TANCZOS BARNA: "Până în 2026 vom scoate din circulaţie 250.000 de maşini mai vechi de 15 ani"

G.B
Miscellanea / 10 decembrie 2021

"Până în 2026 vom scoate din circulaţie 250.000 de maşini mai vechi de 15 ani"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis, astăzi, că ţara noastrăs-a angajat să scoată din circulaţie, până în 2026, 250.000 de maşini mai vechi de 15 ani, condiţie esenţială în PNRR pentru primirea de fonduri europene pentru construirea de autostrăzi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ministrul promite sprijin semnificativ pentru schimbarea maşinilor vechi, potrivit Digi24.

"Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.

Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice", a transmis, astăzi, ministrul Mediului.

Tanczos Barna a precizat că se va acorda sprijin semnificativ celor care au intenţia să-şi schimbe maşinile mai vechi de 15 ani, însă cărora situaţia financiară nu le permite această achiziţie.

"Nu putem privi fără să luăm măsuri la faptul că maşinile vechi, cu motor mare, rămân un simbol al statutului, în loc ca oamenii înstăriţi să-şi schimbe maşinile poluante cu autovehicule prietenoase cu mediul", a mai transmis ministrul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Da.Ati spus azi ca veti permite autoritatilor locale sa mareasca taxele in functie de gradul de poluare al masinilor.Perversa treaba.N-aveti de unde le da bani,da-i lasati sa se "descurce".Deci nu oprim importul de rable printr-o taxa mare de inmatriculare a lor.In schimb le permitem celor deja existente si celor ce vor mai veni, sa circule in continuare contra unei taxe suplimentare bagata in impozitul anual.Adica mai pe romaneste contra unei "spagi" platite administratiilor locale,autovehiculul poate polua in continuare.Sunteti penibil domnule ministru.Ati ramas acelasi vanzator de pasarici care erati in Marghita.Nimic in plus.

    Parcă era vorba şi de colectarea diferenţiată a deşeurilor????? Sau de reciclarea ambalajelor??? Aceste obiective mai sunt în atenţia ministerului mediului??? Când raportaţi populaţiei ce aţi făcut concret în aceste direcţii???

    "condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi"...cu alte cuvinte, ioc bani de la UE...ca parca asa se bateau in piept si analfabetul de citu si autistul de iohannis ca vin de la UE prin PNNR "bani fara numar", 30 miliarde de euro pentru investitii. Acum se vede ca din 30 miliarde doar jumatate erau fonduri alocate restul granturi sau imprumuturi iar mai noi si din fondurile alocate ca sa le primesti trebuie indeplinite "N"-spe de conditii. Acum intelegeti de ce PNNR-ul a fost la secret si nu in dezbatere publica...Pregatiti-va sa strangeti cureaua si sa aveti la indemana o haina in plus..."winter is coming"...

    Simplu, permiteti ca la achizitionarea unu,i vehicul nou sa poata fi utilizate mai multe vouchere Rabla.

    Ultima data cand am avut incredere intr-un ungur, a fost in alta viata(a mea).

    Mai Barna esti sarac la intelect... Pai ministrul de finante ti a spus ca nu cresc taxele actuale... Tu nu intelegi romanaste?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb