Surse: SUA vor să impună tarife pentru bunuri de 60 miliarde dolari, din China

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2018

Preşedintele american Donald Trump vrea să aplice tarife pentru bunuri importate din China în valoare de 60 de miliarde de dolari, având ca ţintă sectoarele tehnologiei şi telecomunicaţiilor, au declarat două surse care au discutat problema cu membrii administraţiei prezidenţiale, transmite Reuters, conform news.ro.

O a treia sursă a spus că tarifele, asociate cu o investigaţie referitoare la drepturile de proprietate intelectuală declanşată în august anul trecut, în baza unei legi a comerţului care datează din 1974, ar putea fi anunţate foarte curând.

În timp ce tarifele ar putea fi aplicate în principal tehnologiei informaţiei, electronicelor de consum şi telecomunicaţiilor, spectrul lor ar putea fi mult mai larg, iar lista ar putea include 100 de produse, a spus cea de-a treia sursă.

Reprezentanţii Casei Albe au refuzat să comenteze amploarea şi momentul în care va fi aplicată măsura.

La Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China, Lu Kang, a spus că relaţiile sino-americane nu trebuie să fie un joc cu sumă zero şi că cele două ţări trebuie să folosească mijloace constructive pentru administrarea tensiunilor.

"Am spus de multe ori că China se opune cu hotărâre oricăror măsuri comerciale protecţioniste, unilaterale. Dacă Statele Unite iau măsuri care lezează interesele Chinei, China va lua măsuri pentru a-şi proteja cu fermitate drepturile legitime", a declarat Lu.

Trump ţinteşte companiile chineze de înaltă tehnologie pentru a penaliza China pentru politicile de investiţii care obligă companiile americane să cedeze secretele tehnologice în schimbul dreptului de a desfăşura activităţi în această ţară, precum şi pentru alte practici pe care Washingtonul le consideră incorecte.

Administraţia Trump mai analizează impunerea unor restricţii pentru investiţii companiilor chineze, pe lângă restricţiile suplimentare legate de securitatea naţională, dar detaliile acestora nu sunt cunoscute deocamdată.

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane nu a răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

China are un surplus comercial de 375 de miliarde de dolari în relaţiile cu Statele Unite, iar în timpul vizitei la Washington a principalului consilier economic al preşedintelui Xi Jinping, care a avut loc recent, administraţia americană l-a presat să propună o soluţie pentru reducerea acestui dezechilibru.

Trump a venit la Casa Albă cu promisiunea de a proteja muncitorii americani de importuri, iar prima sa acţiune ca preşedinte a fost să retragă Statele Unite din Parteneriatul comercial Trans-Pacific.

Administraţia americană este în mijlocul negocierilor pentru modificarea Acordului Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), iar săptămâna trecută a anunţat tarife de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu.

În timp ce tarifele pentru oţel şi aluminiu sunt văzute ca relativ insignifiante în privinţa importurilor şi exporturilor în relaţiile cu China, decizia de a ţinti direct China riscă o reacţie directă şi fermă din partea Beijingului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb