 prin investiţia la fondul Globalworth, înfiinţat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care a preluat, ulterior, clădirea Bucharest Tower Center (din Piaţa Victoriei), deţinută pe jumătate de Dragoş Bîlteanu.

SIF Banat-Crişana a infirmat această informaţie, transmiţând că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.

Procurorii arată că faptele au fost comise în contextul în care SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia vând participaţiile Erste şi BRD (lichide şi profitabile), în vederea obţinerii de lichidităţi, pentru îndeplinirea propriilor interese financiare, în dauna intereselor acţionarilor minoritari.

Anchetatorii mai susţin că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat împreună cu alţi acţionari peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania.

Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

În aceste condiţii, se pare că grupul Bîlteanu s-a comportat ca şi când pragul limită de deţinere la SIF-uri ar fi fost deja ridicat, cu speranţa intrării în legalitate, ulterior.

Renunţarea la prag a fost propusă, în prima variantă a proiectului modificării legii pieţei de capital, anunţată de Ministerul Finanţelor (pe 7 octombrie), însă a fost scoasă din varianta următoare a proiectului (7 noiembrie).

În luna septembrie 2013, Monticlifti Management Limited SRL a dat în judecată SIF Banat-Crişana, solicitându-i să reducă cvorumurile pentru adunările generale, astfel încât să se încadreze în prevederile legii 31 a societăţilor comerciale.

O lună mai târziu, Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana a decis diminuarea capitalului social, în baza unui articol din statutul societăţii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Atunci, mai multe voci au fost de părere că reducerea capitalului SIF1 fără AGA nu era legală, iar, ulterior, ASF nu a permis operaţiunea.

În ultimii doi ani, SIF Banat Crişana nu a mai acordat dividende.

Prejudiciul în caz se ridică la aproximativ 14 milioane de euro, potrivit unor surse.

Conducerea SIF1 anunţă ca va convoca acţionarii, în conformitate cu solicitarea ASF

Conducerea SIF1 Banat-Crişana a anunţat, vineri, că va efectua demersurile necesare pentru convocarea acţionarilor în termen de 30 de zile, aşa cum a cerut Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după ce a retras avizul de administrator al SIF Banat-Crişana (SIF1), acordat lui Dragoş Bîllteanu, şi a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA.

Printr-un comunicat semnat de vicepreşedintele Ştefan Dumitru, Consiliul de Administraţie anunţă că a stabilit limite de competenţă pentru directorii generali adjuncţi, în condiţiile în care Dragoş Bîlteanu şi-a pierdut şi calitatea de director general. SIF1 a mai anunţat că CA-ul se va întruni în regim de urgenţă ori de câte ori va fi necesar.

Cum a ajuns "Fratelli Azuga" la "Torch Invest"

"Fratelli Azuga" a fost înfiinţată în luna iunie 2012, avându-i ca acţionari pe Daniel Caramihai şi Nicolae Mergeani, în proporţii egale, societatea având sediul la adresa casei de avocatură SCP Mergeani, Prodan şi Asociaţii, conform procurorilor, care mai arată că, la începutul anului 2013, Victor Prodan este cooptat în acţionariat, având un pachet de 20%, ceilalţi doi acţionari reducându-şi deţinerile la câte 40%, după care Prodan preia şi participaţia lui Caramihai. În februarie 2013, societatea îşi schimbă denumirea în Fratelli Invest SRL, pentru ca, în martie, să devină Torch Invest, mai arată procurorii, potrivit cărora, în aprilie 2014, acesta îşi schimbă sediul social.

Acuzaţiile de manipulare

Dosarul delapidării SIF1 Banat-Crişana conţine şi acuzaţii de manipulare a pieţei de capital, în cazul unor tranzacţii din septembrie 2013.

Atunci, cotaţia SIF1 a urcat spectaculos în ultimele momente ale şedinţei de vineri, 13 septembrie, pentru ca, luni, 16 septembrie 2013, un pachet de 6,27% să fie transferat la un preţ în urcare cu 14%. ASF a anunţat atunci că investighează tranzacţiile respective, iar ulterior a sesizat DIICOT.

În luna martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat amenzi în sumă de 70 mii lei la Swiss Capital, pentru tranzacţiile respective.

Tot în luna martie, ASF a obligat grupul de acţionari SIF Banat-Crişana format din Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1, El Lakis Najib şi companiile Romenergo, Smalling şi Gardner (înregistrate în Cipru), prezumaţi că acţionează concertat, să vândă 6,72% din titlurile SIF1 şi să se încadreze, astfel, în limita de deţinere, de 5%, în termen de trei luni de zile.

Atunci, Dragoş Bîlteanu a considerat că decizia ASF este abuzivă. În luna octombrie, grupul a anunţat că a revenit în pragul legal.

La stabilirea concertării, ASF a avut în vedere că Smalling Limited şi Gardner Limited au cumpărat acţiuni SIF Banat-Crişana cu bani împrumutaţi de la firma Cahuita Limited. Beneficiarul real al firmei Cahuita Limited este Ali H. Lakis din Liban, potrivit informaţiilor furnizate de Autoritatea de Supraveghere a Pieţei de Capital din Cipru şi obţinute prin intermediul Bank of Cyprus, se arată în decizia ASF.

Totodată, Ali H. Lakis era, atunci, membru în Consiliul de Administraţie al SIF1, iar Najib El Lakis şi Dragoş Bîlteanu s-au declarat persoane implicate cu "Romenergo".

Potrivit informaţiilor transmise de ASF, Gardner Limited deţinea 3,21% din acţiunile SIF1, iar Smalling Limited, 3,94%.

Ali H. Lakis a demisionat, pe 5 decembrie, din Consiliul de Administraţie al SIF1.

În luna martie, Dragoş Bîlteanu ne-a spus că nu deţine informaţii privind deţinerile Smalling Limited şi Gardner Limited sau dacă vreuna dintre aceste companii a cumpărat pachetele de acţiuni SIF1 tranzacţionate pe data de 16 septembrie 2013.

În septembrie 2013, surse din piaţă au declarat pentru ziarul "BURSA" că omul de afaceri sibian Alin Tatu ar fi renunţat, atunci, la pachetul de 5% pe care îl deţinea la SIF1 Banat Crişana, în urma tranzacţiilor deal, pe fondul unor aprecieri spectaculoase ale cotaţiei.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Din romanul fluviu despre Bilteanu si acolitii? Concertarea e la ordinea zilei... cum altfel sa controlezi SIF? Sint curios ce mai iese la iveala... Pe mine ma preocupa exitul lui Iaciu, aventurile lui Andrici siintersectiile unor trasee... Poate mai pun si eu mina pe pix si mai fac un denunt patriotic, ca ala din 2012... ca vad ca Statul incurajeaza delatiunea... si o si practica...

    In acest text " O lună mai târziu, Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana a decis diminuarea capitalului social, în baza unui articol din statutul societăţii, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

    Atunci, mai multe voci au fost de părere că reducerea capitalului SIF1 fără AGA nu era legală, iar, ulterior, ASF nu a permis operaţiunea. " capitalul social trebuie inlocuit cu cvorumul AGEA. 

    Asta da strategie de preluare ostila a lui SIF1, cu arme si munitii de la SIF1. Oare dl Cuzman ce zice acum, chiar atat de naiv a fost incat sa nu fi realizat ce se petrece in ograda lui? 

    Aceea si nedumerire naste si obedienta conducerii executive a SIF1. 

    Procurorilor si jurnalistelor sincere felicitari!!!.

    Administratori lor, directorilor si KPMG actionare in raspundere, penala sau administrativa, dupa caz. 

    Oare mai lipseste ceva din actiunile intreprinse de gupul infractional catarat la carma lui SIF 1 si SIF4???

    Desigur, ar mai fi:. 

    - investitia masiva a SIF1 in fondurile inchise de investitii OMNITREND si ACTIVE PLUS, 50 milioane lei, la care se adauga si investitia SIF4 in aceleasi fonduri, 54 milioane lei; 

    - investitia in SIFI; 32 milioane €; 

    - investitia SIF1 in certificate expres minilong SIF4, nu se stie exact cat, 7 sau 15 milioane lei; 

    - investitia SIF4 in warranturi SIF2; 21 milioane lei; 

    Se aduna, se aduna. In 2016 erau numai participatii tip AZUGA TURISM in portofoliile SIF1 si SIF4. 

    Despre strategia SIF2 asteptam provincia. 

    -  

    1. se poate sa postezi si informatia primara de unde sa rezulte asta?Ca fondul ala minuscul OMNITREND are active de sub 1 milion de lei,astazi iar la Active Plus nu stiu daca e adevarat.Poti sa dai link sau ceva ca sa se verifice informatia ta?

      hai sa-l ajut pe tudorica:

      Situația detaliată a investițiilor la 30 septembrie 2014 întocmită conform anexei 17 la Reg. 15/2004, Tabel 9 pagina 2; acelasi tabel aceeasi pagina valabil si in cazul SIF4 

      Poate se verifica si ca Stefan Dumitru, care conduce acum SIF1, este proprietarul firmei care administreaza cele doua fonduri Omnitrend si Active Plus. Alooo ASF, se aude ??? Oare nu voi le-ati dat autorizatia ??? Ati fost pe-o mina, ati supravegheat doar sa sa nu se vada, sa nu se stie, dar jocurile se faceau la voi in birouri, cu acordul si cu avizele voastre. Acum va erijati in salvatorii actionarilor, ca i-ati dat pe mina DIICOT, dar n-ati facut nimic sa-i stopati - ba i-ati mai si invatat cum sa faca sa fie bine, avizat si autorizat de voi.

      Ursache când face ” vizita ” cu rămânere la brutărie ?

      coincidenta de nume

    One more thing! -vorba lui Columbo... Cind "organele abilitate" vor stabili "incadrarea corecta a faptelor, identitatea faptuitorilor si partea de vinovatie care va determina raspunderea penala", as dori foarte tare (i-am scris si lui Mos Craciun) sa stiu:

    - ce a primit Filimon la partaj. 

    - cine a cumparat actiunile lui Iaciu si cu ce bani. 

    - ce se mai aude de faptele de arme ale generalului Dragos Diaconescu. 

    - cum au negociat arendasii lui Filimon cu Bilteanu.

    - ce se face cu sacosele de hirtoage de la Swiss Capital? Se instrumenteaza numai singuratatea neconsolata a Cristinei Rus in urmatorul deceniu sau se mai intocmeste o lista de nume si adrese pentru traditionalele vizite de la 6 dimineata? 

    Asta se intampla cand nu scoti restrictiile. Sa fi scos ASF pragu si nu mai erau atatea probleme. Macar venea unu mare ca la FP si le vindea de tot si dadea banii actionarilor si asta era. Stiam o chestie.

    1. Bine gicule. Si armatele de lacuste din sifoane sa moare ei cu burtile goale?

      Asta vroiau si grupurile de la SIF1, SIF4 si SIF2 sa se elimine pragul si astfel legea sa confirme ca detinerile lor sunt legale. Nici diminuarea conditiilor de cvorum si adoptare a hotararilor AGA nu trebuie modificat inca.

      Nu este acum momentul ridicarii pragului si modificarii conditiilor de cvorum... trebuie mai intai sa se curete SIF-urile de capuse sa se transforme in fonduri reglementate clar (si nu cum sunt acum niste struto-camile) si apoi sa se ridice pragul in etape. 

    Sunt sigur ca Bilteanu & Co vor sustine pana in panzele albe ca operatiunile erau legale. Spre exemplu, strict formal, cumpararea actiunilor Azuga Turism de la Fratelli Azuga/Torch Invest nu pare, la prima vedere, o tranzactie cu afiliati. Dar daca te uiti in ansamblu...Sper ca judecatorii sa vada in ansamblu, ca daca iei operatiune cu operatiune, s-ar putea sa nu gasesti asa mari nelegalitati.

    Nici nu-i de mirare, miscarile dubioase ale preturillor de pe BVB nici nu seaman ca "corectie" mai degraba ... "put a escrocherie", cand vor fi aratai "papusarii" ca, papusile sau manechinele de paie ... ii tot baga in fata.

    Sub impactul evenimentelor de la SIF1 putini mai remarca noua cotcarie ce se coace l sif2

    Aici se aplica reteta combinata Bilteanu- Dinel, cu imbunatatiri. 

    Metoda consta din a extrage o buna parte din lichiditatile SIF2 si a le introduce in societati separate. Imbunatatirea fata d ceea ce a facut Bilteanu consta in aceea ca nu se utilizeaza ub of-shore, cuvint urit mirositor, dar care in uriasul sau tupeu, Bilteanu a crezut ca ba trece neobservat. Cei de la sif2 utilizeaza societati autohtone. 

    Urmeaza contributia manageriala preluata de la celebru Dinel. Adica spoliem societatile din portofoliu, cu mai putina vizibilitate, si nu facem pagube direct la SIF- care are multi actionari si sunt supravegheate. 

    Imbunatairea care trebuie recunoscuta, fata de metoda Dinel, consta in aceea , ca jupuim societati nou infiintate, cu o conducere obedienta, si pe care le umplem de cash. 

    Trebuie sa recunoastem meritele baietilor destepti din SIF2 in slefuirea si perfectionare metodelor de jaf . 

    Primul pas nevinovat in spolierea actionarilor sif consta in construirea unei structuri organizatorice bine platita. 

    3 societati inseamna 3 directori generali, 3 contabili sefi, cenzori si administratori, basca functionari, care sunt ai nostri si pe care avem din ce sa ii platim , ca doar am ca doara m bagat bani destui in societate. 

    Apoi urmeaza faza de jefuire, sau de modificare a actionariatului, si transferul pachetului majoritar al noilor societati catre gasca noastra. 

    Vom vedea ce metoda aleg indivizii. 

    Fapt este ca aproape 250 miliarde de lei vechi se pregatesg sa iasa din Sif2. 

    Fparte probabil acesta nu va mai da dividende in acest an, sau si mai probabil va da dividende mici sau va majora capitalul social, ptr ca baietii par a fi niste hoti mai stilati decit infumuratul Bilteanu. 

    Orice actionar ar putea sa puna o intrebare de bun simt. 

    Banii pe care ii avea in conturi produceau dobinzi aferente depozitelor sau titlurilor de stat achizitionate. 

    Crele 3 societati in care se baga banii vor fi in stre sa produca dividende la nivelul acestor dobinzi, 

    Este o intrebare la care cu siguranta nu vom primi raspuns. 

    o alta intrebare ar fi la ce banca au deschise conturile aceste societati. E foarte probabil sa vedem ca sunt clienti fideli ai Bancii Transilvania. 

    Daca SIF2 ar tine atita banet in conturi curente,cu o dobinda aproape de zero, acest lucru s-ar vedea . 

    Dar cine va sti cefac cu banii celebrele noi societat infiintate de SIF2. 

    aceasta remarca are legatura cu anuntul facut de SIF2 referitor la implementarea unor decizii Nale CA.

    Cum nu putem suspecta nici un politician ca selupta sa ajunga pe un scaun ca sa munceasca pt binele tarii, tot asa nu putem suspecta administratorii de la SIF 2 ca ar lucra pt noi 

    1. Eu MO7405 din 11.12.2014 anunt solemn, pecetuirea noii strategii SIF2:

      - OPPORTUNITY CAPITAL SA - perioada subscriere majorare capital 8.8 milioane lei, pana in 10.01.2015, normal in vederea finantarii tuturor oportunitatilor care trec pragul analistilor de la SIF2; 

      - REAL ESTATE ASSET SA, - perioada subscriere majorare capital 8.8 milioane lei, pana in 10.01.2015, normal in vederea finantarii, oricarei oportunitate de a cumpara vreo garantie imobiliara preluata de TLV de la VOLKSBANK sau de la Bilteanu; 

      - AGRIBUSINESS CAPITAL SA - perioada subscriere majorare capital 8.8 milioane lei, pana in 10.01.2015, normal in vederea finantarii, a celorlalte doua SRL-uri care se nas acum, anume AGRO LAND SRL si AGRO INTENS SRL.

      Succes din partea MO  

      pai daca asta doreste radu octavian fost colaborator al securitati dovedit si publicat in mo. ceocea ca presedinte ce poate face?se conformeaza.se stringe latul.fiti siguri ca aceste comentarii sint citite si de meseriasi.

      sti linistit.probabil ca asf considera acest lucru ca facind parte din buna reputatie conform regulamentului 15 daca nu ma insel.

      am si eu o intrebare:cum e posibil sa ai peste treizeci de firme in insolventa cu o valoare de peste 30 milioane de euro si totusi sa fi administrator la SIF MOLDOVA?Ghici Diverta cinei ala?Probabil ca daca cei din Alpha Bank isi schimba conducerea multe vor iesi la suprafata...

      doar pe DEPOZITUL DE CARTE DISTRIBUTIE SRL are datorii de 52 mil si capitaluri negative de 36 milioane lei.Asta n-are o firma care sa fie fara probleme si este mare administrator la SIF Moldova.Cum de la autorizat ASF?In baza a carui CV?

      1)Depozitul de carte datorii de 52 milioane capitaluir negative de 36 mil Insolventa

      2)diverta Business Retail datorii de 1.5 mil lei capitaluri proprii negative 1 milion 

      3)Diverta Expert datorii de 3 milioane capitaluri negative de 2.9 milioane 

      4)diverta magazin datorii de 1.3 milioane capitaluri negative de 0.8 mil 

      5)Diverta millenium datorii de 1.8 milioane capitaluri negative de 684 mii 

      6)Pro Expres Retail datorii de 36 milioane lei capitaluri negative de -12 milioane insolventa 

      7)Noi Distributii Datorii de 4.3 mil capitaluri negative de 3.6 milioane 

      8)Libraria Dallas datorii de 4 mil capitaluri negative de 2.3 milioane 

      etc etc

      Dl Ceocea aici nu exista nici un risc repatational???Sau acest domn este prea de neatins de dumneavoastra sau dl Ursache??? 

      e ff. simplu. iei credite la banci cit cuprinde le schimbi destinatia bagi firmele in insolventa.statul ia zero.bancile recupereaza zero.tu mare smecher radu octavian ai tras bani si ai cumparat 5% din sif2.aici urmeaza alte tunuri financiare.iar ceocea zice sa traiti.diicot anaf si alte organe poate se apuca de treaba ca altfel e jale.

      Neh, n-ai ghicit! Nu se potrivesc datele, avea sif2 cand a inceput insolventele. Ia si citeste, analizeaza si abia apoi posteaza dom'Vasile.

      Transferate de pe un offshore a unui prieten bun cu care este coleg in CA la SIF2

    si daca nu ai fi stiut ca aici o sa ajungi...de unde lacomia asta? sa iei tu bani de inmormantare ai cuponarilor... oare cristina te-a impins sa faci asta...

    Da Fercala cu ACTINVEST , aia cu 71% actionari din cutia postala din paradisuri fiscale ?

    1. Pai d-aia a inchis-o !

      Prin ea a facut mi de magarii cu actiuni listate ale sifului care vindea inainte de majorari catre interpusi si cumpara dupa sa sustina pretul ?! 

      A INCHIS-O, DAR POATE FI CONTROLATA, DAR FERCALA E ACOPERIT POLITIC SI NU NUMAI

      VA ROG F:F:F MULT NU MAI FURATI CA VA BATE DUMNNEZEU

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb