Târg Crăciun Praga: O halbă cu Moşul

OCTAVIAN DAN
Internaţional / 27 decembrie 2023

Târg Crăciun Praga: O halbă cu Moşul

Topul târgurilor de Crăciun europene (Episodul VIII)

Praga este genul de oraş de care te îndrăgosteşti de la prima întâlnire. Am păţit! Indiferent de anotimp, "zânele hameiului" presară praf magic peste străduţele înguse şi peste podurile de pe Vltava. În luna decembrie fac, însă, risipă de magie. Târgul de Crăciun este o atracţie, dar sincer am o singură nelămurire - de ce oare cehii nu îmbodobesc bradul central cu halbe? În caz că nu ştiţi, în Cehia berea este un fel de religie.

Revenind la chestiunea sfârşitului de an, Târgul de Crăciun din Praga oferă o experienţă captivantă, îmbinând farmecul istoric al oraşului cu tradiţiile festive. De la începutul lunii decembrie până pe 6 ianuarie 2024, Praga devine un loc de basm, iar târgul său de Crăciun este unul dintre cele mai atrăgătoare din Europa. Punctele centrale ale magiei de iarnă sunt Piaţa Oraşului Vechi şi Piaţa Wenceslas, două locuri istorice care prind viaţă în lumina feerică a sărbătorilor. Piaţa Oraşului Vechi este dominată de un impunător brad de Crăciun înalt de 25 de metri, împodobit cu culori tradiţionale, roşu şi auriu. În acest loc tradiţia se împleteşte cu modernul într-un cadru pitoresc. Se împletesc, dar nu trosnesc, pentru că nu facem bici chiar din orice.

Mânaţi măi!

La târg, tarabele abundă în decoraţiuni de Crăciun deosebite, realizate manual. De la ornamentele clasice la cele mai inedite creaţii artizanale, vizitatorii pot găsi cadouri deosebite pentru cei dragi.

Bani să fie!

Miresmele tentante ale bucatelor tradiţionale cehe umplu aerul, atrăgând vizitatorii către delicii locale. Printre acestea, se remarcă trdelnik, o prăjitură în formă de rulou ( un soi de kurtoskalacs), preferată de mulţi, dar şi gomboţi dulci sau alte preparate tradiţionale ceheşti, brânza prăjită, ciolanul fiert în bere sau cârnaţii perpeliţi pe grătar şi stropiţi cu vin.

Să aveţi poftă!

Pe lângă produsele de sezon, târgul oferă şi o gamă diversificată de produse locale, de la suveniruri autentice (monede cu stema Cehiei, cutiuţe muzicale, bijuterii din metale preţioase sau din sticlă) până la sticle de bere, produs cunoscut în întreaga lume pentru calitatea sa. Ambianţa este întregită de colindele şi spectacolele stradale care creează o atmosferă caldă şi primitoare pentru toţi cei care îl vizitează.

Praga poate fi denumită, fără a greşi, capitala viselor de iarnă, cu străzi luminate superb, clădiri istorice impunătoare bine puse în valoare şi un spirit al sărbătorilor care încântă atât localnicii, cât şi turiştii.

(Mâine citiţi articolul "Târgul de Crăciun din Zagreb: O călătorie în inima tradiţiilor croate")

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb