SURSE:  Rivalul chinez al Tesla a obţinut 400 de milioane de dolari înaintea IPO-ului din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2020

Rivalul chinez al Tesla a obţinut 400 de milioane de dolari înaintea IPO-ului din SUA

Producătorul chinez de maşini electrice Xpeng Motors a obţinut o finanţare de 400 de milioane de dolari înaintea lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO) în SUA, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de CNBC.

Xpeng Motors, rivalul chinez al companiei americane Tesla, a purtat negocieri pentru atragerea a 300 de milioane de dolari, însă a apărut un investitor adiţional care a dus totalul la 400 de milioane de dolari, potrivit CNBC. Finanţarea vine după ce, luna trecută, Xpeng Motors a obţinut alte 500 de milioane de dolari.

Pe lângă investitorii existenţi, grupul chinez Alibaba şi fondul suveran Qatar Investment Authority -, fondul suveran Mubadala din Abu Dhabi s-a alăturat investitorilor în tranşa de 400 de milioane de dolari, au menţionat sursele, care adaugă că această rundă de finanţare este aproape de finalizare.

Mubadala nu a comentat informaţia publicată de CNBC.

Xpeng, care atrage capital înainte de lansarea IPO-ului în SUA, şi-a depus documentele în vederea listării pe Wall Street, dar nu a decis deocamdată pe care piaţă îşi va lista acţiunile, conform surselor.

IPO-ul acestei societăţi va urma listărilor altor producători chinezi de maşini electrice - Nio şi Li Auto - care sunt prezenţi deja în SUA. Preţul acţiunilor Nio a crescut cu 239% anul acesta, iar cotaţia Li Auto, societate care s-a listat săptămâna trecută, a urcat cu 45% de la debut. De la începutul anului, acţiunile companiei americane Tesla au câştigat peste 237%.

Dar, viitoarea listare a companiei Xpeng vine într-un moment de creştere a tensiunilor dintre SUA şi China, ceea ce ar putea afecta firmele străine se care tranzacţionează pe Wall Street.

China a creat o mulţime de producători de maşini electrice, datorită politicilor favorabile, precum subvenţiile de la stat. Însă, în timp ce unii nu au reuşit să se menţină pe piaţă, câţiva - inclusiv Xpeng, Nio şi Li Auto, fac eforturi pentru a obţine o cotă din cea mai mare piaţă auto din lume.

Luna trecută, Xpeng Motors a început livrările noului său sedan P7 - care este privit ca un concurent pentru Model 3 creat de Tesla. În ianuarie, Tesla a lansat la vânzare în China maşinile Model 3 fabricate în unitatea sa din Shanghai.

Vânzările de vehicule electrice au scăzut cu 33,1% în iunie 2020, faţă de aceeaşi lună din 2020, conform datelor Asociaţiei Chineze a Producătorilor de Automobile. Declinul a fost generat de focarul de coronavirus, care a afectat cererea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Text din articol : “Vânzările de vehicule electrice au scăzut cu 33,1% în iunie 2020, faţă de aceeaşi lună din 2020, conform datelor Asociaţiei Chineze a Producătorilor de Automobile. “

    Sau mint chinezii ca de obicei  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb