Surse: Nestle mandatează JPMorgan să gestioneze vânzarea diviziei Yinlu

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 martie 2020

Gigantul alimentar elveţian Nestle SA a mandatat banca americană de investiţii JPMorgan Chase & Co. să se ocupe de vânzarea operaţiunilor sale din domeniul producţiei de lapte de arahide din China, Yinlu, care ar putea fi evaluate la aproximativ un miliard de dolari, conform unor surse citate de Bloomberg.

Nestle intenţionează să vândă pachetul majoritar de la Yinlu, divizie ale cărei vânzări au scăzut anul trecut, dar ar putea păstra o cotă mică pentru a supraveghea producţia de cafea Nescafe "gata de băut" pe care Yinlu o co-fabrică în China.

Prima rundă de oferte ar putea fi scadentă la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, în cazul în care focarul de coronavirus nu întârzie procesul, conform Bloomberg.

Oficialii Nestle nu au putut fi contactaţi pentru comentarii pe marginea acestei informaţii.

Grupul Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri, cafea şi mâncare pentru animale de companie, a înregistrat vânzări de 92,6 miliarde franci elveţieni în 2019, în creştere cu 1,2% faţă de 2018.

Creşterea organică a fost de 3,5% în 2019, în timp ce creşterea internă reală (RIG) a fost de 2,9%, iar cea a preţurilor de 0,6%. Avansul a fost susţinut de un impuls puternic al afacerilor din Statele Unite şi Purina PetCare.

Perspectiva pentru anul în curs arată o creştere continuă a vânzărilor organice, aşteptând o accelerare suplimentară în 2021/2022, spre o creştere durabilă de o singură cifră.

Câştigurile per acţiune ale Nestle au crescut cu 28% anul trecut, la 4,30 franci. Fluxul suplimentar de numerar a sporit cu 10,9% la 11,9 miliarde franci-. Compania aşteaptă ca, în 2020, câştigul per acţiune în monedă constantă şi eficienţa capitalului să crească.

La sfârşitul anului 2019, Nestle a finalizat programul de răscumpărare a acţiunilor în valoare de 20 miliarde franci, iniţiat în iulie 2017. De asemenea, în ianuarie 2020 a demarat un nou program de răscumpărare de acţiuni de până la 20 miliarde franci elveţieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb