Surse: Premierul Grindeanu a refuzat astăzi cererea lui Dragnea de a demisiona

M.I.
Politică / 13 iunie 2017

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea (Sursa soto: Captură Youtube)

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea (Sursa soto: Captură Youtube)

Actualizare 17:53

Premierul Sorin Grindeanu a refuzat astăzi cererea lui Liviu Dragnea de a demisiona din funcţie, potrivit unor surse din PSD, citate de Hotnews.ro.

Cei doi s-au întâlnit după prânz, aceasta fiind cea de-a treia întâlnire din ultimele zile în care şeful PSD i-a cerut premierului să demisioneze, scrie site-ul citat.

Potrivit surselor, Grindeanu i-a transmis lui Dragnea că nu va demisiona nici astăzi, nici mâine, chiar dacă forul de conducere al PSD, Comitetul Executiv, îi va cere acest lucru.

Sursele au precizat că premierul Grindeanu i-a spus lui Dragnea că şi în cazul în care PSD va înlocui mai mulţi miniştri sau îi va determina să demisioneze, el va propune imediat înlocuitori pentru aceştia.

Precedentele două cereri de demisie i-au fost adresate faţă în faţă de Dragnea lui Grindeanu sâmbătă seară şi luni seară, aminteşte Hotnews.

(S.A.)

-------------

Actualizare 14:47 Dobrovolschi: "PSD are responsabilitatea să facă evaluarea miniştrilor"

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că şeful statului aşteaptă o decizie oficială cu privire la remanierea guvernamentală, precizând partidul de guvernământ are responsabilitatea să evalueze miniştrii.

Mădălina Dobrovolschi a afirmat, la Palatul Cotroceni: "Deocamdată urmărim ceea ce se întâmplă în spaţiul public şi observăm doar speculaţii, doar informaţii pe surse, nu avem o comunicare oficială, nu sunt deocamdată decizii oficial comunicate şi tocmai de aceea, în acest moment, noi, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, domnul preşedinte, aşteptăm ce se întâmplă din punct de vedere oficial şi după aceea vom avea o reacţie. Este, în acelaşi timp, responsabilitatea partidului de guvernământ să facă o evaluare în legătură cu activitatea miniştrilor şi dacă sunt observate probleme în modul în care unii dintre miniştri şi-au desfăşurat sau îşi desfăşoară activitatea evident că aceşti responsabili trebuie să ia deciziile care se impun".

Întrebată dacă a avut loc o discuţie între şeful statului şi premierul Grindeanu în această perioadă, Dobrovolschi a afirmat că "nu poate comunica oficial acest lucru".

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:34 Surse: Doar miniştrii Agriculturii, Muncii şi Internelor au trecut evaluarea făcută de liderii PSD

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt singurii social-democraţi care au trecut evaluarea pe care au făcut-o liderii PSD privind activitatea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, în urma evaluării miniştrilor şi a stadiului implementării măsurilor din programul de guvernare, doar cei trei miniştri au respectat termenele şi şi-au îndeplinit sarcinile.

Sursele oficiale au mai afirmat că ceilalţi miniştri şi premierul Sorin Grindeanu nu au reuşit să treacă cu bine peste această evaluare.

Ministrul Carmen Dan a spus că rezultatele evlauării asupra ministerului pe care îl conduce au fost favorabile: "Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: "Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie. (...) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o s-o propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo."

Liviu Dragnea a spus că raportul de evaluare a activităţii Guvernului va fi făcut public după finalizare, adăugând că la concluzii vor fi trecute şi propunerile pentru eventualele remanieri.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:30 Gabriel Petrea: "Dacă partidul îmi va cere, eu voi demisiona din Guvern"

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, Gabriel Petrea, a declarat marţi, la Parlament, că, dacă partidul îi va cere să îşi dea demisia, el va face un asemenea gest, deoarece formaţiunea i-a oferit spijinit politic şi nu este o funcţie pe care şi-a adus-o "de acasă", potrivit surselor din presă.

"Dacă partidul îmi va cere să îmi dau demisia, evident, pentru că partidul m-a pus acolo, nu este funcţia adusă de acasă", a spus Gabriel Petrea.

Întrebat dacă la fel ar trebui să facă şi premierul Sorin Grindeanu, ministrul a răspuns: "Nu ştiu, asta este o discuţie pe care ar trebui să o aibă premierul cu preşedintele partidului", potrivit sursei citate.

De asemenea, chestionat cum va vota în Comietul Executiv dacă se propune retragerea sprijinului politic asupra Guvernului, Petrea a evitat să dea un răspuns precis, spunând doar că "o să vadă mâine".

"Eu, dacă îmi va cere partidul să îmi dau demisia, eu îmi voi da demisia", a reiterat ministul.

Conform sursei, Gabriel Petrea a mai spus că toţi miniştrii şi-au dat "demisia în alb ca un gest simbolic", documentul fiind depus la SGG.

(A.C.)

------

Actualizare 13:27 Olguţa Vasilescu: "Am trecut evaluarea făcută membrilor Guvernului"

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat astăzi, la Parlament, că a trecut evaluarea PSD asupra membrilor Guvernului şi că, oricum, ea nu a avut niciun fel de emoţie, deoarece ministerul pe care îl conduce şi-a respectat toate termenele pentru implementarea măsurilor, potrivit surselor din presă.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat, citată de News.ro: "Nu ştiu ce notă am, ştiu că am trecut evaluarea, de fapt nu am avut niciun fel de emoţie pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat şi mai sunt 39 până la sfârşitul acestui an, dar nu am ieşit din termene".

(A.C.)

------

Actualizare 11:11 Ponta: "Susţin Guvernul PSD şi să nu ne facem de râs singuri"

Victor Ponta a declarat, marţi, la Parlament, că el susţine Guvernul PSD şi a spus că social-democraţii nu ar trebui să se facă de râs singuri dându-şi jos propriul Cabinet. Ponta a precizat că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nici pe persoană fizică şi că, în opinia sa, nu sunt decât motive personale pentru schimbarea premierului.

Ponta a declarat: "Guvernul Grindeanu să îşi continue activitatea şi să nu ne facem de râs. După ce anul trecut ne-am făcut de râs - PSD vorbesc, eu nu, că nu am votat - susţinând Guvernul Cioloş, acum nu vreau să ne facem de râs că ne dăm jos Guvernul nostru PSD".

Întrebat dacă, în opinia sa, există motive pentru ca Guvernul să plece, fostul premier a răspuns: "Nu. Niciunul. Motive personale, dar motivele personale în politică sunt foarte greşite când le aplici".

În legătură cu faptul că Guvernului i se reproşează nerealizarea programului de guvernare, Ponta a replicat: "Hai, dom'le, să fim serioşi".

Întrebat în continuare ce se poate face dacă premierul refuză să demizioneze, deputatul PSD a spus: "Să se obişnuiască cu ideea că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică şi că guvernul trebuie să facă treabă pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniştrii, să-i schimbe pe miniştrii care nu sunt buni".

Victor Ponta a spus că el susţine Guvernul.

"Ştiţi ce era haios? Prin februarie-martie, mi se spunea că nu susţin Guvernul. Eu susţin Guvernul, văd că alţii îl atacă", a adăugat el.

Întrebat dacă un nou guvern psd ar mai avea aceeaşi credibilitate, Ponta a răspuns negativ: "Categoric nu, şi nu ar mai avea aceeaşi credibilitate PSD, care îşi dă jos propriul Guvern. Unde aţi mai auzit aşa ceva? La PNŢCD, nu? În 1999. Păi noi suntem PNŢCD, ce e asta?".

Chestionat în continuare dacă mai este cale de întors, fostul premier a replicat: "Da, simplu. Miniştrii care nu şi-au făcut treaba şi pe care oricum nu i-a pus Grindeanu, i-a pus domnul Dragnea pe miniştrii care nu şi-au făcut treaba, îi schimbă cu unii mai buni. Eu sunt de părere că orice schimbare e bună dacă aduci pe cineva mai bun. Dacă aduci pe unul mai rău, mai bine lasă-l pe ăla".

"Eu susţin guvernul PSD şi susţinem să nu facem de râs singuri", a subliniat Ponta.

(A.C.)

-----

Actualizare 11:03 Ministrul de Interne, despre o eventuală propunere de a prelua funcţia de premier: "Nu mi s-a propus această funcţie"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, astăzi, răspunzând unei întrebări despre informaţiile potrivit cărora s-ar afla pe lista scurtă pentru funcţia de premier, că nu i-a fost propusă această funcţie şi că nu au existat discuţii în acest sens, potrivit surselor din presă.

Carmen Dan, întrebată de jurnalişti, marţi, dacă a fost informată de liderul PSD, Liviu Dragnea, că s-ar afla pe lista scurtă pentru funcţia de prim ministru, a spus, citată de News.ro: "Am aflat din presă, nu a fost o discuţie în sensul acesta. Tot ce pot spune este ceea ce ştie toată lumea - Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta".

Întrebată, de asemenea, dacă ar accepta funcţia de premier, în cazul în care va fi propusă, Carmen Dan a evitat să dea un răspuns, spunând că nu i s-a propus această funcţie: "De ce vorbim de speculaţii? Nu mi-a fost propusă funcţia", potrivit sursei citate.

(A.C.)

--------

Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu la întâlnirea pe care cei doi au avut-o aseară, spun surse politice, transmit televiziunile de ştiri.

Aceste lucruri se întâmplă înainte de Comitetul Executiv Naţional, acolo unde va fi prezentat raportul privind implementarea programului de guvernare, relatează Antena3.

Postul TV mai menţionează că, potrivit surse politice apropiate acestor discuţii, nu este prima dată când liderul PSD îi cere acest lucru premierului, însă răspunsul pe care îl dă Sorin Grindeanu este de fiecare dată negativ.

Premierul Sorin Grindeanu se pare că a refuzat să îşi dea demisia şi asta va conduce către mai multe scenarii. Şi anume, în Comitetul Executiv Naţional, îi va fi retras sprijinul politic şi pentru a forţa demisia premierului vor fi solicitate şi alte demisii ale unor oameni din interiorul Cabinetului Grindeanu. Un alt scenariu este acela de a depune moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Canicula pune "ZOOM,, pe imaginație.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb