Symbian: Vânzările de telefoane mobile inteligente vor creşte cu 12-15 procente în 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 mai 2009

Vânzările de telefoane mobile inteligente (smartphones) vor creşte cu 12-15 procente în 2009, a declarat marţi seară, Lee Williams, preşedintele Symbian Foundation, un consorţiu de companii din întreaga lume care promovează cel mai popular sistem de operare pentru smartphones, transmite Reuters.

Telefoanele mobile inteligente sunt văzute ca fiind singurul segment de pe piaţa telefoanelor mobile care ar putea înregistra creşteri semnificative în acest an, unii analişti estimând că este posibil să se înregistreze o creştere de aproximativ 30 de procente pentru acest gen de telefoane mobile cu performanţe ridicate.

"Pentru prima dată oamenii încep să conştientizeze că nu trebuie să iei cu tine şi telefonul mobil şi camera foto digitală. Pentru prima dată oamenii îşi dau seama că poţi să-ţi verifici e-mailul şi poţi accesa Internetul de pe telefonul mobil", a declarat Lee Williams. Potrivit acestuia, creşterea dimensiunii display-urilor şi un spaţiu de memorie mai mare sunt alte caracteristici care încurajează consumatorii să cumpere telefoane mobile inteligente. De asemenea, Lee Williams a estimat că numărul membrilor Symbian Foundation va depăşi pragul de 100 până la finele acestui an. În luna februarie, Symbian a informat că are 78 de membrii.

Anul trecut grupul finalndez Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a cumpărat toate acţiunile la Symbian Limited, o companie britanică care dezvoltă şi licenţiază sistemul de operare Symbian. Ulterior Nokia a pus bazele Symbian Foundation, care va transforma Symbian într-un sistem de operare de tip open source.

Timp de mai multe trimestre consecutive Symbian a pierdut din cota sa de piaţă în favoarea unor noi actori de pe piaţa sistemelor de operare pentru dispozitivele mobile, precum Apple şi Google, însă Lee Williams estimează ca această tendinţă se va schimba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb