Surse: PPG pregăteşte o nouă ofertă pentru cumpărarea "Akzo"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2017

Surse: PPG pregăteşte o nouă ofertă pentru cumpărarea "Akzo"

"PPG Industries" Inc. din SUA pregăteşte o ofertă reînnoită pentru preluarea "Akzo Nobel" NV, spun surse apropiate situaţiei, după ce producătorul olandez de vopsea - cel mai mare din Europa - a respins o propunere anterioară.

Detaliile noii oferte nu au putut fi aflate, conform surselor citate de Bloomberg.

La data de 9 martie, "Akzo" a respins oferta nesolicitată de 20,9 miliarde de euro (22,4 miliarde de dolari) primită de la PPG, considerând că aceasta subevaluează în mod substanţial compania. Oferta a fost de 83 de euro/titlu.

PPG a informat, atunci, că va evalua cu atenţie poziţia sa. Totodată, compania americană a calificat oferta iniţială drept "atractivă şi cuprinzătoare".

Purtătorii de cuvânt ai "Akzo Nobel" şi PPG au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de Bloomberg.

Unul dintre cei mai mari acţionari ai "Akzo" îndeamnă compania să evalueze cu atenţie orice nouă propunere de la PPG, mai afirmă sursele.

Săptămâna trecută, alte surse declarau că "Elliott Management" Corp., fondul speculativ finanţat de miliardarul Paul Singer, îndeamnă "Akzo" să vorbească cu PPG cu privire la majorarea propunerii.

O eventuală preluare a "Akzo" de către PPG pare că nu este dorită la nivel politic, în Olanda. Administraţiile locale din Gelderland, Overijssel, Groningen şi Zuid-Holland, unde compania olandeză are 14 unităţi de producţie, au avertizat că "această posibilă preluare ameninţă 5.000 de locuri de muncă din provincii, posturi care sunt extrem de necesare".

Dacă cele două companii îşi vor combina operaţiunile, tranzacţia va fi atent analizată de autorităţile de reglementare din SUA şi Europa, întrucât ar aduce laolaltă primii doi mari producători mondiali de vopsea. Aceştia au cote majoritare de piaţă în numeroase ţări din Europa. "Akzo" are în portofoliu branduri precum Dulux şi Hammerite, iar PPG - Olympic şi Pittsburgh.

După ce a respins oferta iniţială, "Akzo" a anunţat că vrea să-şi desprindă operaţiunile cu produse chimice de specialitate, care generează aproape o treime din vânzările companiei. "Akzo" vrea să se concentreze pe activităţile cu vopsea. Directorul executiv al "Akzo", Ton Buechner, a declarat, la acel moment: "Propunerea PPG generează numeroase riscuri şi incertitudini".

Menţionăm că "Sherwin-Williams" Co. va deveni cel mai mare producător mondial de vopsea dacă autorităţile de reglementare din SUA vor aproba oferta sa de achiziţie a "Valspar" Corp., pe 9,3 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb