Ţara noastră exercită, începând cu 15 septembrie, Preşedinţia Comunităţii Democraţiilor, for multilateral prestigios care promovează principiile şi practicile fundamentale ale democraţiei în lume, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.
MAE precizează, într-un comunicat, că încredinţarea acestui mandat este o recunoaştere a convingerii cu care România respectă aceste valori, iar exercitarea sa pentru următorii doi ani va facilita consolidarea credibilităţii şi prestigiului României în plan internaţional, drept o democraţie stabilă.
Alături de continuarea proiectelor pe care Comunitatea le-a iniţiat deja în state aflate în tranziţie democratică, România are prilejul să introducă teme şi proiecte de interes direct în zone de interes strategic. O atenţie deosebită va fi acordată implicării tinerilor în procesul decizional democratic şi dezvoltării durabile ca unică perspectivă pentru creşterea calităţii vieţii a generaţiilor prezente şi viitoare, precizează sursa citată.
Ceremonia care va marca preluarea de către România a acestei Preşedinţii va avea loc la 26 septembrie, la sediul central al Organizaţiei Naţiunilor Unite la New York, iar ministrul român al afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, va prelua această funcţie de la omologul polonez Jacek Czaputowicz.
Comunitatea Democraţiilor este o structură interguvernamentală, de anvergură globală, care are ca obiective promovarea unor societăţi paşnice şi incluzive pentru o dezvoltare durabilă, accesul la justiţie pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile. România se numără printre cele 106 state membre ONU care au semnat Declaraţia de la Varşovia - documentul fondator al Comunităţii Democraţiilor (CoD).
1. Accesul la justiţie pentru toţi ?????
(mesaj trimis de anonim în data de 16.09.2019, 19:01)
Să exportăm MODELUL CARACAL-DINCĂ......