''Soarta Belarusului depinde de cea a Ucrainei''

SVETLANA TIHANOVSKAIA: ''Soarta Belarusului depinde de cea a Ucrainei''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 martie 2022

Sursă foto: Twitter/Svetlana Tihanovskaia (https://twitter.com/Tsihanouskaya/status/1503804813162815491/photo/1)

Sursă foto: Twitter/Svetlana Tihanovskaia (https://twitter.com/Tsihanouskaya/status/1503804813162815491/photo/1)

Lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia afirmă că poporul belarus sprijină Ucraina, ea fiind de părere că soarta ţării sale este legată de modul în care se va încheia actualul război, transmite AFP, conform Agerpres.

Aflată în Geneva, Tihanovskaia a explicat într-un interviu pentru agenţia de presă franceză că este important să se facă distincţie între poziţia preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, aliat al Moscovei în conflictul din Ucraina, şi cea a populaţiei Belarusului.

''Acum, trebuie să luptăm nu doar contra regimului, nu doar pentru eliberarea prizonierilor noştri politici, dar şi pentru ucraineni, întrucât înţelegem că soarta Belarusului depinde de soarta Ucrainei în acest moment'', a spus ea.

Potrivit Svetlanei Tihanovskaia, considerată adevăratul câştigător al alegerilor prezidenţiale din august 2020, ''poporul belarus nu susţine acest război''. ''Lukaşenko a antrenat ţara noastră în această invadare a Ucrainei, întrucât el rambursează Kremlinului sprijinul primit în 2020'', a afirmat opozanta belarusă în vârstă de 39 de ani.

Într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia corespondenţilor acreditaţi pe lângă ONU la Geneva (ACANU), Tihanovskaia a insistat că belaruşii ''se tem de un posibil război'' pe teritoriul ţării lor.

În opinia sa, prin sancţiunile internaţionale impuse ţării lor, belaruşii plătesc un tribut greu pentru poziţia lui Lukaşenko: ''Suntem trataţi ca agresori'', deşi populaţia belarusă ''luptă contra dictaturii''. Ea consideră că sancţiunile internaţionale ar trebui să vizeze mai mult întreprinderile de stat şi băncile care finanţează regimul de la Minsk.

Conform unui recent raport al ONU, cel puţin 37.000 de persoane au fost arestate în perioada mai 2020 - mai 2021 în cadrul campaniei de reprimare violentă a manifestanţilor în Belarus, fiind numeroase şi cazurile de tortură. Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a indicat joi că 1.085 de oameni încă se află în detenţie în Belarus din motive politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb