Taiwanul acuză China că simulează un atac asupra insulei

F.D.
Internaţional / 6 august 2022

Taiwanul acuză China că simulează un atac asupra insulei

Taiwanul a acuzat, astăzi, armata chineză că simulează un atac asupra insulei, China intensificându-şi represaliile după vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi şi suspendând dialogul Beijing-Washington privind climatul, relatează AFP, conform News.ro.

Vizita lui Nancy Pelosi a fost percepută ca o "provocare" de Beijing, deoarece Washingtonul se angajase să nu mai aibă relaţii oficiale cu teritoriul insular revendicat de China.

În replică, diplomaţia chineză a anunţat ieri seară "suspendarea" mai multor înţelegeri cu Statele Unite, în special pe probleme de justiţie, lupta anti-drog, dar şi schimbarea climatică.

Cele două ţări, cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră în valoare absolută, au încheiat totuşi un acord surpriză asupra climei la summitul COP26 de la Glasgow de anul trecut.

Pe frontul militar, China continuă astăzi cele mai mari exerciţii organizate vreodată în jurul Taiwanului. Acestea urmează să dureze până duminică la prânz (4:00 GMT) şi sunt prezentate ca antrenament pentru o "blocadă" a insulei.

Autorităţile taiwaneze au anunţat astăzi că au detectat "mai multe" avioane şi nave chineze în strâmtoarea Taiwan, între insulă şi China continentală.

"Unele dintre ele au trecut de linia mediană care străbate strâmtoarea în două şi sunt considerate că efectuează o simulare a unui atac împotriva insulei principale Taiwan", a indicat Ministerul Apărării din Taiwan. Trasată unilateral de Statele Unite în timpul Războiului Rece, această linie nu a fost niciodată recunoscută de Beijing.

Armata chineză a anunţat că a desfăşurat cu o zi înainte luptători, bombardiere şi numeroase distrugătoare şi ambarcaţiuni de escortă pentru a participa la aceste manevre efectuate "zi şi noapte".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ACUZATIA este una cat se poate de reala si nu lipsita de temei. Daca ne aducem aminte cum au pregatit RUSII ATACAREA Ucrainei,parca vedem in oglinda acelasi scenariu.RUSII,au inceput cu niste asazise exercitii militare in jurul Ucrainei,iar cand RUSII au terminat cu asazisele exercitii,au atacat fara nici un motiv Ucraina.Azi,vedem cum CHINA,aproape ca rupe RELATIILE cu SUA,si cred ca dupa ce in CHINA vor avea loc alegeri,TAIWANUL, o sa aibe soarta Ucreinei. CHINEZII,nu vor uita si nu vor ierta asazisul afront adus de NANCY PELOSY,in fapt o simpla vizita de cutoazie.!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb