Suspendarea alegerilor, dezbătută pe reţelele de socializare

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2014

Suspendarea alegerilor, dezbătută pe reţelele de socializare

Suspendarea alegerilor programate pentru data de 2 noiembrie a devenit o temă intens dezbătută pe reţelele de socializare. Propunerea e simplă, amânarea alegerilor până în primăvara anului viitor, timp suficient pentru ca alegătorii să se lămurească pe deplin dacă un candidat este incompatibil sau ofiţer acoperit şi să poată vota în cunoştinţă de cauză. Surprinzător, sau nu, ideea are foarte mulţi susţinători, chiar dacă este evident pentru toată lumea că o astfel de mişcare este imposibil de pus în aplicare cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegeri. Există şi voci care resping din start o discuţie pusă în astfel de termeni.

Unul dintre susţinătorii acestei idei este jurnalistul-ofiţer, sau ofiţerul-jurnalist, Robert Turcescu, recent autodemascat. Foarte activ în mediul virtual, Turcescu a lansat o serie de întrebări, care şi fără răspunsuri, susţin acest demers: " Să zicem că s-ar putea. Să plecăm de la premisa asta, că s-ar putea: aţi fi de acord cu amânarea alegerilor prezidenţiale? Nu vi se pare că numai campanie electorală pentru presedinţie nu e asta? Nu vi se pare absurd să alegem în necunoştinţă de cauză? Nu vi se pare ruşinos să nu avem dezbateri faţă în faţă între candidaţi? Nu vi se pare periculos să aducem în fruntea ţării oameni despre al căror trecut există mari semne de întrebare? Nu vă temeţi că ne compromitem viitorul pe termen mediu şi lung? Nu vă e ruşine să puneţi ştampila de vot cu teamă şi nu cu speranţă? Nu credeţi că în faţa lui Dumnezeu păcătuim încă o dată grav prin ignoranţă şi nepăsarea noastră? Nu aveţi sentimentul că peste câteva luni s-ar putea să regretaţi amarnic alegerea făcută? Nu vă simţiţi ignoraţi, folosiţi, manipulaţi, intoxicaţi şi proşti? Nu simţiţi nevoia unei schimbări adevărate, a unei competiţii electorale reale? Nu vreţi să vedeţi şi altfel de oameni în cursa electorală decât veşnicele fantoşe ale unei lumi strâmbe? Nu v-aţi săturat de păpuşari şi marionete? Nu vreţi, de dragul viitorului nostru şi al copiilor noştri să ne luăm răgazul câtorva luni în care să vedem cu adevărat cine merită şi cine mai poate să candideze? Eu votez pentru!". Amatorii de teorii ale conspiraţiilor încă aşteaptă "bomba" care să pulverizeze pur şi simplu clasa politică actuală, cu tot cu alegeri, Robert Turcescu fiind văzut ca un posibil "detonator".

Şi în luna august a existat o dezbatere pe această temă, care a şi generat un mic scandal între PNL şi PSD. "Solicităm revocarea Hotărârii de Guvern nr 520/2014, privind stabilirea datei alegerilor pentru preşedintele României din 2014. Actul administrativ aduce o vătămare gravă atât interesului subscrisului, în calitate de candidat la preşedinţia României, cât şi interesului general al cetăţenilor români", afirma Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului. Liberalii susţineau că respectiva ordonanţă creează premisa unei fraude electorale masive, favorizându-se votul multiplu, dar nu aveau obiecţii în privinţa datei, acuzând conducerea PSD că încearcă să manipuleze opinia publică cu tot felul de intoxicări legate de amânarea alegerilor. La vremea respectivă, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de prelungirea mandatului preşedintelui Băsescu s-au făcut mai multe precizări fiind invocat inclusiv articolul 83 din Constituţie : "Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului", asta însemnând că pe data de 21 decembrie 2014 se încheie cel de-al doilea mandat al preşedintelui, indiferent de ce mişcări ar avea loc pe scena politică.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Si cine acopera pagubele?

    1. Prea multa diversiune de tip securest in aceste alegeri prezidentiale Conservele si progeniturile lor se agita infricosati .E posibil sa nu mai decida ei in tara.

    ...o astfel de mişcare este imposibil de pus în aplicare cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegeri? nici vorba,daca nu ne-am prezenta la vot - in bloc, "vocea poporului" ar rezolva problema. 

    1. Minunat ar fi ! sa iasa poporul la vot in bloc sau in masa si sa-l voteze numai si numai pe ponta (da, cu p mic) , sa fie el unicul candidat , el , vocea poporului prostit . Mare diferenta intre psd si pcr...

      Depinde care popor Noi romanii suntem atat de plini de"Noi",de increzuti incat fiecare suntem propriul nostru popor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb