Ţăranii pot vinde brânză fără restricţie până la sfârşitul anului

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 iulie 2007

Micii producători pot comercializa produse primare, cum ar fi brânză sau carne, fără restricţie, până la 1 ianuarie 2008, potrivit unui ordin emis de Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care se prelungeşte perioada de graţie acordată fermierilor.

Ordinul emis de ANSVSA prelungeşte până la sfârşitul anului perioada de graţie acordată fermierilor care vând produse primare de origine animală (lapte, brânză, ouă, carne de pasăre sau miere).

Fostul preşedinte al ANSVSA, Marian Avram, a emis un ordin potrivit căruia micii producători nu aveau voie să vândă produse primare decât pe raza localităţii de origine. Măsura trebuia să intre în vigoare din 18 ianuarie 2006, dar în urma controverselor stârnite, Avram a dat o derogare pentru şase luni, timp în care ţăranii mai au voie să vândă fără restricţii.

Actualul preşedinte al Autorităţii, Radu Roatiş, a anunţat că se vor stabili anumite norme de igienă pe care ţăranul trebuie să le respecte dacă vrea să vândă produse de origine animală. Astfel, producătorul trebuie să asigure trasabilitatea produselor (controlul pe tot lanţul de producţie), pentru a nu fi afectată sănătatea consumatorului.

Perioada de graţie acordată fermierilor este valabilă şi pentru înregistrarea acestora la Autoritatea Veterinară. Pentru a se înregistra, ţăranul trebuie să depună o cerere la Direcţia Sanitar - Veterinară din judeţ, care să cuprindă date despre numele producătorului, activitatea des­făşurată, tipurile şi cantităţile de produse supuse vânzării directe şi locurile de vânzare directă a produselor primare.

Inspectorii veterinari sunt obligaţi ca, cel puţin o dată pe an, să controleze modul în care producătorul obţine şi comercializează produsele. Dacă se constată că nu sunt respectate cerinţele sanitar - veterinare, inspectorii pot interzice producătorului să mai vândă până la remedierea deficienţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb