Surse: Ucraina a sistat importurile de gaze din Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 noiembrie 2013

Surse: Ucraina a sistat importurile de gaze din Rusia

Kievul a sistat, la data de 8 noiembrie, importurile de gaze din Rusia, în contextul "războiului preţurilor", şi este foarte puţin probabil să le reia mai devreme de finele anului, având suficiente rezerve, anunţă presa internaţională, citând surse apropiate situaţiei.

Dar sistarea acestor importuri pune în pericol tranzitul gazelor ruseşti spre Europa, pe timpul iernii, conform avertismentului unor experţi ruşi.

Un oficial "Gazprom" a declarat, însă, că fluxurile de gaze ruseşti care tranzitează Ucraina către Europa sunt neafectate: "Toate solicitările de export sunt executate".

Societatea ucraineană "Naftogaz" a refuzat, luni seara, să confirme pentru agenţia rusă de presă ITAR-TASS sistarea completă a importurilor de gaze din Rusia. "Nu infirmăm, nu confirmăm", a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Publicaţia rusă Kommersant scrie că se aşteaptă ca "Ukrtransgaz", compania care operează transportul şi înmagazinarea de gaze naturale în Ucraina, să acopere cererea de pe timpul iernii, fără noi importuri din Rusia. "Gazprom", gigantul rus controlat de stat, acuză Ucraina că nu a plătit integral preţul gazelor naturale livrate în luna august.

"Naftogaz nu intenţionează să cumpere mai mult gaz rusesc în acest an", potrivit unei surse din "Ukrtransgaz", subsidiară "Naftogaz", citată de Kommersant.

Decizia "Naftogaz" de a suspenda importurile din Rusia va fi revizuită doar în eventualitatea unor temperaturi extrem de reci, a declarat sursa menţionată.

Ucraina plăteşte circa 400 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale de Rusia, unul dintre cele mai mari preţuri din Europa, şi încearcă să obţină termeni contractuali mai favorabili din partea "Gazprom".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb